Alexis Sanchez je bil z dvema goloma prvo ime tekme na BayAreni. Foto: Reuters
Alexis Sanchez je bil z dvema goloma prvo ime tekme na BayAreni. Foto: Reuters
Michal Kadlec in Victor Valdes
"Nebeški" skok Michala Kadleca za izenačenje na 1:1. Foto: EPA
Lionel Messi
Lionel Messi se je po zadetku zahvalil Danielu Alvesu za nesebično podajo. Foto: EPA
Alexandre Lacazette
Alexandre Lacazette - edini strelec v Lyonu. Foto: Reuters

Na BayAreni so gostujoči nogometaši v dežju narekovali ritem in prvič povedli v 41. minuti. Napako je storila obrambna vrsta Bayerja, ki je stala previsoko, na sredini igrišča je žogo v napad podal Lionel Messi, Alexis Sanchez in Cesc Fabregas sta stekla sama proti vratom, Čilenec pa je s strelom med nogama vratarju Berndu Lenu dosegel svoj prvi zadetek v Ligi prvakov.
Bayer se je v prvem polčasu samo branil, za kar si je prislužil tudi nekaj žvižgov domačih navijačev. Posest žoge - neverjetnih 21:79 odstotkov!
Izenačenje trajalo le tri minute
Nihče ni pričakoval, da lahko gostitelji izenačijo, kar pa se je v 52. minuti po bolj napadalnem začetku drugega polčasa vendarle zgodilo. Katalonci so neuspešno izbijali žogo iz kazenskega prostora, nato je prišla na desno stran do Vedrana Ćorluke, Eric Abidal je ob njem le odskočil, po predložku pred vrata pa je bil na drugi vratnici z glavo najvišji Michal Kadlec in premagal Victorja Valdesa.
A veselje gostiteljev ni trajalo dolgo. Zgolj tri minute pozneje je znova zadel Sanchez. S sijajno globinsko podajo ga je našel Fabregas, Južnoameričan je obšel vratarja in z desne strani še enkrat zatresel mrežo.
Po ena vratnica na vsaki strani
V 64. minuti bi Bayer kmalu znova izenačil, vendar je strel Gonzala Castra ustavila vratnica. S konicami prstov je žogo vanjo preusmeril Valdes. Ta si je v nadaljevanju zaslužil pohvale tudi za ubranjen nevaren strel rezervista Stefana Kiesslinga z glavo. Okvir vrat se je stresel tudi na drugi strani, v 72. minuti je povišanje na 3:1 vratnica preprečila Messiju.
Argentinec je bil bolj uspešen v 89. minuti. Po hitrem protinapadu se je pred vratarjem na desni strani znašel Daniel Alves, a čeprav bi lahko sam streljal, nesebično podal v sredino, kjer je Messi s šestih metrov "akrobatsko" - z volejem - postavil končni izid.
Xavi poškodovan
Za Barco nista igrala Xavi in Gerard Pique. Prvega presenetljivo ni bilo v ekipi zaradi poškodbe mečne mišice, drugega pa naj bi Pep Guardiola na tribuno poslal zaradi slabe forme.
V strelih kar 18:1 za Lyon
Edini strelec na tekmi Lyon - Apoel je bil v 58. minuti mladi francoski reprezentant Alexandre Lacazette. Proti vratom senzacije s Cipra je prodrl Cris in na levo stran podal Lacazettu. Ta si je lepo nastavil žogo in sprožil proti vratom, po odboju od branilca Paula Jorgeja pa je končala za hrbtom vratarja Dionisiosa Chiotisa. Zanimivo je, da je bil Lacazette takoj po zadetku zamenjan.
Razmerje v strelih je bilo kar 18:1 za Lyon, kar zgovorno priča o poteku tekme.
Osmina finala, prve tekme:
LYON - APOEL 1:0 (0:0)
Lacazette 58.

Lyon: Lloris, Reveillere, B. Kone, Cris, Cissokho, Gonalons, Källström, Lacazette ( 58./Briand), Ederson ( 71./Gourcuff), Bastos, Lisandro Lopez.

Apoel Nikozija: Chiotis, Poursaetides, Kaka, Jorge, Boaventura, Nuno Morais, Pinto , Charalambides ( 82./Manduca), Sousa ( 72./Marcinho ), Tričkovski, Ailton ( 67./Solari).

Sodnik: Paolo Tagliavento (Italija)


BAYER LEVERKUSEN - BARCELONA 1:3 (0:1)
Kadlec 52.; Sanchez 41., 55., Messi 89.

Bayer Leverkusen: Leno, Ćorluka ( 91./Da Costa), Schwaab , Friedrich, Kadlec, Reinartz, Castro , Rolfes ( 77./Kiessling), L. Bender, Augusto, Schürrle ( 90./Bellarabi).

Barcelona: Valdes, Alves, Puyol, Abidal, Adriano ( 70./Pedro), Fabregas, Busquets, Mascherano, Iniesta ( 61./Alcantara ), Sanchez ( 86./Cuenca), Messi.

Sodnik: Craig Thompson (Škotska)

Povratni tekmi bosta 7. marca.


Sreda ob 18.00:
ZENIT - BENFICA
Ob 20.45:
MILAN - ARSENAL
Povratni tekmi bosta 6. marca.
Torek, 21. februarja, ob 18.00:
CSKA MOSKVA - REAL MADRID
Ob 20.45:
NAPOLI - CHELSEA
Povratni tekmi bosta 14. marca.
Sreda, 22. februarja, ob 20.45:
BASEL - BAYERN
MARSEILLE - INTER
Povratni tekmi bosta 13. marca.