Nogomet

Poudarki

  • Prvič vpoklicani so Bajrić, Črnigoj in Štulac
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.3 od 34 glasov Ocenite to novico!
Tomaž Kavčič
Tomaž Kavčič bo na klopi slovenske reprezentance debitiral prihodnji petek v Celovcu: "Seveda bomo preizkusili nekatere stvari, je pa rezultat vedno pomemben. Tudi v šoli, ko smo igrali na betonskem igrišču, smo vedno želeli zmagati." Foto: www.alesfevzer.com
       Štulac spomladi v Venezii igra standardno in ima vidno vlogo v moštvu. Mislim, da si je v tem trenutku zaslužil vpoklic. Črnigoj je že dve leti v Švici, v Luganu igra standardno, treba mu je dati priložnost. Bajrića bi rad preveril, pri Olimpiji je igral na več položajih, nazadnje kot osrednji branilec precej solidno.       
 Tomaž Kavčič o novincih v reprezentanci
Boštjan Cesar
Boštjan Cesar je oktobra na tekmi med Slovenijo in Škotsko stotič oblekel reprezentančni dres. 27. marca bo v Stožicah proti Belorusiji sklenil 15-letno kariero v izbrani vrsti. Za Slovenijo je prvič igral februarja 2003 na prijateljski tekmi proti Švici v Novi Gorici. Foto: www.alesfevzer.com
       Največji cilj je s "team buildingom" ustvariti dober, zmagovalni duh v reprezentanci in razpoznavni stil igre. Moramo biti kompaktni in imeti zmagovalno miselnost, ob tem pa morajo čisto vsi igralci v ekipi živeti za tekmo. Seveda bomo preizkusili različne stvari, je pa rezultat vedno pomemben. Tudi v šoli, ko smo igrali na betonskem igrišču, smo vedno želeli zmagati.       
 Selektor o tem, kaj je njegov cilj na prijateljskih tekmah, preden se septembra začne Liga narodov.
VIDEO
Kavčičev seznam: Vrača se...

Dodaj v

Cesarja ni več v reprezentanci, na seznamu trije novinci

"Moramo biti kompaktni in imeti zmagovalno miselnost"
14. marec 2018 ob 09:58,
zadnji poseg: 14. marec 2018 ob 13:53
Brdo pri Kranju - MMC RTV SLO

Selektor nogometne reprezentance Tomaž Kavčič je predstavil seznam 26 igralcev, na katere bo računal na prijateljskih tekmah z Avstrijo 23. marca v Celovcu in z Belorusijo 27. marca v Stožicah.

Boštjana Cesarja ni več v reprezentanci, proti Belorusiji bo njegova poslovilna tekma. Glede dozdajšnjega kapetana je Kavčič pojasnil, da se je z njim pogovoril prejšnji teden v Veroni in mu dejal, da vidi v izbrani vrsti mlajše igralce, tako da ga tudi v prihodnje ne bo klical.

"Pogovor je bil korekten, med njim sva prišla do tega spoznanja in mojo odločitev je sprejel. Zasluži si veliko spoštovanje, tudi jaz ga zelo spoštujem. Dal je veliko tej reprezentanci in je v redu fant," je na novinarski konferenci na Brdu pri Kranju povedal Kavčič, ki se je s Cesarjem dogovoril, da se bo reprezentanci pridružil po tekmi z Avstrijo in čez dva tedna še zadnjič zaigral v reprezentančnem dresu na srečanju v Ljubljani.

V videu pod novico si lahko ogledate posnetek celotne novinarske konference!


Kampla vidi kot igralca "box to box"

V reprezentanco se je vrnil Kevin Kampl, ki je imel določena nesoglasja s prejšnjim selektorjem Srečkom Katancem. Vezist Leipziga se je v zadnjem času sicer ukvarjal s poškodbo mišice, a bo v prihodnje najbrž eden glavnih adutov Kavčičeve zasedbe. "Vidim ga kot igralca v sredini, ki igra 'box to box' (od enega do drugega kazenskega prostora). Igral bo tam, kjer ga bo reprezentanca potrebovala. Ničesar ni pogojeval, jaz tega tudi ne bi sprejel," je o njegovem položaju na igrišču dejal Kavčič.

