Gianfranco Zola ni dolgo zdržal na klopi Cagliarija. Foto: EPA
Gianfranco Zola ni dolgo zdržal na klopi Cagliarija. Foto: EPA

Zola je klub prevzel pred božičem od Zemana, toda dosegel je le štiri zmage na desetih tekmah. Cagliari je trenutno na 18. mestu, ki vodi v Serie B. Za Atalanto, ki je na 17. mestu, zaostaja za štiri točke.

Po poročanju italijanskega časnika La Gazzetta dello Sport bo Zolo zamenjal prav Zeman. 67-letna trenerska ptica selivka je bila v Cagliariju odpuščena konec lanskega leta, zdaj pa naj bi se znova vrnila na Sardinijo in skušala ekipo rešiti pred izpadom.

Zeman je v preteklih treh desetletjih vodil Lazio, Romo, Napoli, Foggio, Parmo, Messino, Salernitano, Avellino, Lecce, Licato, Brescio, Pescaro in Cagliari, vodil pa je tudi Fenerbahče iz Carigrada in Crveno zvezdo.
Conte tretjič zapored najboljši trener v Serie A
Italijanski selektor Antonio Conte je že tretjič v nizu osvojil laskavo priznanje "zlata klop", ki jo na Apeninskem polotoku prejme najboljši trener v Serie A. Za nekdanjim trenerjem Juventusa, ki je po koncu sezone postal selektor italijanske izbrane vrste, sta se uvrstila Vincenzo Montella (Fiorentina) in Rudi Garcia (Roma). Conte je strokovno nagrado prejel tudi po sezonah 2011/12 in 2012/13. Toliko tovrstnih priznanj ima tudi Fabio Capello, po dvakrat pa so zmagali Alberto Zaccheroni, Carlo Ancelotti in Cesare Prandelli.