Evropska liga/Pokal Uefa
NK Olimpija
Olimpija je za četrtkovo tekmo v popolni postavi, saj nimajo ne poškodovanih, ne kaznovanih, ne užaljenih igralcev. Po prestani kazni bo na voljo tudi napadalec Issah Abass. Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.
       Kar bi Olimpija potrebovala zdaj, je čas, a tega nimamo, tako da delamo, kar se da.       
 Aleksandar Linta
Aleksandar Linta
Predsednik kluba Milan Mandarić je nakazal, da ne bo hitel z imenovanjem novega trenerja. Ali to pomeni, da bi lahko stalno mesto glavnega trenerja prevzel Aleksandar Linta? "Imam sklenjeno dvoletno pogodbo kot pomočnik trenerja. Zdaj sem v vlogi začasnega trenerja, to je vse. Moja vloga je zaščititi fante pred zunanjimi dogodki in jih usmerjati v tekme." Foto: SPS/NK Olimpija Ljubljana.
VIDEO
Olimpija predstavila načr...

Dodaj v

Začasni trener Olimpije: "Zadovoljni bomo s kakršno koli zmago"

Finci brez nekdanjega zmaja Filipa Valenčiča
8. avgust 2018 ob 12:59
Ljubljana,Maribor - MMC RTV SLO

Okoli Olimpije se spet dviguje prah, tokrat zaradi Mandarićeve morebitne prodaje kluba drugim tujim vlagateljem, a v Stožicah zatrjujejo, da so vse moči usmerjene v evropsko napredovanje prek HJK Helsinkov.

"Sam sem tukaj, da zaščitim igralce pred zunanjim dogajanjem in jih usmerim na tekme. Razmišljamo o sebi, o igri in kako se lotiti nasprotnika," je začasni trener Olimpije Aleksandar Linta priznal, da so govorice o prodaji kluba nova motnja za slovenske prvake, ki jih čaka velika evropska priložnost. Vodstvo kluba je sicer v torek zanikalo, da bi se v kratkem kaj spremenilo v vodstveni in finančni strukturi ljubljanskega kluba.

Kapun zdaj kar prvi napadalni adut
"Želimo si, da bi začeli zmagovati. Tako v prvenstvu kot v Evropi, kjer si želimo napredovanja. Imamo res lepo priložnost. Počasi smo začeli dosegati gole, a jih še vedno prejemamo preveč. A sem optimističen, da se bo naša običajna prevlada v igri poznala tudi pri izidih,"
si zmag želi Nik Kapun, ki se je končno vrnil v prvo postavo Olimpije, kjer je bil na zadnjih tekmah z 2 goloma in 2 podajama najboljši posameznik, četudi so zeleno-beli v preteklem tednu samo remizirali tako v Belfastu na povratni tekmi s Crusaders kot na prvi domači ligaški tekmi s Celjem (2:2).

Ideal je lepa zmaga, a štejejo izidi
"Zadovoljni bomo s kakršno koli zmago. Ni velike umetnosti: kdaj z dobro igro izgubiš, drugič s slabo predstavo zmagaš, idealno je seveda, da z lepo igro dobro zmagaš. Vsekakor je to ideal, a štejejo zmage,"
je Linta dal vedeti, da proti Helsinčanom ne bo štel vtis, število v strelih ali poskusih, temveč samo izid, in to skupni po obeh tekmah v slovenski in finski prestolnici.

"Počasi se kocke zlagajo in dobivamo prvo enajsterico," je Linta napovedal, da bo v prihodnje manj zamenjav v začetni postavi in eksperimentiranja s sistemom. "Prvih 45 minut proti Celju je igra, ki si jo želim in kar moramo igrati, vendar moramo znati tako odigrati vseh 90 minut," je želja srbskega trenerja, ki je ob tem ponovil svoje vodilo: "Brez izgovorov!"

