Aleix Vidal je bil junak tekme na stadionu Sanchez Pizjuan. Izkazal se je z dvema zadetkoma in podajo. Foto: EPA
Aleix Vidal je bil junak tekme na stadionu Sanchez Pizjuan. Izkazal se je z dvema zadetkoma in podajo. Foto: EPA
Kevin Gameiro
Kevin Gameiro je v prvi akciji po vstopu v igro postavil končni izid. Foto: EPA
David Lopez
David Lopez je z glavo zadel za vodstvo Napolija. Foto: EPA
Sevilla boljša od Fiorentine

Josip Iličić je za goste iz Firenc vstopil deset minut pred koncem, ko je zamenjal Maria Gomeza.
Andaluzijci so v izjemnem vzdušju na stadionu Sanchez Pizjuan povedli v 17. minuti. Carlos Bacca je našel Aleixa Vidala, ki je z roba kazenskega prostora zadel levi spodnji kot. Dve minuti zatem je izjemno priložnost za izenačenje zapravil Matias Fernandez, ki je iz bližine meril mimo vrat. Tudi Mohamed Salah v 25. minuti ni bil natančen.

Gameiro zadel takoj po vstopu v igro
V 52. minuti pa je Sevilla zadela še drugič. Po desni strani se je v kazenski prostor prebil Vidal, italijanska obramba je pričakovala podajo v sredino, a se je branilec odločil za strel in ob bližnji vratnici presenetil vratarja Neta. V 74. minuti je igro zaradi poškodbe zapustil Bacca, namesto njega je vstopil Kevin Gameiro. Francoz pa je potreboval le nekaj trenutkov, da je iz bližine postavil končni izid srečanja. Podal mu je najboljši igralec tekme Vidal. V 78. minuti je Ever Banega iz ugodnega položaja zapravil celo priložnost za 4:0, gostje so bili v zadnjih minutah popolnoma razbiti.

Seleznjov šokiral Neapeljčane

Napoli na evropsko lovoriko čaka že 26 let. Nazadnje so leta 1989, ko je dres Napolija nosil tudi Diego Armando Maradona, osvojili Pokal Uefa. Na prvi tekmi proti Dnipru so imeli več od igre, v prvem polčasu pa je bila ukrajinska obramba vselej na mestu. V 52. minuti je klonila, po podaji Lorenza Insigneja iz kota je bil najvišji v skoku David Lopez.

Ukrajinci, ki so že z uvrstitvijo v polfinale dosegli največji klubski uspeh, so v 81. minuti izenačili, v kazenski prostor je podal Artem Fedeckij, na mestu pa je bil Jevgen Seleznjov, ki je poskrbel za končnih 1:1.

Polfinale, prvi tekmi:
SEVILLA - FIORENTINA 3:0 (1:0)
Vidal 17., 52., Gameiro 75.

Sevilla: Sergio Rico, Vidal, Carrico, Kolodziejczak, Tremoulinas, Krychowiak, Mbia (73./Iborra), Reyes (58./Coke), Banega, Vitolo, Bacca (74./Gameiro).

Fiorentina: Neto, Tomović (46./Richards), Savić, Gonzalo Rodriguez, Marcos Alonso, Fernandez, Badelj (69./Pizarro), Borja Valero, Joaquin, Salah, Gomez (80./Iličić).

Sodnik: dr. Felix Brych (Nemčija)




NAPOLI - DNIPRO DNIPROPETROVSK 1:1 (0:0)
Lopez 50.; Seleznjov 81.

Napoli: Andujar, Maggio, Raul Albiol, Britos, Ghoulam, Jorginho, David Lopez (71./Gargano), Jose Callejon (77./Gabbiadini), Hamšik, Insigne (82./Mertens), Higuain.

Dnipro: Bojko, Fedecki, Douglas, Čeberjačko, Matos, Kankava (69./Bezus), Fedorčuk, Lučkevič (57./Gama), Rotan, Konopljanka, Kalinić (80./Seleznjov).

Sodnik: Svein Oddvar Moen (Norveška)


Povratni tekmi bosta 14. maja. Finale bo v sredo, 27. maja, v Varšavi.

Sevilla boljša od Fiorentine