Navijači Borussie iz Dortmunda v Evropi uživajo sloves enih najzvestejših in najglasnejših navijačev. Foto: EPA
Navijači Borussie iz Dortmunda v Evropi uživajo sloves enih najzvestejših in najglasnejših navijačev. Foto: EPA

Oktobra lani so navijači aktualnih nemških prvakov na derbiju Porurja proti Schalkeju (1:2) na zelenico zmetali več vžigalnikov in ostalih predmetov, počilo pa je že pred tekmo, ko so se pristaši obeh klubov spopadli na ulicah v Dortmundu.

Aretiranih več kot 200 ljudi
Navijači Schalkeja gostiteljem niso ostali dolžni, med tekmo so večkrat prižgali bakle in domače nogometne navdušence izzivali z neprimernimi transparenti, policija je imela polne roke dela, da je preprečila še hujše spopade. Med tekmo je sicer aretirala več kot 200 ljudi.

Pod drobnogled pa je komisija vzela še tekmo z Wolfsburgom, na kateri so navijači Borussie proti golu nasprotnika zmetali več zvitkov toaletnega papirja, zaradi česar je bila tekma začasno tudi prekinjena.

Nadaljevanje prvenstva ta konec tedna
Bundesliga se bo nadaljevala ta konec tedna. Pred nadaljevanjem prvenstva ima Bayern na vrhu lestvice 9 točk prednosti pred Bayerjem iz Leverkusna, Borussia Dortmund je tretja in za Bavarci zaostaja že za 12 točk. Bavarci v soboto na Allianz Areni gostijo Greuther Fürth, Dortmundčani pa gostujejo v Bremnu pri Werderju.