Katja ugotavlja, da imajo vsi nogometaši izvrstno postavo, nekateri pa tudi zelo skrbijo za svoj videz. Dober primer je Cristiano Ronaldo. Foto: Osebni arhiv Katje Šadl
Katja ugotavlja, da imajo vsi nogometaši izvrstno postavo, nekateri pa tudi zelo skrbijo za svoj videz. Dober primer je Cristiano Ronaldo. Foto: Osebni arhiv Katje Šadl
Katja Šadl
Leta 2010 je na SP-ju navdušeno navijala za Slovenijo. Bila je v prvi vrsti na Gospodarskem razstavišču pred velikim zaslonom. Foto: Osebni arhiv Katje Šadl
Katja Šadl
Nogometna tekma, ki ji je najbolj ostala v spominu, je finale svetovnega prvenstva leta 2006 med Italijo in Francijo, ko je Zinedine Zidane zaradi prekrška nad Marcom Materazzijem dobil rdeči karton, kasneje pa so azzurri slavili naslov prvakov. Foto: Osebni arhiv Katje Šadl
Katja Šadl
Če se bo tekma med Češko in Poljsko res končala z remijem, kot napoveduje Katja, potem bodo (so)gostitelji Eura 2012 ostali brez četrtfinala. Foto: Osebni arhiv Katje Šadl
Katja Šadl
Trditve, da se nogometaši izkažejo v postelji, ne more niti potrditi niti ovreči. Foto: Osebni arhiv Katje Šadl

"Imela sem fanta, ki je igral za Olimpijo, zdaj pa mislim, da so ga kupili Avstrijci in pri njem sem opazila, da je zelo rad skrbel za svoj videz, tako da mi ni zameril, če me malce dlje ni bilo iz kopalnice," je za MMC-jevo rubriko Žogice, v kateri med evropskim nogometnim prvenstvom gostimo lepa slovenska dekleta, povedala 20-letna športnica (ukvarja se s kickboksom), občasna pisateljica, TV-voditeljica in navsezadnje tudi uspešen model.


Misliš, da se (vsaj za moške) svet ustavi, ko je na sporedu evropsko ali svetovno prvenstvo v nogometu?
Ne ustavi se, ampak se vrti še hitreje. Spremljam vsa večja nogometna tekmovanja, od evropskega in svetovnega prvenstva, pa do španskega pokala in Lige prvakov. Malce manj pogosto spremljam angleško ligo, zelo redko pa recimo italijansko. Tekme vedno spremljam v družbi. Tako je bolj zabavno, saj veste, eden navija za bele, drugi za rdeče.

Katera nogometna tekma ti je najbolj ostala v spominu?

Finale svetovnega prvenstva leta 2006 med Italijo in Francijo, ko se je zgodil pravi incident, ki sta ga povzročila Zidane in Materazzi.

Ker treniraš kickboks, bi bilo zanimivo vedeti, kakšen se ti je zdel udarec z glavo, ki ga je Zidane takrat namenil Materazziju?
Vsekakor je bil presenečenje za Materazzija, kaj takega ni pričakoval. Pri kickboksu takšen udarec sicer ni dovoljen, mislim pa, da bi bil uspešen pri street fightu, saj bi na ta način zmedel nasprotnika. Hkrati je tudi zelo rizičen udarec, saj je izpostavil le glavo, in če bi Materazzi odreagiral borbeno, bi mu lahko zadal kakšen močnejši kroše ali pa direkt. Zagotovo pa tovrstni udarci nikakor ne sodijo na nogometno zelenico.

Se ti zdijo nogometaši privlačni, postavni fantje? Si kdaj imela kakšnega fanta, ki je bil nogometaš?
Seveda so postavni fantje, le kako pa bi se lahko drugače uro in pol (ali še več) podili za žogo? Kakor opazujem, imajo vsi izvrstne postave in nekateri tudi zelo skrbijo za svoj videz. Dober primer je "portugalska Christina", ki ob polčasu zamenja svoj "styling" in se tako vrne na igrišče tip-top. Tudi fanta sem že imela, ki je igral za Olimpijo, zdaj pa mislim, da so ga kupili Avstrijci in pri njem sem opazila, da je zelo rad skrbel za svoj videz, tako da mi ni zameril, če me malce dlje ni bilo iz kopalnice.

Kaj pa trditve, da so nogometaši fantje, ki se zelo izkažejo v postelji?
Ne morem jih niti potrditi niti ovreči. Da bi lahko govorila o podrobnostih, bi morala preizkusiti več različnih reprezentanc.

Za koga boš navijala na letošnjem evropskem prvenstvu? Zakaj?
Za tisto ekipo, ki bo prikazala najboljšo in najpravičnejšo igro. Nisem nogometni strokovnjak, toda hitro opazim, ali je igra dobra, slaba ali pa agresivna, kakršne ne maram. Všeč mi je igra portugalske, španske in angleške reprezentance, ne maram pa Italijanov in Grkov.

Kdaj si najbolj navdušeno navijala za slovenske nogometaše?

Leta 2010 sem bila med svetovnim prvenstvom v Južni Afriki zagotovo ena od glavnih navijačic na organiziranem shodu in pri vsaki tekmi v prvi vrsti na Gospodarskem razstavišču pred velikim ekranom. Tisti čas je bil res nepozaben, čeprav smo izpadli po predtekmovanju.

Katera nogometna himna ti je najbolj pri srcu?
You'll never walk alone, himna Liverpoola.

Katjini tipi

dantekmatip
petekŠvedska - Anglija2
sobotaČeška - Poljska0
nedeljaPortugalska - Nizozemska
2
ponedeljekHrvaška - Španija2