Andaž Šporar je na uradni tekmi prvič nosil dres Basla. Foto: MMC RTV SLO/Twitter FC Basel
Andaž Šporar je na uradni tekmi prvič nosil dres Basla. Foto: MMC RTV SLO/Twitter FC Basel

Basel je na gostovanju v Zürichu slavil gladko z 0:4 in prednost pred najbližjim zasledovalcem po 20 krogih povišal na 15 točk.

Basel je z zadetkoma Michaela Langa in Marka Suchyja že po 20 minutah vodil z 2:0. V 31. minuti je bil izključen Marc Janka, a se Baslu to ni pretirano poznalo. Še več. V 54. minuti je na 3:0 povišal Lang, končni izid pa je v zadnji minuti postavil Luca Zuffi.

Šporar, ki je prvi krog nadaljevanja švicarskega prvenstva zaradi lažje poškodbe izpustil, je v igro vstopil v 70. minuti namesto kapetana Matiasa Emilia Delgada.

Dinamo ohranja prednost pred Rijeko
V dresu zagrebškega Dinama pa je debitiral nekdanji nogometaš Maribora Petar Stojanović. 20-letni desni bočni branilec je začel v prvi postavi in odigral vseh 90 minut v zmagi Dinama v mestnem derbiju proti Zagrebu (1:2). V 76. minuti je prejel rumeni karton. Zagreb je povedel v 30. minuti prek Bobana. V 63. minuti je izenačil Fernandes, za tri točke pa je v 67. minuti iz enajstmetrovke poskrbel Hodžić. Dinamo ima po 22 krogih dve točki prednosti pred Rijeko.