Pasquale Marino bo skušal rešiti Genoo iz krize. Foto: EPA
Pasquale Marino bo skušal rešiti Genoo iz krize. Foto: EPA

Podpisal je pogodbo do junija 2013, debitiral pa bo 8. januarja na gostovanju v Cagliariju. Genoi v letošnji sezoni ne gre po načrtih, v 16. krogih je doživela že sedem porazov in je trenutno na 10. mestu lestvice Serie A. 49-letni Marino je bil v lanski sezoni trener Parme, kjer pa je bil aprila odpuščen. Pred tem je uspešno vodil Catanio in Udinese, kjer je leta 2007 zamenjal prav Malesanija. Z Videmčani je leta 2009 igral v četrtfinalu Pokala Uefa.

Z novim trenerjem se morda boljši časi obetajo tudi Valterju Birsi, ki je v letošnji sezoni zelo malo igral, za nameček pa se je poškodoval. Prihodnji četrtek, ko se bo ekipa po praznikih znova zbrala, se bo vrnil na trening.

Atletico odpustil Manzana
Vodstvo Atletica iz Madrida je po nizu slabih izidov odpustilo trenerja Gregoria Manzana. Ta je bil že nekaj časa pod pritiskom, kaplja čez rob pa je bil sredin poraz v pokalu proti drugoligašu Albaceteju. Atletico je trenutno deseti v španski ligi, Manzano pa ga je vodil od junija. Glavni kandidat za novega trenerja Atletica naj bi bil Argentinec Diego Simeone, ki je nekdaj tudi igral za ta madridski klub.

Molina prevzel Villarreal
Villarreal bo do konca sezone igral po napotkih Joseja Francisca Moline, stratega, ki je doslej vodil Villarrealovo B-selekcijo. Molina bo na trenerskem stolčku zamenjal Juana Carlosa Garrida, ki je rumeno podmornico vodil skoraj dve leti. Molina se je pridružil Villarrealu leta 2009. Nekdanji španski reprezentančni vratar je v svoji igralski karieri osvojil pet naslovov v dresih madridskega Atletica in Deportiva la Corune. Villarreal je izpadel iz Lige prvakov po šestih porazih, v španski ligi pa je šele na 17. mestu.