Poljaki morajo za četrtfinale zmagati prvič na evropskih prvenstvih. Foto: EPA
Poljaki morajo za četrtfinale zmagati prvič na evropskih prvenstvih. Foto: EPA
Petr Čech
Petr Čech bo nastopil kljub poškodbi rame. Foto: EPA

Franciszek Smuda stavi na trdo obrambo in protinapade, s katerimi so njegovi igralci dosegli neodločen izid proti Rusiji (1:1). "Ni potrebe, da bi bili napadalnejši. Italijani se samo branijo, pa tudi zmagujejo. Zakaj ne bi tudi mi ubrali enake taktike," je povedal Smuda.

Poljaki na evropskih prvenstvih še niso zmagali
Po predstavi v drugem polčasu na obračunu z Rusijo je optimizem zavladal tudi med poljskimi navijači. Na stadionu v Vroclavu bo peklensko. Domača športna javnost upa, da bo tej ekipi uspelo, kar ni še nobeni poljski v zgodovini - zmagati tekmo na evropskem prvenstvu. Prvemu poljskemu vratarju Wojciechu Szczesnyju se je kazen rdečega kartona iztekla, a je Smuda že potrdil, da bo v vratih ostal Przemyslaw Tyton, ki je ubranil Grkom enajstmetrovko in bil zanesljiv tudi proti Rusom.

Vprašljiv nastop Rosickega
Pri Čehih je vprašljiv nastop kreatorja igre Tomasa Rosickega, ki si je na tekmi proti Grčiji poškodoval ahilovo tetivo. Petr Čech je kljub boleči rami potrdil, da bo v soboto stopil med vratnici. "Švejki" bodo imeli na stadionu v Vroclavu, ki je le uro oddaljen od češke meje, številno podporo. "Upam, da bomo začeli tako kot na prejšnjih dveh tekmah. Proti Rusom nam sicer ob premoči ni uspelo doseči zadetka, zato pa je bilo proti Grčiji toliko bolje," je povedal Čech. Na zadnjih treh od štirih medsebojnih obračunov so zmagali Poljaki.

Na TV SLO Poljska - Češka, na MMC TV Rusija - Grčija
Tekma se bo začela ob 20.45, istočasno kot drugi obračun v skupini A med Rusijo in Grčijo. Srečanje Poljska - Češka si boste lahko v neposrednem prenosu ogledali na TV SLO 2, dvoboj Rusov in Grkov pa na MMC TV.

SKUPINA A, Vroclav

Sobota ob 20.45:
ČEŠKA - POLJSKA

Verjetni postavi:
Češka: Čech, Gebre Selassie, Sivok, Kadlec, Limbersky, Hübschman, Plašil, Jiraček, Rosicky, Pilar, Pekhart.

Poljska: Tyton, Piszczek, Wasilewski, Perquis, Boenisch, Murawski, Polanski, Blaszczykowski, Mierzejewski, Obraniak, Lewandowski.

Sodnik: Craig Thomson (Škotska)