Nogometaši Maribora so odločni, da ponovijo lanski dosežek in osvojijo tako slovensko prvenstvo kot pokal. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Nogometaši Maribora so odločni, da ponovijo lanski dosežek in osvojijo tako slovensko prvenstvo kot pokal. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Dabanovič in Milanič pred finalom pokala

"Cilji v Mariboru so zelo visoki. Ne glede na to, da smo bili v prvenstvu zelo uspešni, je tudi finale pokala za nas pomemben. Čaka nas zahtevna tekma in moramo ostati zbrani. Mi smo na tej tekmi favoriti. Celje je letos že izpolnilo svoje cilje, mi še ne," je na novinarski konferenci na Brdu pri Kranju povedal mariborski strateg Darko Milanič, ki si je za finalni obračun zaželel predvsem polne tribune in boljše vzdušje, kot je bilo na lanskem finalu v Stožicah, kjer so se zmage prav tako veselili nogometaši iz štajerske prestolnice.

Tekma se bo začela ob 20.45, sodnik bo Matej Jug. Prenos na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.

Celjske načrte je razkril Mladen Dabanović, ki je nadomeščal prvega trenerja Miloša Rusa: "Čaka nas še vrhunec sezone in že tekma konec tedna s Koprom je bila v pričakovanju finala pokala. Svoje načrte smo sicer že izpolnili in finale je le nagrada, kar pa nikakor ne pomeni, da si ne želimo zmagati."

Dabanović napoveduje odprto igro: "Doslej na tekmah, kjer smo se branili, nismo bili uspešni. Seveda pa nam nasprotnik lahko vsili tudi svojo igro." Milaniču na drugi strani je jasno, da za Maribor šteje le zmaga: "Naša prednost je, da imamo izkušnje s tekmami, na katerih moramo zmagati."

A v celjskem taboru merijo na presenečenje. "Maribor je najboljša ekipa v Sloveniji, a mi gremo na zmago kot na vsaki tekmi. Kot je dejal moj soigralec, se finala ne igra, ampak se ga zmaga," je dodal celjski nogometaš Benjamin Verbič.

Dabanovič in Milanič pred finalom pokala