Francozi, neporaženi že na 21 tekmah, so brez zmage na velikih tekmovanjih od leta 2006. Foto: EPA
Francozi, neporaženi že na 21 tekmah, so brez zmage na velikih tekmovanjih od leta 2006. Foto: EPA
Angležem se močno pozna odsotnost kaznovanega Wayna Rooneyja, ki se bo vrnil na zadnji tekmi predtekmovanja proti Ukrajini. Foto: EPA
Francozi veliko streljali, a osvojili le točko

Guardian piše o plehki igri z malo iskrivimi akcijami, hvali pa obrambno trdnost angleške vrste. "Izid je všečen, toda težko si je predstavljati, da bi se favoriti turnirja Nemci, Španci in Rusi tresli ob soočenju z Anglijo. A to zdaj ni pomembno. Potrdilo se je tisto, kar smo vedeli že prej. Anglijo bo zelo težko zlomiti, vendar bodo tudi napadalne grožnje zelo redke."

BBC piše o "taktični, disciplinirani in zelo organizirani igri pod vodstvom Hodgsona" in omenja, da so možnosti za napredovanje zdaj precej večje, še posebej z vrnitvijo Wayna Rooneyja na zadnji tekmi proti Ukrajini. Tako Guardian kot BBC hvalita potezo Hodgsona, ki je v začetno postavo uvrstil Alexa Oxladea Chamberlaina. 18-letni nogometaš je za Arsenal v prvi postavi odigral le šest tekem. "To je bila pogumna poteza Hodgsona. Ni imel veliko priložnosti, da pokaže svojo kakovost, toda z igro v soparnem Donecku je lahko zadovoljen."

Posel opravljen - Job Donetsk
Novinar Independenta meni, da so pomankljivosti v igri vidne, toda prepričan je, da bo Anglija na naslednjem obračunu že precej boljša. "Francozom so pripisovali največ možnosti za uvrstitev v četrtfinale, zato je ta izid dober. Francija je prevladovala, kar dokazuje tudi število podaj - 634:307." Tudi The Sun je enakega mnenja. Francija je bila boljša, zato je remi uspeh. "Angleži so prepustili žogo nasprotniku, ki pa ni vedel, kaj bi z njo. Gerrard je pred tekmo dejal, da bi bil zadovoljen s točko. Posel je torej opravljen," piše The Sun pod naslovom "Job Donetsk".

Blanc, zakaj si čakal z menjavami?
V Franciji obžalujejo izgubljeni dve točki. "Tako kot na zadnjih treh tekmovanjih smo tudi tokrat veliko tekmovanje začeli le z remijem. Tokrat smo razočarani, saj smo bili boljši tekmec," piše Figaro in kritizira selektorja Laurenta Blanca: "Gospod selektor, zakaj ste čakali do 83. minute, da bi osvežili ekipo? Zakaj?" Tudi novinar Le Monda meni, da so Francozi zapravili priložnost za zmago. "Če bi po golu Nasrija bolj pritisnili, bi imeli na kontu tri točke."

"Od leta 2006 čakamo na zmago na velikih tekmovanjih in to je bila zlata priložnost, da jo spet dosežemo. Prevladovali smo, nismo pa znali razbiti angleškega bunkerja. Še sreča za Nasrija, ki je utišal kritike in to pri proslavljanju zadetka tudi pokazal," pa piše L'Eqipe.

Francija se bo v 2. krogu v petek pomerila z Ukrajino, Anglija pa s Švedsko.

Francozi veliko streljali, a osvojili le točko