Samuel Eto'o je povzročal ogromno težav obrambi
Samuel Eto'o je povzročal ogromno težav obrambi "elfa". Foto: EPA
Sami Khedira in Thomas Müller
Thomas Müller se je znova odlično znašel pred vrati. Foto: EPA
Franck Ribery
Franck Ribery je srečanje v Nici spremljal s klopi. Foto: EPA

Izbranci Joachima Löwa pred 40.000 gledalci niso blesteli, poznale so se naporne priprave na Južnem Tirolskem. Kamerunci so povedli v 62. minuti, ko je Eric-Maxim Choupo-Moting z leve strani podal pred vrata, kjer je Alex Song podaljšal do Samuela Eto'oja. Napadalec Chelseaja je z desnico mojstrsko matiral Romana Weidenfellerja.

Štiri minute zatem je Jerome Boateng z desne strani podal pred vrata, kjer je Thomas Müller z glavo izenačil. V 71. minuti je po levi strani ušel Lukas Podolski, v sredini pa je Andre Schürrle z desnico zlahka zatresel mrežo. "Elf" ni blestel v obrambi, Boateng ni dobro pokril Choupo-Motinga, ki je v 78. minuti z levico postavil končni izid. Na Borussia Parku je sodil Koprčan Damir Skomina.

Nemci bodo v petek igrali še z Armenijo, tokrat še niso igrali v najmočnejši postavi, manjkali so tudi Philipp Lahm, Manuel Neuer in Bastian Schweinsteiger.

Američani ugnali Turke
Ameriška reprezentanca pod vodstvom nemškega stratega Jürgena Klinsmanna je ugnala Turčijo z 2:1. V New Jerseyju sta za ZDA zadela Fabian Johnson, zanj je bil to prvi zadetek v ameriškem dresu, v 26. minuti in kapetan Clint Dempsey (52.). Turški poraz je v zadnji minuti z enajstmetrovko omilil Selčuk Inan.

Američani bodo 7. junija igrali v Jacksonvillu igrali še z Nigerijo, dan pozneje bo ekipa odpotovala v Brazilijo.

Francozi trepetajo za Riberyjev nastop
Francija bo morda na svetovnem prvenstvu nastopila brez enega največjih zvezdnikov Francka Riberyja. Bayernov vezist naj bi, kot je pred tekmo med Francijo in Paragvajem poročala francoska televizija, zaradi ponavljajočih se težav s hrbtom moral prisilno počivati več tednov.

Za zdaj francoska nogometna zveza še ni uradno sporočila, kakšno je zdravstveno stanje enega ključnih členov reprezentance in ali bo res moral izpustiti SP. Ribery je prav zaradi dolgotrajnih zdravstvenih težav in bolečnin v hrbtu v soboto odšel na podrobne zdravniške preglede, a izsledki preiskav niso znani. Pred kratkim je 31-letni Ribery izrazil upanje, da bo kljub zdravstvenim težavam nastopil.
V Nici so galski petelini povedli z golom Antoina Griezmanna v 82. minuti. Izenačil je Victor Caceres v 89. minuti z glavo.

Prijateljske tekme:
NEMČIJA - KAMERUN 2:2 (0:0)
Müller 66., Schürrle 71.; Eto'o 62., Choupo Moting 78.

Nemčija: Weidenfeller, J. Boateng, Mertesacker, Hummels, Durm (85./Höwedes), Khedira (73./Kramer), Kroos, Müller, Özil (64./Podolski), Reus, Götze (58./Schürrle).

Kamerun: Itandje, Djeugoue (83./Njom), Nkoulou, Matip, Bedimo (58./Assou Ekotto), Song, Mbia (46./N'Guemo), Enoh, Moukandjo, Choupo-Moting, Eto'o (92./Webo).

Sodnik: Damir Skomina (Koper)




ZDA - TURČIJA 2:1 (1:0)
Johnson 26., Dempsey 52.; Inan 90./11-m

ŠVEDSKA - BELGIJA 0:2 (0:1)
Lukaku 34., Hazard 78.

FRANCIJA - PARAGVAJ 1:1 (0:0)
Griezmann 82.; Caceres 89.