S čim so prepričali novinci?
Novinci v A-reprezentanci na Kavčičevem seznamu so Kenan Bajrić (Slovan Bratislava), Domen Črnigoj (Lugano) in Leo Štulac (Venezia). "Štulac spomladi v Venezii igra standardno in ima vidno vlogo v moštvu. Mislim, da si je v tem trenutku zaslužil vpoklic. Črnigoj je že dve leti v Švici, v Luganu igra standardno, treba mu je dati priložnost. Bajrića bi rad preveril, pri Olimpiji je igral na več položajih, nazadnje kot osrednji branilec precej solidno," je nova imena pokomentiral selektor.

Še brez reprezentančnega nastopa sta tudi Nemanja Mitrović in Jure Balkovec, ki pa sta bila v izbrano vrsto vpoklicana že lani za tekmo proti Malti. "Na levem boku je Jokić še vedno nedotakljiv. Balkovec je v Domžalah na tem položaju igral dobro, zdaj je pri Bariju. O njem sem razmišljal do zadnjega trenutka, saj sem bil v velikih dvomih, koga še vpoklicati za to mesto. Še včeraj ob 23.00 sem gledal tekmo Barija proti Spezii in kar sem videl, je bilo zelo dobro," je selektor opisal svojo največjo dilemo.

"Bilo je kar veliko dela, bil sem veliko naokrog. Z nekaterimi igralci sem se dobil v Ljubljani med prazniki. S skoraj vsemi sem se srečal v živo, z drugimi pa sem govoril po telefonu. Pogovarjali smo se o reprezentanci, ciljih, zanimalo me je, kako gledajo na vse to. Osredotočil sem se tudi na tiste, ki manj igrajo, bil sem denimo na obisku pri Reneju Krhinu in se pogovarjal z njegovim trenerjem," je pojasnil Kavčič, ki novega kapetana še ni določil. Za to so dva ali trije kandidati.

Iz slovenske lige je edini vpoklicani Martin Milec (Maribor). "To ne pomeni, da je liga slaba in ni kakovostna, saj so iz nje izšli vsi igralci, ki so na seznamu, z izjemo Kampla. Skupaj imam krog približno 30 igralcev, vseh ne morem vpoklicati, jim pa vsem razložim, zakaj ne, kako in kaj," je poudaril Kavčič.

Osnovni sistem bo 4-2-3-1
O igralnem sistemu, ki ga bo najverjetneje uporabljal, je dodal: "Kdor me pozna, ve, da sem vedno igral z dvema zadnjima veznima igralcema, največkrat v sistemu 4-2-3-1, ki se v napadu transformira v 4-3-3."

Kaj je selektorjev cilj na prijateljskih tekmah, preden se septembra začne Liga narodov? "Največji cilj je s "team buildingom" ustvariti dober, zmagovalni duh v reprezentanci in razpoznavni stil igre. Moramo biti kompaktni in imeti zmagovalno miselnost, ob tem pa morajo čisto vsi igralci v ekipi živeti za tekmo. Seveda bomo preizkusili nekatere stvari, je pa rezultat vedno pomemben. Tudi v šoli, ko smo igrali na betonskem igrišču, smo vedno želeli zmagati."

Reprezentanca se bo zbrala v ponedeljek na Brdu pri Kranju.

SEZNAM REPREZENTANTOV ZA TEKMI PROTI AVSTRIJI IN BELORUSIJI

Vratarji (3):
Belec Vid, Sampdoria (ITA)
Koprivec Jan, Pafos (CIP)
Oblak Jan, Atletico Madrid (ŠPA)

Branilci (9):
Balkovec Jure, Bari (ITA II)
Bajrić Kenan, Slovan Bratislava (SLK)
Jokić Bojan, Ufa (RUS)
Krajnc Luka, Frosinone (ITA II)
Mevlja Miha, Zenit (RUS)
Milec Martin, Maribor (SLO)
Mitrović Nemanja, Jagiellonia Bialystok (POL)
Skubic Nejc, Konyaspor (TUR)
Struna Aljaž, Palermo (ITA II)

Vezisti (10):
Birsa Valter, Chievo (ITA)
Črnigoj Domen, Lugano (ŠVI)
Iličić Josip, Atalanta (ITA)
Kampl Kevin, RB Leipzig (NEM)
Krhin Rene, Nantes (FRA)
Kurtić Jasmin, SPAL (ITA)
Rotman Rajko, Göztepe (TUR)
Štulac Leo, Venezia (ITA II)
Verbič Benjamin, Dinamo Kijev (UKR)
Zajc Miha, Empoli (ITA II)

Napadalci (4):
Berić Robert, St. Etienne (FRA)
Bezjak Roman, Jagiellonia Bialystok (POL)
Matavž Tim, Vitesse (NIZ)
Šporar Andraž, Slovan Bratislava (SLK)

