'Zbornaja komanda' doma ni iztržila izida, ki bi ji omogočal mirnost pred povratno tekmo. Foto: EPA
'Zbornaja komanda' doma ni iztržila izida, ki bi ji omogočal mirnost pred povratno tekmo. Foto: EPA
Robert Koren in Andrej Aršavin
Andreja Aršavina so Slovenci dobro ustavili, kar priznavajo tudi Rusi. Foto: Reuters
Guus Hiddink
Guus Hiddink ne dvomi o ruski uvrstitvi na svetovno prvenstvo. Foto: Reuters

Ruski igralci po srečanju niso bili pretirano zgovorni. Dimitrij Sičev je dejal, da je najpomembnejša zmaga. "Morda so navijači menili, da bo šlo bolj gladko, a mi smo vedeli, da so Slovenci kakovostna ekipa, zato ni bilo pri nas nikakršnega podcenjevanja, čeprav je na trenutke kazalo, da bi jih lahko premagali s štirimi ali celo z več goli razlike," je razmišljal Sičev, ki je priložnost dobil v zadnjih desetih minutah.

Aršavin napravil nekaj napak
Andrej Aršavin
je priznal, da za njim ni najboljša tekma, kar je opazil tudi oče dvakratnega strelca Dinjara, Rinat Biljaletdinov, sicer trener mladinske ekipe moskovske Lokomotive, ki je za gazeto.ru analiziral tekmo: "Aršavin je napravil kar nekaj napak pri podajah, kar zanj ni značilno." Rinat ni popolnoma zadovoljen z izidom, a bi bilo lahko še slabše, dodaja, če Igor Akinfejev v sodnikovem podaljšku ne bi ubranil strela Marka Šulerja.

Pred povratnim srečanjem Biljaletdinov meni, da so možnosti 50:50: "Resda imamo prednost enega zadetka, a na strani Slovencev so aktiven izid v Moskvi in domači gledalci." En hiter gol v Mariboru bi tehtnico nagnil na rusko stran, pravi Rinat.

Akinfejev: Ponovila se je stara bolezen
Vratar Akinfejev je za spletno stran dnevnika Sport Express izjavil, da je popuščanje v končnici njihova stara bolezen. Obžaluje - kolikor smešno in banalno se to sliši - pomanjkanje sreče in koncentracije v zadnjih minutah. Na vprašanje, kaj jim je Hiddink dejal po koncu, je odgovoril, da nič posebnega: "Zgolj to, da se je treba pripraviti na povratno srečanje, saj se ni zgodilo nič tragičnega."

Vezist Sergej Semak je dejal, da so si sami otežili življenje. "2:1 zagotovo ni izid, ki bi nam omogočil mirno pot v Slovenijo. Slovenci nas niso z ničemer presenetili. Vedeli smo, da gre za ekipo, ki grize od prve do zadnje minute, kar se je tudi potrdilo. Na takšnih tekmah ni lahkih nasprotnikov," je poudaril kapetan ruskega prvaka Rubina.

Kušnir: Vloge v Mariboru bodo obrnjene
Komentator spletne strani sport.ru Aleksandr Kušnir napoveduje težke dni za Guusa Hiddinka, saj je bilo v ruski igri precej napak. Srečanje v Mariboru ne bo enostavno, a Kušnir meni, da bodo tokrat vloge obrnjene. "Slovenci so tisti, ki morajo napadati in loviti izid, kar bo odpiralo več prostora za ruske protinapade, v katerih Aršavin in soigralci uživajo. In prav to bi utegnilo odločiti potnika v Južnoafriško republiko," končuje Kušnir.

ales.vozel@rtvslo.si