Mišo Brečko bo zaigral za peti klub v Nemčiji, znova pa se je znašel v 2. Bundesligi, kjer je v preteklosti za Aue, Hanso in Köln že odigral 104 tekme (5 golov in 14 podaj). Foto: EPA
Mišo Brečko bo zaigral za peti klub v Nemčiji, znova pa se je znašel v 2. Bundesligi, kjer je v preteklosti za Aue, Hanso in Köln že odigral 104 tekme (5 golov in 14 podaj). Foto: EPA

V pretekli sezoni je Brečko kljub kapetanskemu traku ostal brez mesta v udarni enajsterici Kölna. Pomladi in še pred dvema tednoma je zatrjeval, da ostaja zvest kozličkom, kjer si želi izbojevati mesto na desnem boku obrambe. A zdaj je nastal hiter preobrat: drugoligaš Nürnberg je v stiski ponudil okoli pol milijona evrov odškodnine, Brečko pa je sprejel redno igranje.

Ob Renu postal obraz kluba
31-letni Trboveljčan je po dolgih sedmih letih tako zapustil Köln, s katerim je preživljal dobre (zmaga v 2. Bundesligi) in slabe čase (izpad in karnevalsko vožnjo po tirih), zadnja tri leta pa je bil prvi kapetan moštva iz mesta ob Renu. Po 225 tekmah v dresu Kölna, petih golih in 23 podajah je zdaj Brečko naredil nov korak v karieri in se odpravil na sever Bavarske.

Rajši redno igranje v drugi ligi kot sedenje v prvi
Nürnberg je novo sezono v 2. Bundesligi v ponedeljek začel s katastrofalnim porazom pri Freiburgu (3:6), glavna luknja v moštvu pa je zijala ravno na desnem bočnem obrambnem položaju, ki jo bo zdaj zapolnil standardni slovenski reprezentant. Ravno redno igranje, povezano s stalnim mestom v izbrani vrsti Srečka Katanca, ki se bojuje za nastop na Euru 2016 v Franciji, je bil eden glavnih motivov za Brečkov prestop poročajo nemški mediji.

Debi že v petek ob popravnem izpitu Nürnberga
Navijači v Kölnu so presenečeni ob izgubi kapetana, ki bi to vlogo zadržal tudi v novi sezoni, medtem pa se v Nürnbergu že na polno pripravljajo na domači popravni izpit, ko v petek gostijo Heidenheim. Brečko je že napovedan v začetni postavi, s svojimi bogatimi izkušnjami pa bo moral hitro stabilizirati obrambo Altmeistrov.