Alexandre Lacazette je edini ukanil sijajnega Jana Oblaka. Foto: Reuters
Alexandre Lacazette je edini ukanil sijajnega Jana Oblaka. Foto: Reuters
Antoine Grizemann je izkoristil eno redkih priložnosti Atletica, ki je zdaj v odličnem položaju. Foto: Reuters
Šime Vrsaljko si je že v 10. minuti prislužil drugi rumeni karton. Foto: Reuters
Florian Thauvin je načel mrežo Salzburga po četrt ure. Foto: Reuters
Navijači Marseilla so znova napolnili Velodrome in se veselili pomembne zmage. Foto: Reuters
Oblak blestel v Londonu - Atletico izvlekel remi

Jan Oblak je vso tekmo stal v vratih colchonerosov. Nekajkrat je sijajno posredoval in preprečil višje vodstvo Arsenala. Na povratni tekmi naslednji četrtek na stadionu Wanda Metropolitano zadostuje Madridčanom že 0:0. Londončani so se znašli v velikih težavah.

Vrsaljko ekspresno izključen
Šime Vrsaljko je že v 2. minuti prejel rumeni karton, potem ko je podrl Jacka Wilshereja. Londončani so imeli pobudo na začetku srečanja, Alexandre Lacazette je že v 6. minuti zadel vratnico. V naslednji akciji se je izkazal Oblak, ki je odbil strel francoskega napadalca z glavo. V 10. minuti je Vrsaljko prejel še drugi rumeni karton po prekršku nad Lacazettom. Tako hitro dveh kazni v Evropski ligi ni prejel še nihče.

Simeone izgubil živce in končal na tribuni
Diego Simeone je po izključitvi popolnoma izgubil živce. Sodnik Clement Turpin ga je najprej opozoril, nato pa poslal na tribuno. Argentinski strokovnjak kar ni hotel zapustiti zelenice in je še naprej krilil z rokami proti Turpinu, četrti sodnik ga je nato odpeljal proti izhodu. Oblak je bil v prvi polovici prvega polčasa na preizkušnjah, v 21. minuti je obranil nevaren strel Dannyja Welbecka z leve strani.

Atletico je v zadnje četrt ure pred odmorom celo prevzel pobudo. Antoine Griezmann je imel najlepšo priložnost v 37. minuti, a je bil na pravem mestu David Ospina.
Lacazette le ukanil Oblaka
Po uri igre je Arsenal povedel. Wilshere je z leve strani natančno podal pred vrata, kjer je Lacazette z glavo tik ob vratnici poslal žogo v mrežo. Gostitelji so imeli še naprej pobudo in drugi zadetek je visel v zraku.
Spretni Griezmann izenačil
Osem minut pred koncem je po dolgi podaji v protinapad stekel Antoine Griezmann, kapetan Arsenala Laurent Koscielny ga je slabo oviral. Francoz je s prvim strelom z levo nogo zadel vratarja gostiteljev, odbito žogo pa je spretno poslal prek Shkodrana Mustafija pod prečko za 1:1. V 87. minuti so imeli gostitelji priložnost za novo vodstvo, a se je Oblak znova izkazal po strelu Aarona Ramseyja z glavo.
Arsenal je imel veliko premoč (streli 28:6, v okvir vrat 8:5, koti 11:0, posest 76:24 %), a ni bil učinkovit. Arsene Wenger, ki se po koncu sezone poslavlja po 22 letih, ni opravil niti ene menjave.
Wenger: Kvalificirali bi se lahko že danes
"Glede na prikazano je to najslabši možen izid. Zadetek smo prejeli praktično iz ničesar. Zdaj se moramo pobrati po tem velikem razočaranju. Zamudili smo lepo priložnost za visoko zmago. Kvalificirali bi se lahko že danes. Vratar Oblak je imel nekaj izjemnih obramb. Atletico ima vrhunske posameznike, ki unovčijo eno priložnost," je pojasnil Wenger.
Marseille blizu finala
Na drugi tekmi je Marseille prišel do lepe prednosti proti Salzburgu. V 15. minuti je Florian Thauvin z glavo zadel za vodstvo izbrancev Rudija Garcie po podaji Dimitrija Payeta s prostega strela. V nadaljevanju prvega polčasa je bil Salzburg boljši, vedno pa je bil na pravem mestu vratar Yohann Pele.

Na začetku drugega polčasa je branilec Maxime Lopez podrl Stefana Lainerja v kazenskem prostoru, sodnik William Collum pa presenetljivo ni pokazal na belo točko. Končni izid je postavil v 63. minuti joker Clinton N'Jie. Tri minute po vstopu v igro je z desno nogo zadel po podaji Payeta. V 77. minuti je imel Salzburg najlepšo priložnost na tekmi, rezervist Fredrik Gulbrandsen je zadel vratnico.
Povratni tekmi bosta 3. maja, finale pa 16. maja v Lyonu.

Polfinale, prvi tekmi:
MARSEILLE - SALZBURG 2:0 (1:0)
Thauvin 15., N'Jie 63.

Marseille: Pele, Sarr, Rami, Luiz Gustavo, Amavi, Lopez (60./N'Jie), Sanson, Thauvin (80./Germain), Payet, Ocampos(52./Zambo), Mitroglou.

Salzburg: Walke, Lainer, Ramalho, Caleta-Car, Ulmer, Haidara (81./Yabo), Samassekou, Wolf (68./Schlager), Berisha, Hwang (60./Gulbrandsen), Dabbur.

Sodnik: William Collum (Škotska)



ARSENAL - ATLETICO MADRID 1:1 (0:0)
Lacazette 61.; Griezmann 82.
RK: Vrsaljko 10./Atletico

Arsenal: Ospina, Bellerin, Mustafi, Koscielny, Monreal, Xhaka, Ramsey, Wilshere, Welbeck, Özil, Lacazette.

Atletico Madrid: Oblak, Vrsaljko, Godin, Gimenez, Lucas Hernandez, Thomas Teye, Saul Niguez, Correa (75./Savić), Koke, Griezmann (85./Torres), Gameiro (65./Gabi).

Sodnik: Clement Turpin (Francija)

Povratni tekmi bosta 3. maja. Finale bo 16. maja v Lyonu.

Oblak blestel v Londonu - Atletico izvlekel remi