Cvek si je takole izboril strel. Foto: MMC RTV SLO
Cvek si je takole izboril strel. Foto: MMC RTV SLO

Maribor je sicer igral solidno, a spet je ostal brez doseženega gola. Štajerci letos v evropskih tekmovanjih niso gola dosegli na šestih zaporednih tekmah, suša traja kar 574 minut (brez sodnikovih podaljškov), kar je bilo usodno v lovu na evropsko jesen.

Cvek zabil v 90. minuti
Dolgo je sicer kazalo, da se bo tudi redni del povratne tekme končal brez golov, a v 90. minuti je domače gledalce na noge spravil stari znanec slovenskih igrišč Lovro Cvek (Hrvat je igral za Zavrč, Aluminij in Celje), ki je s škarjicami žogo spravil v mrežo in Romunom zagotovil preboj v skupinski del Konferenčne lige.

Evrogol Lovra Cveka

Brnić dobro streljal z leve strani
Prvi so zapretili Mariborčani, Aljaž Antolin je v deseti minuti na svoji strani igrišča odvzel žogo in jo podal Roku Baturini, ki jo je poslal na levo stran igrišča, tam je bil Ivan Brnić. Hrvat je prodrl proti sredini in nevarno streljal, a je bil Simone Scuffet na pravem mestu.

Ivan Brnić je takole zapretil v 10. minuti. Foto: MMC RTV SLO
Ivan Brnić je takole zapretil v 10. minuti. Foto: MMC RTV SLO

Nevaren poskus Betancorja
Romuni so hitro vzpostavili ravnotežje in začeli plesti vse bolj nevarne akcije. V 31. minuti je Jefte Betancor na desni strani kazenskega prostora iz igre vrgel Luko Uskokovića, a streljal preveč po sredini, da bi presenetil tudi vratarja Menna Bergsna.

Kronaveter poživil igro
Na začetku drugega polčasa je Rok Kronaveter zamenjal Antolina in takoj se je izkazal. V 53. minuti je namreč streljal močno z desne strani, italijanski čuvaj mreže je žogo nekako le spravil nad svoja vrata.

Nevaren strel Yeboaha
Vse bolj se je tekma bližala zaključku, vse bolj sta bili ekipi previdni in nista želeli tvegati. Za veliko razburjenja je v 87. minuti poskrbel Emmanuel Yeboah. Gostitelji so napadali iz na videz nenevarne akcije. Predložek je bil videti predolg, od nikoder se je priplazil Ganec, zanesljivo je preskočil Sikoška in z nekaj metrov močno z desne strani udaril z glavo, žoga je šla mimo mariborskega vratarja, a se na srečo slovenskih prvakov od prečke odbila nazaj v polje.

Fantastičen gol Cveka
A kot da to opozorilo ni bilo dovolj. V zadnji minuti rednega dela so gostitelji spet napadali, gostje žoge nikakor niso mogli izbiti iz kazenskega prostora, žoga je nazadnje prišla do Cveka, ki je s škarjicami žogo poslal v bližino stičišča prečke in vratnice.

Evrogol Lovra Cveka končal evropsko sezono Maribora

KONFERENČNA LIGA, 4. PREDKROG, povratna tekma:
CFR CLUJ
– MARIBOR 1:0 (0:0) 0:0
Cvek 90.

Cluj: Scuffet, Manea, Burca, Matias, Camora, Cvek, Adjei-Boateng, Petrila (90./Roger), Yeboah (90./Muhar), Betancor (70./Paun), Deac (90./Dolinger).

Maribor: Bergsen, Žinič (90./Vipotnik), Šoštarič Karič, Uskoković, Sikošek, Antolin (46./Kronaveter), Vidaković, Repas, Božić, Brnić (90./Laušić), Baturina (72./Sirk).

Sodnik: John Beaton (Škotska)