Vročinski adut dodatna domača prednost
"HJK je že našel svojo formo in igro. V prvenstvu so odigrali že 22 tekem. Dominirajo v finski ligi. Dobro so se upirali Bateju (0:0 v gosteh in 0:1 doma). Iz svojih izkušenj na Islandiji kot igralec in trener lahko povlečem nordijske vzporednice. Njihova glavna moč je, da so moštvo, enota, ki deluje skupaj. So garaško-delovno moštvo,"
je nasprotnika opisal Linta, ki posamično ni želel izpostavljati nasprotnikovih adutov in slabosti. Vseeno je potrdil upanje, da bo na strani Ljubljančanov tudi vreme: "Vročinski val bi moral biti naša prednost. Tega Finci vseeno niso vajeni. A vse je v glavah. Če bomo na to računali in zanemarili, da lahko vročina škoduje tudi nam, se lahko opečemo. "

HJK letos razred zase na Finskem
Lani se je Olimpija pod takrat svežim trenerjem Igorjem Biščanom že opekla v kvalifikacijah Evropske lige proti klubu iz Finske. Vaasa jim je zaprl vse poti do gola in letos je ravno neučinkovitost po samo 50 dneh službe povzročila odhod trenerja Ilije Stolice. Zdaj pomočnika Aleksandra Linto čaka izziv v HJK Helsinkih, ki goji precej bolj ambiciozno igro kot Vaasa, ne nazadnje po 22 krogih finskega prvenstva z 10 točkami prednosti korakajo proti naslovu prvaka Finske. Tretjeuvrščena Vaasa zaostaja za 14 točk.

Valenčič brez nastopa proti nekdanjemu klubu
Vseeno pa v Stožicah navijači ne bodo priča vrnitve Filipa Valenčiča. Še lani najboljši igralec HJK-ja se je spomladi prvič sporekel s trenerjem Mikom Lehkouso, poleti pa se je spor zaostril in strelec 5 golov na 18 prvenstvenih tekmah se je ravno ob začetku evropske sezone znašel na stranskem tiru.

Da začnemo zmagovati, tako v prvenstvu kot v Evropi, kjer si želimo napredovati. Imamo res lepo priložnost. Novinar največjega finskega časopisa HS Ari Virtanen je potrdil, da je Valenčič ostal v Helsinkih, kjer sicer trenira tako z rezervisti kot tudi prvim moštvom, a ga zdaj od sredine julija ni več v postavah HJK-ja za tekme. Klub iz finske prestolnice sicer skuša prodati Ljubljančana, ki ima s HJK-jem sicer sklenjeno pogodbo do konca leta 2019. 26-letni napadalec, sicer otrok Olimpije, je tako ostal brez tekme, na kateri si je želel nastopiti na vsak način.

EVROPSKA LIGA, 3. PREDKROG, prvi tekmi

Četrtek ob 20.00:
OLIMPIJA - HJK HELSINKI

Sodnik: Benoit Millot (Francija)

Ob 20.45:
RANGERS - MARIBOR

Sodnik: Roi Reinshreiber (Izrael)

Povratni tekmi bosta 16. avgusta.

To. G.
Prijavi napako
Komentarji
ajvard1
# 08.08.2018 ob 14:15
A ste novinarji ali kaj???? Kluba ni mogoče imeti v lasti, zato ga ni mogoče niti prodati.

Napišite enkrat realen in poglobljen članek. Mandarič prodaja d.o.o., ki posoja klubu in vleče dohodke iz prodaje igralcev.zanj win-win situacija. Za klub tragedija. Klub je dolžan ogromne vsote t.i. "lastniku".

Ste nacionalni medij.napišite objektiven članek o tem, kako "gospod" izigrava zakonodajo!

