David Luiz je naslednji kamenček v mozaiku PSG-ja, ki gradi ekipo za naskok na vrh Evrope. Foto: EPA
David Luiz je naslednji kamenček v mozaiku PSG-ja, ki gradi ekipo za naskok na vrh Evrope. Foto: EPA

vini, čeprav ne Londončani ne Parižani niso razkrili točne vrednosti.

"Zdaj je prestop odvisen od Davida Luiza in PSG-ja, ki se morata dogovoriti glede pogodbe in opraviti zdravniški pregled," so zapisali modri iz angleške prestolnice. Britanski mediji ugibajo, da naj bi katarski lastniki za brazilskega osrednjega branilca odšteli med 40 in 50 milijoni funtov, oziroma 50 in dobrimi 60 milijoni evrov.

S tem so francoski prvaki podrli rekord za branilca. Predtem je prav PSG odštel 44 milijonov evrov za prestop Thiaga Silve iz Milana. S prihodom Davida Luiza bosta v sredini obrambe stala osrednja "štoperja" brazilske reprezentance, saj David Luiz in Thiago Silva začenjata tudi pri petkratnih svetovnih prvakih. V pariški ekipi je sicer že pet Brazilcev, od tega štirje branilci.

27-letni David Luiz je na Stamford Bridge prišel januarja 2011. Chelsea je Benfici zanj odštel 25 milijonov evrov ter Nemanjo Matića, ki pa se je letos vrnil v London. Odigral je 143 tekem in dosegel 12 golov. Brazilec ima močan strel, je dober skakalec in čvrst v dvobojih ter bo eden izmed ključnih mož Brazilije na domačem svetovnem prvenstvu. Prejšnji teden je PSG-ju UEFA zaradi kršenja pravil finančnega fer pleja že naložil 60 milijonov evrov kazni ter omejil število igralcev, ki jih lahko registrira v Ligi prvakov.