Olimpija (na fotografiji Vicente, ki se vrača po poškodbi) ima na stežaj odprta vrata za preboj v 3. krog kvalifikacij Evropske lige. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Olimpija (na fotografiji Vicente, ki se vrača po poškodbi) ima na stežaj odprta vrata za preboj v 3. krog kvalifikacij Evropske lige. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Andrej Razdrh
Andrej Razdrh opozarja, da njegovi varovanci tokrat ne bodo smeli delati neumnih napak. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Enis Đurković
Novinec Enis Đurković pravi, da je izid 3:1 s prve tekme lahko tudi varljiv. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Razdrh in Džafić pred povratno tekmo z Žilino

taboru Olimpije.

Nogometaši Olimpije bodo v četrtek na Slovaškem ob 17.30 igrali povratno tekmo 2. predkroga Evropske lige. V Stožicah je bilo 3:1 in lepa prednost bi morala zadoščati za preboj v 3. predkrog, kjer boljšega najbrž čaka Rijeka Matjaža Keka. Vezist Nik Omladič: "Pomembno je, da v prvem polčasu ne dobimo gola, da imamo tako dobro izhodišče za nadaljevanje, bomo pa tudi napadali in poskusili doseči še kak zadetek. Igrali bomo toliko, kolikor bomo potrebovali oziroma pametno in ne brezglavo."

Pritisk Žiline lahko odpre možnosti za protinapad
Po torkovem treningu na stadionu v Šiški je trener Andrej Razdrh povedal: "To so posebne tekme, v katerih uživamo. Velika razlika je med državnim prvenstvom in evropskimi tekmami, kar ste videli prejšnji četrtek. Upam, da bomo kljub naporni poti sveži. Motivacija je velika. Pričakujemo pritisk Žiline že od začetka, kar pa nam lahko odpre možnosti za protinapad. Tudi če bomo prvi dobili gol, upam, da to ne bo vplivalo na moje varovance."

Kot da je 0:0
Prednost s prve tekme morajo igralci pozabiti. "Ne znamo držati rezultata, moramo igrati na zmago, tu smo najmočnejši. Začeli bomo, kot da je 0:0. Po potrebi bomo igrali tudi napadalno. Čim prej jih moramo umiriti in morda zabiti gol. Tudi če bomo pod pritiskom, imamo igralce, ki so sposobni iz (pol)protinapadov zabiti. Velike možnosti imamo, če seveda ne bomo ponavljali teh neumnih napak, ki jih vedno delamo. Vsaj eno na tekmo."

Eteme še ni nared za vso tekmo
Damjan Trifković ima zatečen gleženj, njegov nastop je vprašljiv. Vračata se Matic Fink (danes je normalno zdržal trening) in po poškodbi prepone Vicente. Razdrh bo lahko osvežil moštvo, če bo ritem igre padel. Gabriel Eteme, ki je zadel na Bonifiki, še ni nared za vso tekmo. Razdrh: "Odigral je zelo dober prvi polčas, toda vidi se, da ni sposoben odigrati 90 minut. Kar smo zgrešili v Kopru, verjamem, da se nam bo nekje vrnilo. Samo Nik Omladič je imel devet strelov na gol."

Vroče bo, a to ne sme biti izgovor
Novinec Enis Đurković, ki se vedno bolje počuti v zeleno-belem dresu, se je tudi dotaknil nedeljske tekme: "Pri 1:0 smo imeli vse v svojih rokah, ampak žal nismo dosegli drugega zadetka. Smo pa lahko bili zadovoljni z všečno igro. V Žilini se ne bomo branili. 3:1 s prve tekme je ugoden, a lahko tudi varljiv izid. Igrali bomo svojo igro od noge na nogo in igrali, kot da gre za prvo tekmo." Đurković se vročine ne boji. "Kakršne razmere bodo imeli oni, jih bomo imeli tudi mi."

Evropska liga, 2. predkrog, povratne tekme

Četrtek ob 17.30:
ŽILINA (SLK) - OLIMPIJA 1:3

Sodnik:
Jakob Kehlet (Danska)

IBV (ISL) - CRVENA ZVEZDA 0:2
(Pečnik)

ORESTATYN (WAL) - RIJEKA 0:5
(Škarabot)

HAPOEL TA - BEROJE (BLG) 4:1
(Ilić)

RUDAR PLEVLJA - SLASK 0:4
(Stevanović)

DEBRECEN - STROEMSGODSET (NOR) 2:2
(Volaš)

STURM - BREIDABLIK (ISL) 0:0
(Berić)

V odebeljenem tisku so izidi prvih tekem.

Razdrh in Džafić pred povratno tekmo z Žilino