M. R.
Prijavi napako
Komentarji
Alen Ford
# 14.03.2018 ob 10:41
@sandiego1995
Kavčič ni treniral Črnomlja. Verjetno misliš na Belo krajino... in izkušnje z delom v takem klubu mu bodo še kako prišle prav. Ni enostavno zbrati enajst treznih igralcev v Črnomlju.
krjen3
# 14.03.2018 ob 12:10
Kakšna vprašanja pa postavljajo ti amaterski novinarji...težko delo imajo naši trenerji na tiskovnih, ni kaj. Razumem celo Katanca ki se mu ni dalo na to odgovarjat.
gospod iskreni
# 14.03.2018 ob 12:20
Meni se zdi seznam točno tak, kot mora izgledati pred prijateljsko tekmo. Nekaj starega ogrodja in priključitev novincev.
Seneca
# 14.03.2018 ob 12:52
9 igralcev iz italijanske lige? Toliko jih še italijanska reprezentanca nima ;p
domn333
# 14.03.2018 ob 12:16
Ampak tele novinarske so pa pravo nasprotje tistim Katancevim. Me je Kavcic pozitivno presenetil
mustafa
# 14.03.2018 ob 10:03
Tomaž povedi nas
KiNgKoNg
# 14.03.2018 ob 10:22
Če ne bo Kranerja -> we riot.
Bivši uporabnik
# 14.03.2018 ob 14:06
Ni reprezentance brez Miša Brečka.
verbatim989
# 14.03.2018 ob 12:20
Kje je linijski sodnik Šuler?
drf2006
# 14.03.2018 ob 12:15
Koncno crnigoj
madridisima
# 14.03.2018 ob 14:43
Nikol ne bom zastopu tiste ki so z izborom razocarani...Ne mores cez noc zamenjati cele reprezentance... Izbor je po mojem mnenju odlicen
Robin Lood
# 14.03.2018 ob 14:20
Definitivno totalen napredek, glede na prejšnjega selektorja. Vidi se, da se človek trudi, mislim da je izbral dobro; želi preizkušati in iztisniti kar največ kar se da.
Njegovo delo lahko ocenjujemo po parih tekmah, ko bomo videli predvsem to, ali se igralci med sabo marajo ali ne.

Tudi sam je povedal - kemija med igralci je ključnega pomena. Mislim, da se tega dejansko zaveda in mislim, da je prav da da temu prednost pred vsem - tudi pred izborom začetne enajsterice, do postavitve itd.

Igralci pa - mislim, da bo s spremembo selektorja zavel nov veter. Mislim, da smo se ga že vsi pošteno nagledali.
super_balotelli
# 14.03.2018 ob 14:12
A ste vi pričakovali celo novo reprezentanco? Seznam je cist ok
maco481990
# 14.03.2018 ob 10:52
Cakam na klic ..
WalkTheLine
# 14.03.2018 ob 13:17
@Gost 111
Stojanović je verjetno v bifeju preslišal zvonenje telefona...
sportivko
# 14.03.2018 ob 15:13
Šporar nima časa za fuzbal ker kupuje nove majice v Zari.
janbac
# 14.03.2018 ob 11:02
@domn333

Stojanović levi bočni? DESNI je!
Bivši uporabnik
# 14.03.2018 ob 10:54
Vsi vemo kdo so avstrijci pa belorusi! Oni majo igraće! Moram priznat, da bom pogresal izjave sreckota in vas, ki se ste se odzvali na njegove komentarje pozitivno ali negativno. Takrat sem se res tukaj nasmejal iz srca. Srecno kavcic, pa upam da bomo laho dal kkkk kapo ddol na koncu...
domn333
# 14.03.2018 ob 10:32
Za moje pojme si iz MB vpoklic trenutno zasluži Milec, ker na desnem boku smo šibki
kiliboy
# 14.03.2018 ob 13:16
Pravzaprav mi je čisto vseeno kdo je reprezentanci, samo, da je igra gledljiva in da osvojijo čimveč točk. Vse otalo je drugotnega pomena.
stewie
# 14.03.2018 ob 11:43
Haribo, kot Mariborčan navijam v slovenski ligi za svoj klub, ceprav z njim nisem niti približno tako obseden, kot ti, sodeč po postih tu gor.
Obenem pa navijam tudi za reprezentanco in njena uvrstitev 2x na SP in 1x na Euro, vse to so zame dosti večji uspehi za slovenski fuzbal od istega števila uvrstitev Maribora v LP.
Me prav zanima, ali take kot jaz šteješ med castne izjeme od tvojih stereotipov glede mariborskih navijačev, ali pa sem zate rano tako en nebodigatreba, brez katerih bi slovenskemu fuzbalu slo bolje.
janbac
# 14.03.2018 ob 10:49
@domn333

