Nogometaši Casablance se veselijo nepričakovanega uspeha. Foto: Reuters
Nogometaši Casablance se veselijo nepričakovanega uspeha. Foto: Reuters
Ronaldinho
Ronaldinho je mojstrsko izvedel prosti strel. Foto: Reuters

V prvem polčasu igra ni navdušila. V 51. minuti so Maročani povedli, napadalec Moussine Iajour je zadel z natančnim diagonalnim strelom z desnico s 15 metrov. Brazilci so bili nevarnejši, a nikakor niso našli poti mimo disciplinirane obrambe. V 63. minuti je Ronaldinho spomnil na svoje najboljše čase, ko je zadel s prostega strela z 20 metrov, žogo je poslal od vratnice v mrežo. Vratar Victor je obstal na črti in ni imel možnosti za posredovanje.

Sedem minut pred koncem je Rever naredil prekršek v kazenskem prostoru, Mouhcine Metouali pa je bil zanesljiv z bele točke. V 93. minuti je zmago po protinapadu potrdil Vianney Nzognavo Mabide.

Maročani, ki so si pravico nastopa prislužili kot gostitelji turnirja, so se v polfinale prebili po zmagah nad Auckland Cityjem in Monterreyem.

Monterrey na petem mestu
Že pred tem je Monterrey osvojili peto mesto, potem ko je premagal egiptovski Al Ahly s 5:1 (4:1). Za Mehičane so zadeli Neri Cardozo v 3., Cesar Delgado v 22. in 65., Leobardo Lopez v 27., Humberto Suazo v 45. minuti z bele točke, za Al Ahly pa je bil uspešen Emad Meteab v 8. minuti.

Polfinale:
CASABLANCA - Atletico Mineiro (Marakeš) 3:1 (0:0)
Iajour 51., Moutouali 83./11-m, Mabide 94.; Ronaldinho 63.

Raja Casablanca: Askri, El Hachimi, Moutouali, Chtibi (55./Mabide), Oulhaj, Hafidi (76./Kanda a Mukok), Iajour (87./Coulibaly), Karrouchy, Benlamalem, Guehi, Erraki.

Atletico Mineiro: Victor, Rocha (63./Luan), Leo Silva, Rever, Pierre, Tardelli, Jo, Ronaldinho, Lucas Candido (85./Alecsandro), Josue (58./Leandro Donizete), Fernandinho.

Sodnik: Carlos Velasco Carballo (Španija)

Guangžu - BAYERN (Agadir) 0:3 (0:2)
Ribery 40., Mandžukić 44., Götze 47.




Finale, sobota ob 20.30 (Marakeš):
CASABLANCA - BAYERN

Tekma za 3. mesto, sobota ob 17.30 (Marakeš):
GUANGŽU - AT. MINEIRO