Nigel de Jong bo okrepil Milan, ki je novo sezono v Serie A začel s porazom. Foto: EPA
Nigel de Jong bo okrepil Milan, ki je novo sezono v Serie A začel s porazom. Foto: EPA
Andy Carroll
Andy Carroll se ni znašel na Anfieldu. Foto: EPA

27-letni De Jong, od leta 2004 je stalni član nizozemske reprezentance, je od leta 2009 za Manchester City odigral 104 tekme in se izkazal kot velik delavec na igrišču. V City je prišel iz Hamburga, sicer pa je otrok Ajaxa in je v tem klubu igral med letoma 2002 in 2006.

Rdeče-črni skušajo zapolniti vrzeli, ki so nastale po odhodih Thiaga Silve in Zlatana Ibrahimovića v Paris Saint Germain ter še nekaterih drugih igralcev, kot je nova Interjeva pridobitev Antonio Cassano.

Pazienza v Bologno
Okrepila pa se je tudi Bologna slovenskega reprezentanta Reneja Krhina. V zvezni vrsti tega prvoligaša bo odslej igral 30-letni Michele Pazienza, ki je bil nazadnje član Juventusa.

Carroll posojen West Hamu
Angleški reprezentančni napadalec Andy Carroll bo kot posojen nogometaš Liverpoola do konca sezone igral za tekmeca iz Premier lige West Ham. Carrollova prihodnost v rdečem dresu je bila pod vprašajem vse od prihoda novega trenerja Brendana Rodgersa, ki je takoj nakazal, da visoki napadalec ne ustreza načinu igre, ki ga hoče uveljaviti.

Carroll je prišel k Liverpoolu januarja 2011 iz Newcastla, takrat je klub, v katerem je vlogo trenerja opravljal Kenny Dalglish, za Carrolla odštel kar 35 milijonov funtov odškodnine. Te pa 23-letni nogometaš ni nikoli povsem upravičil. Na 58 tekmah je zabil le enajst golov.
Defoe ostaja pri Tottenhamu
Jermaine Defoe
je končal namigovanja o tem, kje bo nadaljeval kariero. Za tri leta je podaljšal sodelovanje s Tottenhamom. 29-letni napadalec pod vodstvom prejšnjega trenerja Harryja Redknappa ni igral toliko, kot bi si želel, novi strateg Andre Villas-Boas pa je Angležu obljubil večjo vlogo. Defoe je v tej sezoni začel prvi tekmi domačega prvenstva.

Sessegnon podaljšal s Sunderlandom
Beninski nogometaš Stephane Sessegnon je podaljšal pogodbo s Sunderlandom. 28-letni Sessegnon, ki se je Sunderlandu za šest milijonov funtov pridružil januarja 2011 iz Paris Saint Germaina, je z delodajalci podaljšal sodelovanje za tri leta. Sessegnon je bil v prejšnji sezoni izbran za najboljšega igralca kluba.

Saviola in Santa Cruz v Malago
Malaga se je okrepila z izkušenima ofenzivnima južnoameriškima nogometašema. Udeleženca Lige prvakov sta okrepila 30-letni Argentinec Javier Saviola, ki je prišel iz Benfice, in 31-letni Paragvajec Roque Santa Cruz iz Manchester Cityja.

Saviola je že igral v La ligi, in sicer v dresih Barcelone in Reala Madrida, Santa Cruz pa je bil lani posojen Betisu iz Seville. Španski mediji poročajo, da si pri Malagi pred koncem prestopnega roka želijo še branilca.