šibki na desni strani? to pa zagotovi ni res. Kle so še ob Milcu: Skubic, Stojanović, brata Struna, Jović (sicer je poškodovan), Širok, Pušaver (dobra forma). Bolj je problem leva stran. ;)
Semin
# 14.03.2018 ob 10:21
krhin po moje bo, ker sta tandem s kamplom.nenazadnje celo neki za nates igra.

res me zanima,če bo kak novinec.baje bo nemanja zraven, zna biti tudi črnigoj,pa stojanovič
Vitez
# 14.03.2018 ob 21:31
Cesar bo star letos 36. Ne vem, kdo od njega pričakuje, da bi odigral ta ciklus, konec 2019 po možnosti s 37 repasaž in 2020 s skoraj 38 mogoče na EP? zdaj je treba dati priložnost novim.
big23big
# 14.03.2018 ob 19:08
čestitke kavčiču za edino logično odločitev, ko ni vpoklical cesarja. tip ima 36 in zdaj bo zasedel eno mesto v obrambi in pricakovat od njega, da bi nastopil čez dve leti v nekem repesažu in na koncu upam na EP, je norost. danes mora kavcic iskat resitve in mitrović je ze pred poskodbo bil na nivoju za prvih 11. zajc, milec, balkovec in na koncu kampl! super
slamič
# 14.03.2018 ob 14:37
"Namesto igralcev iz druge italijanske lige, bi raje izbral kakšnega iz Olimpije, Maribora in Domžal".
Sliši se sicer dobro, samo kaj ko v teh treh klubih ni slovesnkih igralcev ki bi lahko igrali za reprezentanco... Krona je prestar, Ilič prestar, Kapun poškodovan, Šuler, Vršič za penzion, o Zahoviču pa raje ne bi... v Domžalah kdo: Širok, Vetrih?? To ni kader za v repko... Torej enostavno jih ni. Kar je vrednega je šlo ven... In potem se sprašujete zakaj se Olimpija, zadnje čase Domžale in če bo hotel v prihodnosti konkurirati za naslov, tudi Maribor spreminja v tujsko legijo. Zato ker v Sloveniji pač ni več dobrega domačega kadra... čez par let mogoče trenutno nič...
strojko
# 14.03.2018 ob 13:04
ma ne vem, nisem navdušen. Sicer sem pa že dve leti apatičen glede slo repke.

Kavčiču vse najboljše, prvo oceno bom dal po 100 dneh.
Jazst2
# 14.03.2018 ob 12:17
krjen3 - kaj naj bi ga vprašali po tvoje - ali ima bele ali črne gate na sebi?
Tiskovka je odprta za vse. Pridi in postavljaj vprašanja, pametnjakovič..
manrose.
# 14.03.2018 ob 18:08
tole s Cesarjem mi ni všeč...tko se ne naredi s kapetanom!
tip naj je izvlekel večkrat, golov je dal več kot pol napadalcev ...

tega velike repke ne storijo!

prišel je makar na berglah na zbor, razne primadone rojene na tujem pa delajo cele scene.


Kako pa se naredi potem, ce ne s poslovilno tekmo, nekim spominkom pred tekmo in aplavzom po tekmi pred domaco publiko? To je to. Clovek igra 15 let za repko, taksen slovo pa je povsem obicajen.
raknac navi
# 14.03.2018 ob 12:12
Bravo Kenan!
alkum
# 14.03.2018 ob 12:11
Pa to ne moreš verjet od kod je potegnil Šporara??
Pa tip ne more hodit po igrišču, kaj šele, da bi lahko igral za repko?!
zamudnik
# 14.03.2018 ob 17:22
Zapihal je nov veter!

Ma, lejte ...
F_Underwood
# 14.03.2018 ob 13:17
Stric_Ferrari

Repas v Franciji ne igra praktično nič
stric_Ferrari
# 14.03.2018 ob 13:16
Sicer ne spremljam čisto podrobno vsak dan, ampak mogoče kdo ve, zakaj na seznamu ni Jana Repasa? Pred odhodom v Francijo je blestel, pa tudi tam je nekaj časa igral, sedaj pa sem ga izgubil. Lahko kdo pove kaj več?
krjen3
# 14.03.2018 ob 12:49
@Jazst2

no dobro veš da tega ne bom storil, to je naloga novinarjev ki so za to šolani.

