Đorđe Ivelja je v lanski sezoni Prve lige TS zbral samo 13 nastopov, a se je po vrnitvi po več poškodbah v zadnjem delu sezone učvrstil v Razdrhovi začetni enajsterici. Foto: Aleš Fevžer
Đorđe Ivelja je v lanski sezoni Prve lige TS zbral samo 13 nastopov, a se je po vrnitvi po več poškodbah v zadnjem delu sezone učvrstil v Razdrhovi začetni enajsterici. Foto: Aleš Fevžer
Green Dragons
Ivelja o navijačih: "Presenečen sem, koliko ljudi je prišlo na stadion. Res so nas podpirali. Rad bi videl, da bi bilo na vsaki tekmi tako. Navijači so vedno dodaten motiv." Foto: Aleš Fevžer
Nik Omladič
Nik Omladič poudarja, da bo morala Olimpija na povratni tekmi igrati pametno. Foto: Aleš Fevžer
Olimpija zasenčila Žilino
Vsi goli Olimpijine zmage nad Žilino

V Žilini bodo branili prednost s 3:1, ki jo je v 93. minuti prinesel lep zadetek 29-letnega vezista iz Bačke Palanke. "To je bil zadnji atom moje moči. Hvala Bogu, da je žoga končala v mreži," je dejal Ivelja po mojstrovini v zadnjih sekundah tekme. Sodnik je po izvajanju sredine le še zapiskal konec srečanja.
Olimpija bi bila v primeru uvrstitve v 3. predkrog tam nosilka zaradi dobrega koeficienta Žiline na evropski klubski lestvici. Mogoč(eg)a tekmeca bo spoznala že danes na žrebu v Nyonu. Predlani so zmaji v 3. predkrogu nesrečno izpadli proti dunajski Austrii, lani pa se vanj niso uvrstili, saj jih je že prej ustavil Tromso.
Potrdili, da imajo značaj
"Fant je ogromno pretekel. Na koncu ni mogel več dihati, pa je še zmogel udariti proti vratom," je Iveljo pohvalil trener Andrej Razdrh, ki ga je razveselil tudi prvi zadetek Enisa Đurkovića: "Vesel sem zanj, da se je sprostil in dosegel gol. To je ogromna pridobitev za naprej."
Razdrh je bil zadovoljen, ker sta se tudi druga dva novinca, Davor Bagarić in Zajko Zeba, s svojima predstavama uspešno "uprla" tistim, ki so "do zdaj najbolj pljuvali v medijih". "Že prej sem trdil, da igralci imajo značaj. Ko so bili v najtežjem položaju, so zmagali s 3:1," je dodal Vrhničan, ki je taktiko podredil temu, da bi onemogočil igro gostov po bokih, kjer so sicer najmočnejši. Po dolgem času je tako Olimpija igrala samo z enim klasičnim napadalcem.

V nedeljo v Koper
Prvi polčas je prinesel tisto, o čemer so domači navijači po slabem uvodu v sezono skorajda lahko samo sanjali. Olimpija je igrala všečno in dobro ter povedla z 2:0. Na srečo so se tudi nekoliko temnejši oblaki, ki so se nanjo spravili v 41. minuti zaradi rdečega kartona Antonia Delamee Mlinarja (v gneči je z glavo udaril Jakuba Paurja), hitro raztrgali, saj so bile še pred odmorom moči na igrišču znova izenačene.

"Po neumnosti smo si privoščili izključitev. V drugem polčasu smo igrali borbeno in malo zaprto na pozitiven rezultat. Imeli smo še nekaj priložnosti, ki bi jih lahko bolje izkoristili. Še vedno je preveč individualnih napak. Nato smo prejeli zadetek. Škoda, da je tako, a tudi 3:1 je lep rezultat in dobra popotnica pred gostovanjem. Upam, da se bomo tudi na domačem prvenstvu vrnili k zmagam. Vem, da bo težko, a poskušali se bomo regenerirati in zmagati tudi na nedeljski tekmi v Kopru," je razmišljal Razdrh, ki je prvič sedel na klopi Olimpije na evropskem srečanju.

Zadržati raven nogometa iz prvega polčasa
Ivelja je izpostavil boljšo učinkovitost kot v soboto ob porazu z 1:2 proti Rudarju. "V prvem polčasu proti Velenjčanom nismo bili tako slabi, a nismo dosegli zadetka. Danes smo izmed prvih dveh priložnosti izkoristili dve. To je bil veter v naš hrbet in dobili smo samozavest. Tekma se je odvila v pravo smer. Če bi proti Rudarju dosegli zadetek v 1. minuti, bi bilo verjetno enako. Nič posebnega se ni spremenilo v treh dneh. Strokovni štab nas je odlično psihološko pripravil. To je nogomet. Danes si, jutri te ni. Poskušati moramo čim dlje zadržati to raven, ki smo jo pokazali danes, predvsem v prvem polčasu," je izjavil Srb.

Zeba upa, da bo kmalu odigral tudi vso tekmo
Zajko Zeba
je bil v zadnjem času najbolj na udaru kritik. Nanje je odgovoril z dvema podajama za zadetka v prvem polčasu, obljublja pa še boljše predstave: "Mislim, da bom še boljši, ko bom še nekaj časa z ekipo. To je mlado moštvo, ki ga je treba podpirati, tako mora ravnati tudi javnost. Sam sem dobro pripravljen, čeprav nekaj mesecev nisem igral. Ni se mi bilo težko pripraviti na sezono, pomembno pa je priti v formo in se ujeti z ekipo. Za zdaj vsako tekmo igram po 70, 75 minut, upam, da bom kmalu lahko odigral tudi vso. Danes sem se utrudil, ker sem v drugem polčasu igral na levi strani in imel več obrambnih kot napadalnih nalog."

Omladič: Treba je bilo veliko teči
"Zelo redko se zgodi, da se igra deset na deset. Bilo je zelo veliko prostora in treba je bilo veliko teči. To se nam je proti koncu tekme kar poznalo. Bili smo kar izmučeni," je pristavil Nik Omladič. 23-letni Štajerec pred povratnim srečanjem pravi: "Zmaga z dvema zadetkoma prednosti nas ne sme zavesti in v Žilini bomo morali odigrati, kot da je 0:0. Poskušali bomo doseči kakšen zadetek in biti pametni. Po prvih dveh porazih smo bili potolčeni, zdaj se nam je samozavest dvignila. Upam, da bo šlo samo še navzgor."

Olimpija zasenčila Žilino
Vsi goli Olimpijine zmage nad Žilino