Kevin Kampl in soigralci so se lahko po koncu tekme na BayAreni upravičeno držali za glavo. Foto: EPA
Kevin Kampl in soigralci so se lahko po koncu tekme na BayAreni upravičeno držali za glavo. Foto: EPA
Olivier Giroud
Olivier Giroud je izbral idealni trenutek za prvi hat-trick v Ligi prvakov. Foto: EPA
Jose Mourinho
Jose Mourinho je znova malce bolj optimističen, v ponedeljek pa ga čaka nov velik preizkus v Leicestru. Foto: EPA
Wenger in Mourinho zadovoljna po preboju v osmino finala


Topničarji so izgubili uvodni tekmi v skupini F v Zagrebu (1:2) in proti Olympiacosu doma (2:3). Po polomu v Münchnu (1:5) so imeli le tri točke dva kroga pred koncem skupinskega dela. Na zadnjih dveh tekmah so zanesljivo zmagali in veselje na razprodanem stadionu Georgios Karaiskakis v Pireju je bilo veliko.
Wenger: Morda je to naše srečno leto
"To je ena izmed mojih največjih zmag v Ligi prvakov. Zelo sem ponosen na igralce, saj smo potrebovali perfektno predstavo. Že pred tekmo sem povedal, da bo to velika vrnitev, če nam uspe, saj smo bili že v izgubljenem položaju v tej skupini. Poškodovani so bili Francis Coquelin, Santi Cazorla in Alexis Sanchez, zato je to fantastičen dosežek. V garderobi se čuti, da je ekipa stopila skupaj," je bil navdušen Wenger, ki se je naposlušal številnih kritik v preteklih mesecih.
"Malo ljudi nam je dalo možnosti po slabem začetku skupinskega dela. Potrebovali smo nekaj prav posebnega. Morda pa je to naše srečno leto v Ligi prvakov. Nikoli ne ne ve," je bil zadovoljen francoski strokovnjak, ki že 19 let sedi na klopi topničarjev, ki so se 16-krat zapored prebili v izločilne boje najelitnejšega klubskega tekmovanja.
Giroud: Zdaj želimo najmanj v četrtfinale
Olivier Giroud je dosegel vse tri zadetke v Pireju. Odlični napadalec je v tej sezoni zadel že 13-krat. "Zdaj želimo najmanj v četrtfinale, kar nam v zadnjih štirih letih ni uspelo. Do februarja se bomo posvetili Premier ligi, potem pa nas čaka velik izziv v osmini finala, ki je z Arsenalom še nikoli nisem preskočil," je poudaril Giroud.
Mourinho: Izboljšujemo se, čeprav izidi tega ne kažejo
Tudi mestni tekmec Arsenala se je prebil med najboljših 16 v Evropi, Chelsea je z 2:0 odpravil Porto in Mourinho bo spet malce lažje zadihal.
"Zelo sem zadovoljen, saj smo zmagali, čeprav nam je zadostovala že točka. Igrali smo na zmago, čeprav imamo za seboj zelo slabo serijo izidov. Igralci so sprejeli izziv, pritisk je bil zares velik na tej tekmi. Samozavest pred nadaljevanjem sezone mi daje dejstvo, da se izboljšujemo v zadnjih dveh mesecih. Izidi tega še ne kažejo, igra pa je vse boljša. Ko povedemo, se vse spremeni, igralci se sprostijo, nadzorujejo položaj na igrišču in tekmec ima veliko težav," je poudaril Portugalec, ki se zaveda, da težave v Premier ligi še vedno ostajajo. Modri v ponedeljek zvečer gostujejo v Leicestru. Vodilna ekipa angleškega prvenstva ima pred aktualnimi prvaki neverjetnih 17 točk prednosti.
Veliko razočaranje za Schmidta
Precej bolj slabo razpoloženje je v Leverkusnu, kjer Bayerju ni uspel streti Barcelone (1:1), ki je nastopila s številnimi mladimi upi. Farmacevti so imeli v drugem polčasu ogromno priložnosti. Hakan Calhanoglu, Karim Bellarabi, Javier Hernandez in Jonathan Tah se bodo še dolgo spominjali tega večera na BayAreni. Roma in Bate Borisov sta se razšla brez golov, zato je razočaranje v Leverkusnu še toliko večje.
"To je bila prava drama. Popolnoma sem brez besed, zelo sem razočaran. Imeli smo ogromno priložnosti, zadeli pa le enkrat. Preprosto ne morem verjeti, da nismo dobili te tekme. Roma ni premagala Bateja ... vse skupaj je tragedija za nas," je bil potrt trener Roger Schmidt.
Bayer je imel veliko premoč (streli na vrata 25:4, v okvir vrat 10:2, koti 6:1), spomladi pa bo igral le v šestnajstini finala Evropske lige.
Žreb osmine finala Lige prvakov bo v ponedeljek ob 12.00 v Nyonu.

Boben 1: Real Madrid, Wolfsburg, Atletico Madrid, Manchester City, Barcelona, Bayern, Chelsea, Zenit.

Boben 2: Paris SG, PSV Eindhoven, Benfica, Juventus, Roma, Arsenal, Dinamo Kijev, Gent.

Wenger in Mourinho zadovoljna po preboju v osmino finala