Miroslav Klose je lani poleti iz Bayerna prestopil v Lazio in se navijačem rimskega kluba zlasti prikupil, ko je v jesenskem delu odločil rimski derbi proti Romi. Foto: EPA
Miroslav Klose je lani poleti iz Bayerna prestopil v Lazio in se navijačem rimskega kluba zlasti prikupil, ko je v jesenskem delu odločil rimski derbi proti Romi. Foto: EPA
Matic Maruško
Matic Maruško bo v odsotnosti Fabijana Cipota nosil kapetanski trak. Foto: MMC RTV SLO

Mura se je senzacionalno prebila do zadnjega predkroga Evropske lige, kjer jo čaka sloviti italijanski velikan Lazio. Prva tekma bo v četrtek v Ljudskem vrtu ob 21. uri. "Če bodo moji fantje ponovili pristop, kot so ga imeli v evropskih srečanjih, se lahko dostojno kosamo tudi s tako uglednim nasprotnikom. Lazio (pri katerem igra tudi nemški reprezentant Miroslav Klose) je izrazit favorit in tu se skriva naša edina prednost. Sicer pa je to igra in v nogometu se dogajajo tudi čudeži. Zakaj v njih ne bi več verjeli," je pred velikim izzivom povedal Cifer.

"Nimamo česa izgubiti"
Trenerjev optimizem deli tudi mladi igralec Matic Maruško: "Lazio je velik klub in naredili smo ogromno, da smo sploh prišli do večnega mesta in dvobojev s takšnim velikanom. Upam, da bomo strnili vrste in prikazali všečno igro, ki nas je krasila v evropskih nastopih. Cipot je s svojimi izkušnjami, igralskimi in človeškimi vrednotami nenadomestljiv, toda kogar ni, brez njega pač moramo. In igrali bomo tudi zanj. Pričakujem ofenzivo gostov in moramo biti previdni, da ne dobimo takoj zadetka, kar se nam je dogajalo na zadnjih tekmah in je potem to vnašalo nervozo v naše vrste. Nimamo česa izgubiti."

Cipot na tekmi proti Aluminiju staknil resnejšo poškodbo
Mura bo zgodovinski obračun z Laziem začela brez kapetana in najizkušenejšega igralca Fabijana Cipota, ki je staknil resnejšo poškodbo in ga po vsej verjetnosti ne bo med aktivnimi akterji niti v povratni tekmi. Murin kapetan se je poškodoval na tekmi proti Aluminiju. Ultrazvok je pokazal, da gre za resnejšo poškodbo, in sicer za natrgano stegensko mišico. Cipota čakata dva tedna mirovanja, z nogometnih igrišč pa naj bi bil odsoten najmanj kakšen mesec dni. Ob poškodovanem Draganu Jeliču je to nov hud udarec za mlado ekipo.

Kvalifikacije za Evropsko ligo
4. predkrog, prve tekme


Četrtek ob 21.00:
MURA - LAZIO (v Mariboru)

PREOSTALE TEKME, sreda ob 18.15:
STUTTGART - DINAMO MOSKVA

Četrtek ob 18.00:
NEFČI BAKU - APOEL NIKOZIJA
ANŽI MAHAČKALA - AZ ALKMAAR

Ob 18.30:

TROMSÖ - PARTIZAN BEOGRAD

Ob 18.45:

EKRANAS - STEAUA BUKAREŠTA

Ob 19.00:

SLOVAN LIBEREC - DNIPRO
AIK SOLNA - CSKA MOSKVA
LEGIA VARŠAVA - ROSENBORG
ATROMITOS (GRČ) - NEWCASTLE
MÖLDE - HEERENVEEN
ŠERIF - MARSEILLE

Ob 19.30:
BURSASPOR - TWENTE
DINAMO BUKAREŠTA - METALIST HARKOV
LUZERN - GENK

Ob 20.00:
TRABZONSPOR - VIDEOTON (MAD)
DUDELANGE - HAPOEL TEL AVIV
FEYENOORD - SPARTA PRAGA

Ob 20.15:
MIDTJYLLAND - YOUNG BOYS

Ob 20.30:
DEBRECEN - CLUB BRUGGE
LOKEREN - VIKTORIA PLZEN
PAOK - RAPID DUNAJ

Ob 20.45:
VASLUI (ROM) - INTER MILANO
MIDLOTHIAN (ŠKO) - LIVERPOOL
SLASK VROCLAV - HANNOVER 96
MOTHERWELL - LEVANTE
CRVENA ZVEZDA - BORDEAUX

Ob 21.00:
ATHLETIC BILBAO - HJK HELSINKI
MARITIMO - DILA GORI
HORSENS - SPORTING LIZBONA
ZETA (ČG) - PSV EINDHOVEN