Breno se bo po požaru v zaporu
Breno se bo po požaru v zaporu "hladil" skoraj štiri leta. Foto: EPA
Breno, hiša
Zgorela Brenova hiša v elitnem predmestju Münchna. Foto: EPA

Sodišče je na podlagi dokazov ugotovilo, da je Breno 20. septembra lani namerno zažgal najeto vilo v Grünwaldu, elitnem predmestju Münchna. Brenov zagovornik Werner Leitner je za svojega varovanca zahteval oprostilno sodbo, saj je menil, da dokazi ne potrjujejo domneve, da je bil požig edini vzrok požara, oziroma ob morebitni obsodbi vsaj milejšo kazen z največ dvema letoma zapora.

Dodal je še, da bi zaporna kazen pomenila konec mednarodne športne kariere za 22-letnega igralca. Na drugi strani je tožilstvo zahtevalo petletno zaporno kazen.

Breno se je že opravičil
Nogometaš s polnim imenom Breno Vinicius Rodrigues Borges je k Bayernu kot 18-letni obetavni branilec prišel iz Sao Paula leta 2008, pogodba s klubom pa se mu je iztekla po končani sezoni 2011/12. Na sodišču so priče razkrile, da se Breno nikoli ni navadil življenja v Nemčiji in da je imel težave z alkoholom in depresijami. "Rad bi se opravičil za tisto noč. Tako klubu kot lastniku hiše, opravičujem se tudi svoji družini, takšno dejanje mi ne more biti v ponos," je pred izrekom sodbe na sodišču dejal Breno in s tem prekinil molk, saj na dosedanjih obravnavah ni nikoli spregovoril.