Aleksander Čeferin in londonski župan Sadiq Khan sta pozirala ob logu evropskega prvenstva 2020. Foto: Reuters
Aleksander Čeferin in londonski župan Sadiq Khan sta pozirala ob logu evropskega prvenstva 2020. Foto: Reuters
Aleksander Čeferin
Čeferin je dejal, da bo z evropskim prvenstvom, ki bo v 13 državah, nogomet most med narodi. Foto: Reuters
Čeferin v Londonu razkril logo Eura 2020

Poleg kultnega londonskega stadiona bodo ob 60. letnici tekmovanja najboljše reprezentance na stari celini gostili še Nacionalni stadion v Bakuju, stadion Traktor v Minsku, bruseljski Eurostadium, stadion Vasila Levskega v Sofiji, Parken v Köbenhavnu, münchenska Allianz Arena, stadion Ferenca Puskasa v Budimpešti, Aviva v Dublinu, Teddy v Jeruzalemu, rimski Olimpico, Amsterdam Arena, Krestovski v Sankt Peterburgu, Hampden Park v Glasgowu, San Mames v Bilbau, Freinds Arena v Stockholmu in Millenium v Cardiffu.

Na predstavitvi tekmovanja je bil tudi novi predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin, ki je v londonski mestni hiši dejal: "Uefa si želi, da bi bilo evropsko prvenstvo 2020 pravi praznik igre, ki jo ljubimo in cenimo. Kateri je boljši način, da tekmovanje enkrat prinesemo na vse štiri vogale naše čudovite celine?"

Nogomet kot most med narodi
Čeferin, ki je skupaj z organizatorji razkril tudi logo prvenstva, je povedal, da se s tem "nogomet vrača v svojo mitsko zibelko". "Veseli nas, da bomo Euro 2020 priredili v toliko mestih in državah. Nogomet tako deluje kot most med narodi, s tem pa bomo izvedbo tekmovanja približali navijačem, ki so bistvo te igre," je dodal Čeferin.

Čeferina sta ob predstavitvi spremljala Greg Clarke, novi predsednik angleške nogometne zveze, in župan Londona Sadiq Khan. "Veselimo se, da bomo lahko pozdravili navijače iz vse Evrope. Kot pravo mednarodno mesto ima London navijače s tako rekoč vsega sveta. Ena največjih lepot nogometa je, da združuje ljudi z vsega sveta."

Čeferin v Londonu razkril logo Eura 2020