Kje so inšpekcije,furs,nzs...?
The Stig
# 08.08.2018 ob 14:28
za zmago moras doseci vsaj 1 gol. celo cime to ve

ma ja, ne vem če ve
gerder433
# 08.08.2018 ob 14:28
Olimpija je za četrtkovo tekmo v popolni postavi, saj nimajo ne poškodovanih ne kaznovanih ne užaljenih igralcev.

torej olimpija sedaj vodi tri evidence za manjkajoce igralce: poskodovani, kaznovani, uzaljeni
gerder433
# 08.08.2018 ob 14:27
za zmago moras doseci vsaj 1 gol. celo cime to ve
The Stig
# 08.08.2018 ob 14:40
tale 'znalac' Linta poskrbi za prodore po bokih s hitrima wingerjema, pol pa noter miniaturni Abas...genialno, skoraj dvometrski Vombergar pa nima kam dat nog na ozki klopi
STE
# 08.08.2018 ob 14:12
Če je vročinski val takšna prednost bi morali igrati ob 16.00.
Hardworker
# 08.08.2018 ob 14:42
Če bodo v enajsterici Putinčanin, Gajić, Boateng in Avramovski, je poraz garantiran.
zabowski
# 08.08.2018 ob 14:41
"Počasi se kocke zlagajo in dobivamo prvo enajsterico," je Linta napovedal, da bo v prihodnje manj menjav v začetni postavi in eksperimentiranja s sistemom.
-A to pomeni, da sta Gajić in Putinčanin zacementirana v prvih 11??

"Prvih 45 minut proti Celju je igra, ki si jo želim in kar moramo igrati, vendar moramo znati tako odigrati vseh 90 minut."
- uhuhuuuu, majstore se navdušuje nad igro brez napadalca.... izgledat ćemo ko barca bre....

"Vročinski val bi moral biti naša prednost."
-Evo ga, pokamo od samozavesti in ponižno upamo da vročina opravi svoje....

...je želja srbskega trenerja, ki je ob tem ponovil svoje vodilo: "Brez izgovorov!"
-včeraj je pa kot glavnega krivca za neuspehe navedel pritisk javnosti in medijev, češ da so zaradi tega igralci v krču....

Halo Mandariću, dok ima LInte neće biti kinte...
goli
# 08.08.2018 ob 14:12
Kakršnokoli zmago!? Zmaga je zmaga, poraz je poraz.
luckyss
# 08.08.2018 ob 14:32
Torej po logiki je kupec že v igri in je bodočim najemnikom že nakazal nekaj "drobiža" v stilu..ne pokažite prehitro preveč...
Saj nekateri razumete kako to gre...preko "keša"..
Pa še na stavnicah pade nekaj deset jurjev...
miha kljajic
# 08.08.2018 ob 15:58
V dobro slo fuzbala upam, da se spravijo k sebi! Ob Domzalah, Muri, gorici in Mariboru, vedno nepredvidljivim Celjem, Krskim... je dobro, da obstajajo tudi močni Ljubljancani....

Upam, da tako MB kot Olimpija gresta dalje. LP iz MB
DirtySanchez
# 08.08.2018 ob 17:53
Evropa je bila letos dosegljiva, če bi vsaj malo delovali kot resen klub po osvojitvi dvojne krone. Tako pa pač, vse po starem kot ze 20 let... Cirkus.
Se vedno ne razumem kako smo ob takih klovnih uspeli osvojiti 3 lovorike v 3 letih. Ocitno Maribor le ni tak bavbav in bi ga vsaj malo bolj organizirana Olimpija za lep cas prikovala na drugo mesto.
obelix complicus
# 08.08.2018 ob 15:46
Karte imam .. .kar bo, pa bo ....
gerder433
# 08.08.2018 ob 14:29
ma ja, ne vem če ve

mas kaj, ko premislim, ne bi dal roko v ogenj za to
Hardworker
# 08.08.2018 ob 14:57
Nocojšnjo noč ni bil moj dan.

Ta rek ni Cimetov.
To je izjavil Cliton Bozgo (ova noč nije bila moj dan).
karma91
# 08.08.2018 ob 14:49
žal je tako da je vročinski val v korist HJK, ki so telesno izjemno pripravljeni. Kakšna pa je svžina Olimpije pa smo videl v 2. polčasu proti Celju
Hardworker
# 08.08.2018 ob 19:03
Seba Al Cimeri
johann
# 08.08.2018 ob 14:38
Joj, težko bo. Moral bi se zgoditi kar čudež, če bi Olimpiji s takšno igro uspelo napredovati...
marialorca
# 08.08.2018 ob 14:25
VD TRENER - upam, da bo postavil Olimpijo tako, da zmaga vsaj 1-0 in je videl, kaj jim je Kosičevo CELE v drugem polčasu "delalo".
gerder433
# 08.08.2018 ob 19:21
Tri imena. to bo rabil nekaj casa da se navadi
Lesinar
# 08.08.2018 ob 15:04
A ste novinarji ali kaj???? Kluba ni mogoče imeti v lasti, zato ga ni mogoče niti prodati.

