Mura se je na prvi tekmi dobro zoperstavila 31-kratnemu bolgarskemu prvaku CSKA-ju iz Sofije, ki ima podobne finančne težave kot Mura. Foto: Marko Vanovšek
Mura se je na prvi tekmi dobro zoperstavila 31-kratnemu bolgarskemu prvaku CSKA-ju iz Sofije, ki ima podobne finančne težave kot Mura. Foto: Marko Vanovšek
Feri Cifer optimističen pred potjo v Sofijo
Tudi v Lendavi brez zadetkov

Murskosoboški golgeter je bil v enajsti minuti po podaji Erika Janže z leve strani sam pred gostujočimi vrati, toda s petih metrov je z glavo zgrešil cilj. Tik pred koncem rednega dela je Fajić prejel izjemno podajo Matica Maruška in stekel pred vratarja. Naredil je napako, si podal predolgo žogo, ki je končala v rokah novega vratarja CSKA-ja Tomaša Černyja.

Po drugi strani je 0:0 kar ugoden izid, saj je bila Mura pol ure z igralcem manj. V 37. minuti je Leon Horvat zaradi prekrška na sredini igrišča dobil rdeči karton (gledalci so bili razburjeni, saj je bil angleški sodnik prestrog), v 69. minuti pa je moral z igrišča še gostujoči igralec Cillian Sheridan.

Gostje so imeli pričakovano premoč, v kotih je bilo 0:8, razmerje v posesti žoge 40:60. Toda Mura si vseeno zasluži čestitke za kar domiselno igro v Lendavi in za izid, ki ji pred povratno tekmo (čez en teden) daje vse možnosti za napredovanje v 3. krog.

Denis Kramar, nogometaš Mure: "Na začetku tekme smo igrali tako, kot smo se zmenili, nato pa je prišla izključitev. Bil je to štart obeh igralcev in sodnik se je pač odločil za rdeči karton. Čeprav smo igrali z igralcem manj, nas je to še bolj dvignilo in skupaj s publiko smo dali še več kot maksimum. Uspelo nam je zadržati 0:0 do polčasa in med odmorom smo se dogovorili, da bomo še naprej igrali čvrsto obrambo s protinapadi, kar se je izkazalo za pravilno taktiko, ker je bil nasprotnik nekoliko boljša ekipa. Fajiću ne smemo zameriti, sam nas je v preteklosti že velikokrat rešil in tudi najboljšim se to dogaja."

Everopska liga, 2. predkrog, prva tekma:
MURA - CSKA SOFIJA 0:0
2.500 gledalcev
RK: Horvat 37.; Sheridan 69.

Mura: Draković, Janža, Kramar, Cipot, Majer, Jelić, Horvat , Maruško, Bohar ( 94./Kouter), Eterović ( 54./Sreš), Fajić .

CSKA Sofija: Černy, Nilson, Kračunov, Bandalovski , Popov , Andrianantenaina, Priso ( 71./Karačanakov ), Jančev, K. Janev ( 80./Saša ), H. Janev( 84./Jovčev), Sheridan .

Sodnik: Lee Probert (Anglija)

Feri Cifer optimističen pred potjo v Sofijo
Tudi v Lendavi brez zadetkov