Pierre-Michel Lasogga je imel tri velike priložnosti, a ni uspel zatresti mreže. Foto: EPA
Pierre-Michel Lasogga je imel tri velike priložnosti, a ni uspel zatresti mreže. Foto: EPA

Izbranci Mirka Slomke so edina ekipa, ki od ustanovitve leta 1963 nikoli ni izpadla iz Bundeslige. Ura na Imtech Areni teče še naprej, a veliko vprašanje je, ali se ne bo v nedeljo okoli 18.45 ustavila.

Tretjeuvrščena ekipa druge lige je prikazala odlično igro in si priigrala več priložnosti. Gostitelji, ki so sezono v Bundesligi končali s petimi zaporednimi porazi, so imeli veliko težav s poškodbami. Vratar Rene Adler ni igral zaradi poškodbe hrbta, zamenjal ga je Jaroslav Drobny. Goran Šukalo (Greuther Fürth) je sedel na klopi.

Gostje boljši v prvih 60 minutah
V prvem polčasu je imel dve lepi priložnosti Ilir Azemi, strela albanskega napadalca v 26. in 45. minuti je obranil Drobny.

Lasogga zapravil tri priložnosti za HSV
V 51. minuti je po kotu Niko Giesselmann za las meril mimo vrat. Šele po uri igre se je Hamburg prebudil. Pierre-Michel Lasogga je v 65. minuti nevarno meril z glavo, Wolfgang Hesl pa se je izkazal s parado. Dve minuti zatem je prosti strel z desne strani izvedel Raafel van der Vaart, Lasogga pa je z glavo zatresel mrežo, vendar je bil v prepovedanem položaju. Sijajni napadalec je imel tudi zadnjo veliko priložnost na tekmi, a je Hesl z nogo žogo odbil v kot.

DODATNE KVALIFIKACIJE, prva tekma:
HAMBURGER SV - GREUTHER FÜRTH 0:0
57.000 gledalcev

Hamburger SV:
Drobny, Diekmeier, Djourou, Mancienne, Jiraček, Badelj, Tesche (59./Jansen), Rincon (90./Westermann), van der Vaart, Calhanoglu, Lasogga.

Greuther Fürth: Hesl, Brosinski, Mavraj, Röcker, Giesselmann, Fürstner, Sparv, Stieber (88./Trinks), Baba, Azemi (85./Füllkrug), Djurdjić (71./Weilandt).

Sodnik: Felix Zwayer




Povratna tekma, nedelja ob 17.00:
GREUTHER FÜRTH - HAMBURGER SV

V Bundesligi bodo v naslednji sezoni igrali Köln, Paderborn (prvič v zgodovini) in zmagovalec kvalifikacij.