Napišite enkrat realen in poglobljen članek. Mandarič prodaja d.o.o., ki posoja klubu in vleče dohodke iz prodaje igralcev.zanj win-win situacija. Za klub tragedija. Klub je dolžan ogromne vsote t.i. "lastniku".

Ste nacionalni medij.napišite objektiven članek o tem, kako "gospod" izigrava zakonodajo!

Kje so inšpekcije,furs,nzs...?


Ne smejo se zamerit, ker potem jih striček Milaneeee ne bo peljal zastonj na Finsko, tako kot je to storil za gostovanje v Belfastu
karma91
# 08.08.2018 ob 14:34
možnost da olimpija napreduje je minimalna. HJK so zelo napadalna ekipa in vodeča v finskem prvenstvu, tesno izpadli proti BATE, ki je zmagal že v gosteh proti Qurabagu
luckyss
# 08.08.2018 ob 15:10
Mater komplicirate...
Bom razložil po "gradbeniško"....
"Kupiš" oz. zaposliš delavce...če si vsaj približno opravilno sposoben dobro veš kaj in koliko kdo zna...
Torej ne kombiniraš keramičarjev, pleskarjev in zidarjev za beljenje stropa. ampak točno veš kaj kdo zna in v navezi s kom...
Torej ves ta bla, bla, bla je le biznis na račun gledalcev in seveda stavnic...
Sramota..
Hardworker
# 08.08.2018 ob 14:44
-včeraj je pa kot glavnega krivca za neuspehe navedel pritisk javnosti in medijev, češ da so zaradi tega igralci v krču....

Nezadovoljstvo navijačev in medijev ni vzrok, ampak je posledica nesposobnosti uprave in trenerjev.
dobersvet
# 08.08.2018 ob 22:09
FranzFerdinand
Ljubljana in nogomet, to ne gre skupaj.

Kdaj si ti rodil, 2010?

Ljubljana in nogomet imata kar lepo zgodovino, pravzaprav Ljubljana je bila vedno nogometno mesto, malo po googlaj in ne piši traparij.
slamič
# 08.08.2018 ob 18:39
Predvidevanja se uresničujejo: Nk domźale nadaljujejo s prodajami. Širok je že odšel v tujino, do konca tedna tudi Bizjak. In to za bistveno manjšo odškodnino, kot so se junija pogovarjali z Olimpijo.. preprican sem da je na izhodu tudi Rožman.
lojal
# 08.08.2018 ob 14:51
Cime, 6 razredov oš in glavni drmator. Komentar ni potreben. Nocojšnjo noč ni bil moj dan.
karma91
# 08.08.2018 ob 14:44
Linta je trenerski presežek
Hardworker
# 08.08.2018 ob 19:01
Cimetu priporočam, da se čim prej vpiše k tečaju Arabščine.
Lightning
# 08.08.2018 ob 16:39
"Olimpija je za četrtkovo tekmo v popolni postavi, saj nimajo ne poškodovanih, ne kaznovanih, ne užaljenih igralcev."
Crkno majkemi hahahahahahah
hernandez
# 08.08.2018 ob 16:16
upam da se v ljubljani po tekmi ne razvije rek: "Nogomet je taka igra, kjer na koncu vedno zmagajo Finci"...
Lublanski
# 08.08.2018 ob 15:34
tekma nej bo ob 13:00 , pa ma da padejo
bilzerian
# 08.08.2018 ob 15:00
škoda je olimpije.
nimam jih rad, ampak ko je bila olimpija močna, je moral biti močan tudi Maribor.

zdaj pa je videti, da gre vseskupaj u 3pm
Hardworker
# 08.08.2018 ob 14:55
gerder433
hoces rect da cime tega ne razume?


