Mariborski nogometaši se bodo morali za vstop v finale pokalnega tekmovanja zelo potruditi. Foto: www.alesfevzer.com
Mariborski nogometaši se bodo morali za vstop v finale pokalnega tekmovanja zelo potruditi. Foto: www.alesfevzer.com
Nemir v taboru vijoličastih

Po sobotnem neuspehu v Velenju v taboru državnih prvakov že zvoni alarm. Res je, da so Mariborčani še vedno prvi v državnem prvenstvu, toda trener Ante Šimundža, ki ima težave s sestavljanjem obrambe, bo moral hitro najti recept za pot iz krize, sicer bo šla že v torek po zlu prva lovorika. Na povratni tekmi pokalnega tekmovanja bo Maribor lovil zaostanek s prve tekme, ko je v Ljudskem vrtu Celje zmagalo s 3:2. Od prve minute bo moral kreniti v napad, šteje samo zmaga (verjetno z dvema goloma razlike).

"Pogovorili smo se s trenerjem, analizirali vse zadeve. Dragoceni so nasveti športnega direktorja, ki ima bogate izkušnje. Vemo, kaj zmoremo. Celjani bodo pod večjim pritiskom kot mi, že zdaj razmišljajo o tem, da bi lahko igrali finale pokala. Ne bodo tako sproščeni, kot kaže rezultat. Skušali bomo to izkoristiti, prvi zabiti gol, kar bi spremenilo razmerje in nam omogočilo možnost za preobrat," je povedal Mitja Viler.

Celjani utegnejo zaradi poškodbe pogrešati svojega najboljšega igralca Benjamina Verbiča, težave ima tudi kapetan Blaž Vrhovec. Češki krilni nogometaš Jiri Jeslinek, ki je v Celje prišel v zadnjem prestopnem roku, je previden: "Mariborčani so še vedno absolutni favoriti, še posebej zdaj, ko jim je rezultatska krivulja nekoliko padla. Slej kot prej se bodo vrnili na zmagovalno pot."

Dvoboj v Areni Petrol se bo začel ob 17.00, prenos bo na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.

Pokal Slovenije, polfinale, povratni tekmi, torek ob 17.00:
CELJE - MARIBOR (prva tekma: 3:2)
(prenos TV SLO 2/MMC)

Sreda ob 17.00:
DOMŽALE - LUKA KOPER (prva tekma: 0:1)

Finale bo 20. maja v Kopru.

Nemir v taboru vijoličastih