Sepp Blatter bo leta 2015 očitno res odšel v pokoj, svojega naslednika pa vidi v Michelu Platiniju, predsedniku Evropske nogometne zveze. Foto: EPA
Sepp Blatter bo leta 2015 očitno res odšel v pokoj, svojega naslednika pa vidi v Michelu Platiniju, predsedniku Evropske nogometne zveze. Foto: EPA

"Michel Platini je pripravljen, če želi, seveda. Pravi sicer: Ne vem še ..., toda v sebi ve, da si želi tega," je Blatter, ki že 14 let predseduje Fifi, spregovoril o tem, da je Michel Platini njegov najverjetnejši naslednik.

Evropa želi ostati središče nogometa
V pogovoru za priznano francosko nogometni revijo France Football je Švicar Platiniju tudi že napovedal uspešno predsedovanje najpomembnejše športne zveze na svetu: "Zagotovo bo dober predsednik. Ne bo takšen, kot sem jaz, ker sva si različna, a vem, da bo dober predsednik." Predsednik Fife tudi trdno verjame, da se bo Evropa trdo borila, da bo ohranila primat v svetovnem nogometu, pri čemer je Platini kot predsednik Uefe najbolj naravni in logični kandidat za novega voditelja Fife.

Švicar želi ustoličiti novo vodstvo
Blatter je v intervjuju vnovič zatrdil, da je to njegov zadnji mandat na mestu predsednika Fife, kot je tudi obljubil ob četrti zaporedni volilni zmagi na kongresu Fiffe marca lani. "Na neki točki se moraš ustaviti. Skušam doseči leto 2015. Moje predsednikovanje se počasi izteka, toda želim pomagati pri ustoličevanju novega vodstva," Blatter ni skrival, da bo močno vplival na to, kdo ga bo čez tri leta nasledil na čelu Fife.