Celtic bo v torek ob 20.45 v Glasgowu gostil Maribor na povratni tekmi zadnjega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov. Foto: Aleš Fevžer
Celtic bo v torek ob 20.45 v Glasgowu gostil Maribor na povratni tekmi zadnjega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov. Foto: Aleš Fevžer

Z 1:0 je bil boljši Inverness, ki je še brez poraza povsem na vrhu lestvice. Pred 5.862 gledalci je v 65. minuti edini zadetek dosegel Eoghan O'Connell, ki je po predložku pred vrata in obrambi vratarja Lukasza Zaluske žogo poslal v lastno mrežo.
Trener Celtica Ronny Deila je v začetno enajsterico uvrstil kar 10 drugih igralcev kot v sredo v Ljudskem vrtu ob remiju z 1:1. Od prve minute je igral samo Charlie Mulgrew, v drugem polčasu pa so priložnost dobili še Stefan Johansen, Callum McGregor in Anthony Stokes.

Prečka Bitona
Nir Biton
je v prvem polčasu za goste stresel prečko, vodstvo Invernessa, ko je Gary Warren po kotu streljal z glavo, pa je nekaj trenutkov pozneje z izbijanjem žoge na golovi črti preprečil Mulgrew. Po vodilnem zadetku sredi drugega polčasa je bil Inverness do konca tekme bližje povišanju na 2:0 kot Celtic izenačenju.

Moštvo s severa Škotske po štirih tekmah z desetimi točkami vodi na lestvici, medtem ko je Celtic s tekmo manj in šestimi točkami na petem mestu.
Postava Celtica: Zaluska, McGeouch, Twardzik (46./Johansen), Mulgrew, O'Connell, Ambrose Emuobo, Henderson, Biton, Commons, Griffiths (68./Stokes), Pukki (46./McGregor).