Louis van Gaal je bil zadovoljen z dvema doseženima zadetkoma, kar bi moralo zadostovati za ugoden izid. Na tako pomembni tekmi rdeči vragi ne bi smeli prejeti treh golov. Nizozemec bo v naslednjih tednih slišal številne kritike. Foto: Reuters
Louis van Gaal je bil zadovoljen z dvema doseženima zadetkoma, kar bi moralo zadostovati za ugoden izid. Na tako pomembni tekmi rdeči vragi ne bi smeli prejeti treh golov. Nizozemec bo v naslednjih tednih slišal številne kritike. Foto: Reuters
Bastian Schweinsteiger in Louis van Gaal
Bastian Schweinsteiger je razočaral na Volkswagen Areni, v 69. minuti ga je zamenjal Michael Carrick. Foto: EPA
Naldo
Naldo je bil nepričakovan junak. Foto: EPA
Nogometaši Wolfsburga se veselijo najodmevnejše zmage v evropskih tekmovanjih. Foto: EPA

Volkovi so se veselili prvega preboja v osmino finala Lige prvakov. Še leta 1992 so igrali v tretji nemški ligi, 11. junija 1997 pa so se prvič prebili v Bundesligo. Od takrat so stalni člani nemške elite, vendar tako odmevnega dosežka v Evropi niso dosegli še nikoli.
Ko je na klopi rdečih vragov sedel Alex Ferguson, bi izpad iz skupinskega dela najbolj elitnega klubskega tekmovanja pomenil pravo katastrofo in veliko senzacijo. Torkova zmaga Wolfsburga s 3:2 ni posebej presenetljiva, saj je United daleč od stare slave. Tudi v Premier ligi so izidi boljši od igre in navijači niso zadovoljni.
Schmeichel in Ferdinand zelo kritična
"To je bilo zelo povprečno. Igra res ni bila dobra in Manchester United čaka še res veliko dela," je poudaril legendarni vratar Peter Schmeichel.
Tudi nekdanji steber obrambe Rio Ferdinand je bil zelo kritičen: "Za Manchester United je selitev iz Lige prvakov v Evropsko ligo polom. Pričakoval sem veliko več."
Srbski sodniki razjezili van Gaala
Van Gaal je 8. decembra 2009 doživel eno izmed slajših zmag v trenerski karieri, ko je Bayern v Torinu potolkel Juventus (1:4) in izločil staro damo iz Lige prvakov. Natanko šest let zatem je nizozemski strokovnjak močno na udaru kritikov.
"To je bila res razburljiva tekma. Wolfsburg je imel precej priložnosti, a mi smo tudi imeli svoje. Na koncu res nismo imeli sreče. Sodnik je že priznal naš zadetek, a so se igralci Wolfsburga pritožili pri stranskem sodniku in prišlo je do razveljavitve zadetka. To se ne bi smelo zgoditi," je razlagal 63-letni strateg, ki se je najbolj razjezil ob koncu prvega polčasa. Srbski sodnik Milorad Mažić je zaradi nedovoljenega položaja pravilno razveljavil zadetek Jesseja Lingarda, saj je Juan Mata vplival na igro, ko je zakrival pogled vratarju Diegu Benagliu.
Ni videl Schweinsteigerja, ki ga pozna iz Münchna
"Naša skupina nikakor ni bila lahka. Odločale so malenkosti. Vsi smo zdaj razočarani, ker smo izpadli iz Lige prvakov, vendar je naša sezona precej boljša od lanske. Naredili smo določen napredek, saj smo prišli dlje v ligaškem pokalu, igrali v skupinskem delu Lige prvakov in tudi v prvenstvu smo v dobrem položaju," je še dodal van Gaal, ki seveda ni bil zadovoljen z igro Bastiana Schweinsteigerja, zamenjal ga je v 69. minuti: "Na tej tekmi nisem videl tistega Schweinsteigerja, ki ga poznam iz Münchna. Vsi imamo lahko tudi kakšen slab večer. Prepričan sem, da bo do konca tekme prikazal precej boljše predstave. Igrali bomo še veliko tekem, čakajo nas tekme v Evropski ligi, Premier ligi in Pokalu FA."

Naldo posnemal prijatelja Giovaneja Elberja
Junak večera je bil Naldo, ki v Ligi prvakov ni zadel vse od leta 2006, ko je igral za Werder iz Bremna. 33-letni branilec je oba zadetka dosegel v idealnem trenutku. Najprej je izenačil na 1:1 le tri minute po vodilnem zadetku rdečih vragov. Minuto in pol po izenačenju na 2:2 je z glavo zabil za veliko zmago po podaji Marcela Schäferja iz kota.
"Prvi zadetek sem dosegel v slogu svojega prijatelja Giovaneja Elberja. Prav poseben večer za naš klub. Prikazali smo izjemno igro proti zelo močni ekipi Manchester Uniteda. Prvo uvrstitev v osmino finala moramo proslaviti, čeprav bom na prvi tekmi izločilnih bojev kaznovan," je pojasnil Brazilec.
Hecking: Naldo je kot vino, vsako leto je boljši
"Mislim, da smo popolnoma zasluženo zmagali. To je bil naš večer, vse se nam je izšlo. Zavedal sem se, da bo Manchester poskušal vse do zadnje sekunde, a smo zdržali. Naldo je kot vino, vsako leto je boljši. Zjutraj pred tekmo sva se pogovarjala. Rekel sem mu, da je čas, da zabije gol v Ligi prvakov. Nanj se lahko vedno zanesem, vsekakor je ključen za uspeh naše ekipe. Take predstave bo treba ponoviti tudi v Bundesligi, kjer nismo dovolj konstantni," je bil navdušen trener Dieter Hecking, ki se zaveda, da v osmini finala Wolfsburg verjetno ne bo v vlogi favorita, saj so drugo mesto zasedli Juventus, Paris SG in Benfica.
Benaglio: Lahko se prebijemo tudi v četrtfinale
"Že pred koncem srečanja bi si morali priigrati dva zadetka naskoka. Zelo suverena predstava proti evropskemu velikanu. To je zares velik uspeh, prvič smo se prebili med najboljših 16 v Evropi. Upam na ugoden žreb, saj se lahko prebijemo tudi v četrtfinale," je bil vesel odlični vratar Benaglio.
Žreb parov osmine finala bo v ponedeljek ob 12.00 v Nyonu.