Keylor Navas tudi na šesti tekmi v Ligi prvakov ni prejel zadetka. Foto: Reuters
Keylor Navas tudi na šesti tekmi v Ligi prvakov ni prejel zadetka. Foto: Reuters
PSG-jev trener Blanc jezen po porazu z Realom

Lige prvakov, s čimer so presegli rekord Barcelone.

Paris SG je pokazal popolnoma drugačen obraz kot na prvem medsebojnem obračunu v Parizu. V tej sezoni še neporaženi francoski prvaki so oblegali vrata Madridčanov in zapravili kup priložnosti, trikrat zadeli okvir vrat ... Mreža Navasa pa je tudi tokrat ostala nedotaknjena. Kostariški vratar je tako postal prvi v zgodovini, ki ni prejel zadetka na prvih šestih tekmah Lige prvakov, na katerih je nastopil. Če dodamo še le štiri prejete gole na desetih tekmah španskega prvenstva, lahko z gotovostjo trdimo, da je 28-letni vratar trenutno najbolj vroč čuvaj mreže na svetu.

Ne samo, da je Real ostal neporažen. Za madridsko zmago je poskrbel rezervist Nacho, ki je vstopil v prvem delu namesto poškodovanega Marcela in že dve minuti pozneje dosegel edini gol na tekmi.

"Težko je zdaj govoriti. To je bila naša najboljša tekma v sezoni. Igrali smo izjemno, a naredili napako in bili kaznovani. Igrali smo 10-krat bolje kot Real. Tako moramo nadaljevati, smo na pravi poti. Imamo močno ekipo, tako začetnih enajst kot na klopi," je bil razočaran, a hkrati zadovoljen s prikazanim v Madridu nekdanji igralec Reala Angel di Maria.

Trener Laurent Blanc upa, da bo njegovo moštvo iz poraza izvleklo pozitivne zaključke: "Kar me najbolj moti, je, da smo prejeli gol iz polpriložnosti. Moramo ohraniti zmagovalno miselnost, čeprav nismo dobili, kar smo hoteli. Upam, da Verratti ni huje poškodovan. Imeli smo lepe priložnosti. Včasih zadeneš, včasih ne. Kljub temu sem s predstavo zadovoljen."

Trener Reala Rafael Benitez je bil zadovoljen s predstavo svojih varovancev. "Zelo sem srečen, ker smo se uvrstili v osmino finala. Igrali smo proti eni izmed najboljših ekip v Evropi. Vedno so stvari, ki se jih da popraviti, toda dejstvo, da smo se po štirih tekmah že uvrstili naprej, je zelo pozitivno. Bolj sem bil zaskrbljen v prvem kot v drugem polčasu. V drugi del smo vstopili precej bolje. Zmagujemo brez nekaterih pomembnih igralcev, kar me navdaja z optimizmom. James in Pepe sta že pripravljena za igro, blizu pa so Benzema, Carvajal in Bale."

Poleg Reala se je dva kroga pred koncem v osmino finala uvrstil še Manchester City, ki je po uvodnem porazu proti Juventusu nanizal tri zmage. "Imeli smo veliko priložnosti, a smo jih nekaj zapravili. Zadnje čase igramo dobro in zadovoljen sem z uvrstitvijo v izločilne boje. Dela še nismo dokončali, saj je pomembno prvo mesto v skupini," je povedal trener Cityja Manuel Pellegrini.

PSG-jev trener Blanc jezen po porazu z Realom