31-letni Brandao se je januarja vrnil v Marseille iz posoje v Gremiu. Foto: EPA
31-letni Brandao se je januarja vrnil v Marseille iz posoje v Gremiu. Foto: EPA

Brazilec je v igro vstopil le malo prej, v 97. minuti, ko je zamenjal Loicka Remyja. Ob odločilni akciji je Benoit Cheyrou z leve strani poslal predložek v kazenski prostor, kjer je komaj 18-letni branilec Lyona Samuel Umtiti žogo odbil na nogo Brandau, ki ga je obšel, nato pa z diagonalnim strelom po tleh matiral Huga Llorisa. Temu je žoga v mrežo ušla med nogami.

V 90 minutah le en strel v okvir vrat
V slabi tekmi sta obe moštvi v rednem delu v okvir vrat skupaj sprožili le en (!) strel. To je v 64. minuti "uspelo" Morganu Amalfitanu, ki je po podaji Mathieuja Valbuene zadel vratnico. Varovanci Didierja Deschampsa so lovoriko osvojili tretjič zapored, hkrati pa tudi prekinili niz 12 tekem brez zmage, med katerimi je bilo kar 11 porazov. Na drugi strani bo imel Lyon "popravni" izpit v finalu francoskega pokala, kjer se bodo konec meseca udarili s tretjeligašem Quevillyjem.

FRANCOSKI LIGAŠKI POKAL
FINALE, Stade de France


Lyon - MARSEILLE * 0:1 (0:0)
Brandao 105.
: Lovren 120./Lyon
* - po podaljšku

Lyon: Lloris, Reveil, Umtiti, Lovren , Dabo, Briand , Gonalons, Källström (106. Lacazette ), Bastos (64./Grenier), Lisandro, Gomis.

Marseille: Mandanda, Azpilicueta, Fanni, Nkoulou , Amalfitano, Cheyrou, Diarra (80./Kabore), Mbia , Valbuena (118./Morel), Ayew, Remy (97./Brandao).