Dejan Stanković je v bogati karieri slavil tudi zmago v Ligi prvakov, in sicer z Interjem leta 2010. Foto: EPA
Dejan Stanković je v bogati karieri slavil tudi zmago v Ligi prvakov, in sicer z Interjem leta 2010. Foto: EPA

Stanković je prevzel vlogo svetovalca za razvoj nogometa in talentov med 14. in 15. letom, prav tako pa je pristojen za organizacijo izobraževanja mladih igralcev, da bi se ti razvili v vrhunske nogometaše.

"Igral sem nogomet 20 let, prišel je čas, da začnem novo poglavje. V čast mi je, da delam za Uefo in da vrnem nogometu, kar mi je dal. Vse življenje sem bil del ekipe, zdaj bom pomagal organizaciji pri razvoju mladih nogometašev," je dejal Stanković, rekorder po številu nastopov za srbsko izbrano vrsto (103).

Stanković je v karieri med drugim igral za Crveno zvezdo, Lazio in Inter, s katerim je leta 2010 osvojil Ligo prvakov. Kariero je končal leta 2011.

Nova sodelavka Uefe je postala tudi nekdanja svetovna nogometašica leta Nadine Kessler. Nemka, ki je za izbrano vrsto odigrala 29 tekem, lani pa je zaradi zdravstvenih težav končala kariero, je nova članica ekipe Uefe, pristojne za ženski nogomet: "Ženski nogomet se hitro razvija, odpirajo se mu možnosti, o katerih igralke ob začetku moje kariere nismo mogle niti sanjati." Kesslerjeva je leta 2013 z nemško reprezentanco na Švedskem osvojila naslov evropske prvakinje, trikrat je bila zmagovalka Lige prvakinj.