Točno tako.
Hardworker
# 08.08.2018 ob 14:46
gerder433

Mislil sem v hecu.
Tvoj stavek je že v redu, a treba ga je dopolniti s pogojem, da je za zmago treba dati gol več od nasprotnika.
gerder433
# 08.08.2018 ob 14:44
za zmago moras doseci vsaj 1 gol. celo cime to ve

Ti prekašaš celo Cimeta.


seveda aludiram na olimpijino neucinkovitost v napadu. ampak nekateri tega ne stekajo, pa bom dopisal.

nikakor ne mislim na tebe
gerder433
# 08.08.2018 ob 14:32
mas prav*
esspero
# 08.08.2018 ob 16:17
fruci@ Nekateri res ne razumete. Ni vseeno kdo zmaga , pa čeprav imaš simpatije do npr Finskega kluba (kot jaz).! Olimpija je pač Slovenski klub , zato vsi Slovenci navijamo za naše klube pa četudi je naš nasprotnik doma - npr Maribor , pa Rudar ,Domžale , Gorica......
Janko1973
# 08.08.2018 ob 16:07
Linta ocitno stavi na igro na poskok z gibljivima kriloma in poskocnim centerforjem. Morda se obrestuje, drzim pesti.
gerder433
# 08.08.2018 ob 15:13
raje imam, da sta v ligi močni mura in olimpija, pa še Domžale, kot da je samo Maribor.

mislim da se vsi strinjamo s tem. problem je da to kar sedaj imajo v LJ ni niti O od olimpije.
gerder433
# 08.08.2018 ob 14:48
hoces rect da cime tega ne razume?
mojo
# 08.08.2018 ob 14:32
kera sprdancija od kluba :)
Hardworker
# 08.08.2018 ob 22:25
big23big

Očitno slovenska zakonodajo dopušča mafijsko izčrpavanje športnih društev in to je tisto, kar najbolj žalosti. Vsekakor je v to vmešanih kar nekaj akterjev od občinskih voditeljev, politikov do sodišč in še marsikoga drugega, ki je družbeno vpliven.
klepar
# 08.08.2018 ob 21:53
Hardworker ne se smešit, Domžale so pred dvema letoma priznale da letno porabijo 3 mio za tekoče poslovanje.
Rocknrolla
# 08.08.2018 ob 21:04
Zadovoljni bomo s kakršno koli zmago!

Z takim razmišljanjem bomo letos izpadli iz vseh tekmovanj brez možnosti za osvojitev katerekoli lovorike!
Springbok
# 08.08.2018 ob 20:23
Proti Fincem je potrebno 2 krat zmagati. Že zaradi koeficienta. Niso pa ti HJK lahek nasprotnik. Vendar so v dometu Olimpje. Ob resnem pristopu, hitri igri po krilih in disciplinirano obrambo. Kot prve pol ure proti Celju. Ne kot drugi polcajt. 2 gola in nula zadaj, pa bo pot v Helsinke lažja.
Guinness
# 08.08.2018 ob 15:40
Vseeno pa v Stožicah navijači ne bodo priča vrnitve Filipa Valenčiča. Še lani najboljši igralec HJK-ja...

Z vsem spostovanjem do Filipa, ampak mislim, da ta podatek potrjuje, da so Finci povsem povprecna ekipa.
Lesinar
# 08.08.2018 ob 15:05
Linta je trenerski presežek

Linta je Stolica 2.0
gerder433
# 08.08.2018 ob 15:01
dobro zdaj je mura tu. maribor ne rabi vec olimpije
dobersvet
# 09.08.2018 ob 11:41
RUBEŽ

Mene nič ne boli saj je moja Olimpija trenutni državni prvak in pokalni zmagovalec. Drugače pa vi TOTEKI nikoli ne boste imeli toliko športov kolikor jih ima Ljubljana. Vi imate samo nogomet pa še v tem vas prehitevamo hahaha drugi šport vam je pa v gostilni "KDO BO DAL ZA RUNDO" Res ste majhni v glavah in nasplošno
Kazalo