Predsednik Bayerna Uli Hoeness, ki je prav tako v velikih težavah zaradi utaje davkov, se je zelo zavzel za Brena. Pomagal mu bo v zelo težkih časih, saj tudi po odsluženi kazni zanj ne bo mesta v evropskih klubih. Foto: EPA
Predsednik Bayerna Uli Hoeness, ki je prav tako v velikih težavah zaradi utaje davkov, se je zelo zavzel za Brena. Pomagal mu bo v zelo težkih časih, saj tudi po odsluženi kazni zanj ne bo mesta v evropskih klubih. Foto: EPA

Odobrili so mu dnevne izhode, med katerimi bo lahko pomagal pri treningih drugega moštva bavarskega velikana. V zaporu je 23-letni nogometaš od julija lani, sodišče mu je prisodilo tri leta in devet mesecev zaporne kazni za požig vile septembra 2011. V zaporu so zdaj nogometašu omogočili dnevne izhode, v tem času pa bo delal kot pomočnik Bayernovega trenerskega štaba v drugem moštvu.

V klubu so danes, ko je imel prvi "delovni dan", Brenu priskrbeli prevoz z limuzino od zapora München-Stadelheim do vadbenega centra. Od zdaj bodo tako videti vsi Brenovi dnevi v zaporu, dopoldne bo delal ob nogometnem igrišču, popoldne se bo vračal za rešetke.

"Nekdo iz velike Bayernove družine ima težave. A zdaj imamo priložnost, da mu pomagamo na poti premagovanja težav," je dejal predsednik evropskih prvakov Uli Hoeness. Možnost, da bi Brazilec morda tudi zaigral za moštvo Bayerna v regionalni ligi, pa je zavrnil, saj pravila tega tekmovanja ne dovoljujejo nastopov igralcem, ki niso državljani EU-ja.

Breno je k Bayernu prišel iz Sao Paula leta 2008 za 12 milijonov evrov. Zbral je 28 nastopov, nato so ga Bavarci posodili tekmecu Nürnbergu, kjer si je poškodoval koleno. V preiskavi so ugotovili, da je bil Breno takrat, ko je povzročil požar, zelo depresiven.

Borussia Dortmund z rekordnim prometom
Borussia iz Dortmunda je imela v poslovnem letu 2012/13 rekorden promet. Rumeno-črni so prvi klub po Bayernu, ki je presegel znesek 250 milijonov evrov. Vodstvo kluba, gre za edinega nemškega prvoligaša, ki kotira na borzi, bo poslovni izid predstavilo v četrtek.

Rekordno je bilo že lansko leto, ko so v klubu imeli dobrih 215 milijonov evrov prometa in ustvarili skoraj 34,5 milijona evrov dobička. Delničarji so lani prvič v zgodovini dobili izplačane tudi dividende.

V pretekli sezoni si je klub "priigral" velik del finančne pogače predvsem z uvrstitvijo v finale Lige prvakov. Poslovni direktor Hans Joachim Watzke je dejal, da si je klub samo v tem tekmovanju prislužil 70 milijonov evrov.