Igor Matić je zadel za zmago Čukaričkega. Foto: www.alesfevzer.com
Igor Matić je zadel za zmago Čukaričkega. Foto: www.alesfevzer.com
Domžale - Čukarički
Matić je bil najnevarnejši gostujoči nogometaš. Foto: www.alesfevzer.com
Domžalčani klonili pred Čukaričkim

ve pa je bil z bele točke gostujoči kapetan Igor Matić.

Domžalčani, ki so v evropskih tekmovanjih izgubili sedmič zapored, so slabo začeli novo sezono. V prvem polčasu so igrali slabo in srbski pokalni prvak, ki je v prvenstvu zaostal le za Partizanom in Crveno zvezdo, je zasluženo povedel. Kenan Horić, ki je že v peti minuti naredil veliko napako, vendar je Nejc Vidmar strel Andrije Pavlovića ubranil, je v skoku napravil prekršek v kazenskem prostoru. Z bele točke je bil uspešen Matić. Najlepšo priložnost je na drugi strani imel Benjamin Morel.

Tudi drugi polčas se je za gostitelje začel zelo slabo. V 47. minuti je na robu kazenskega prostora prekršek napravil Gaber Dobrovoljc, Bart Vertenten pa je pokazal na belo točko in domžalskemu nogometašu pokazal še rdeč karton. Tokrat je Matić slabo izvedel enajstmetrovko, njegovo namero pa je prebral Vidmar in odlično posredoval.

V drugem delu so bili varovanci Luke Elsnerja nevarnejši. V 78. minuti je Rudi Požeg Vancaš z ugodnega položaja meril prek vrat, v kazenskem prostoru pa se, ko sta se jima ponudili priložnosti, nista najbolje znašla Matej Podlogar in Lucas Horvat. Domžalčani na tekmi niso niti enkrat streljali v okvir vrat, pet strelov je zletelo mimo ali čez gol. Na drugi strani je Čukarički v okvir streljal petkrat, še petkrat pa so žoge po njihovih poskusih končale za vrati.


Prva tekma 1. predkroga kvalifikacij:
DOMŽALE - ČUKARIČKI 0:1 (0:1)
1.500; Matić 43./11-m
RK: Dobrovoljc 47./Domžale
Vidmar je v 47. minuti Matiću ubranil 11-m.

Domžale: Vidmar, Dobrovoljc , Korun , Horić , Trajkovski, Zec , Majer ( 49./Kous), Juninho ( 46./Horvat), Morel, Požeg Vancaš, Vuk ( 46./Podlogar).

Čukarički: Stevanović, Piasentin, D. Srnić , B. Janković ( 89./Mirosavljević), Brežančić, Matić ( 82./Jovanović), S. Strnić, Stojković, Ostojić , Bojić, Pavlović ( 94./Radovanović).

Sodnik: Bart Vertenten (Belgija)

Povratna tekma bo 9. julija.

Domžalčani klonili pred Čukaričkim