Ampak vprašanja kot: "Je Kevin Kampl pogojeval svoj povratek v repko?" (resno? moraš pogrevat?), ali pa "Bo dovolj časa da bo Slovenija optimalno pripravljena na nov cikel oz tisto ligo narodov?"(wtf??) Ter tisto vprašanje kdo bo zbral kapetana, ali on ali garderoba...tako bedna vprašanja da bolje da si tiho če nimaš kaj pametnega vprašati.
smradulja
# 14.03.2018 ob 10:49
Ni enostavno zbrati enajst treznih igralcev v Črnomlju.

sej tudi za Kavčiča ne veš če je trezen :D
fiston
# 14.03.2018 ob 17:12
@drageccc Cesar pa roko na srce bore malo trenutno igra - več greje klop, ne bi se mu pa kar tako odpovedal....

No na naslednjem evropskem bi bil star že 38, na naslednjem svetovnem 40, tako da če se ne da brez njega, potem nas tam sigurno ne bo, oziroma če ne moremo do tja brez Cesarja, potem je bolje, da nas tam sploh ni.
Haribo
# 14.03.2018 ob 15:25
sportivko
Šporar nima časa za fuzbal ker kupuje nove majice v Zari.

Kvaliteta in talent se vidita, ko lahko Šporar s svojim novim šoping partnerjem Kenanom prešopingira pol Bratislave, pa bo še vedno tri razrede nad Lukcem. Kaj bi šele bilo, če bi treniral.
Yufko
# 14.03.2018 ob 15:18
Zame ni prijateljskih tekem, obe tekmi na polno!
Dres reprezentance se vedno nosi s ponosom.
Madobromakaj
# 14.03.2018 ob 21:27
Jaz bi tudi Vučkiča poklical...
realist65
# 14.03.2018 ob 18:49
Vsi kateri pišete, da vam je žal za Cesarja, pojma nimate . Dajte minuse, realnega pogleda naprej pa nimate. Gleda se za dobro Slovenije ne Cesarja. Madonca, saj pa ne igra v Realu, Barceloni ali podobno.
krjen3
# 14.03.2018 ob 16:36
Kaj dela Jokić v reprezentanci..????

Žogo brca.

Sicer pa če bi poslušal video in Kavčiča bi vedel, saj ti je obrazložil. On na tem položaju praktično nima konkurence. Igra pa redno v ruski ligi, tako da...upam da si dobil odgovor.
brehme
# 14.03.2018 ob 15:12
Tisti, ki se jezite nad Kavčičem zakaj nivpoklical Cesarja...mogoče pa sam Cesar želi zaključiti, pa 15 lt je kar dolga doba za reprezentanco, in v zadnjem ciklusu ni pokazal nič posebnega, razen to da se je podpisal pod pismo. Cesar pred 10imi leti je bil veliko boljši igralec.
Maroh tudi ni klican, njega je bolj škoda, pred leti ga je Katanec ignoriral, sedaj je pa prestar.
Sicer pa pričakovan izbor, slabša igra kot pod Katancem že ne more biti. In za kvalifikacije ki prihajajo, tako lahkih skuzpin kot jih je imel Katanec tudi ne bo več, ne more biti sreča vedno na strani Slovenije (pri žrebih).
knjigobub
# 14.03.2018 ob 13:02
Mal bolš je že kot Srečko :)
pleskar
# 14.03.2018 ob 21:27
Cesar v Chievu ne igra nič...vsake "pol leta" eno tekmo...
kolijak
# 14.03.2018 ob 19:41
Kotnika pa Finka bi pa lahk klical.
veteraninsin
# 14.03.2018 ob 19:30
Matic Fink lahko igra levo in desno bočno. Po krivici spregledan.
Sicer pa verjamemo v Tomaža in mu želimo navdušujočih vsaj 5 let
miss_theory
# 14.03.2018 ob 17:20
Zapihal je nov veter!
The Stig
# 14.03.2018 ob 17:11
Zamudu penal. Kaj je blo?
johnsmith
# 14.03.2018 ob 14:39
Kakšen selektor si, da se otepaš igralcev, ki igrajo ligo prvakov??? Le kdo lahko pričakuje rezultate, če je pol igralcev, ki igrajo v drugih ligah in v nekih nogometno eksotičnih državah. Neuspeh je zagotovljen. Če bi bili ti ljubljenčki ljubljanskega lobija tako dobri, bi se sigurno že dokazali.
Kazalo