Foto:
Foto:
Miloš Rus
Miloš Rus je lahko zadovoljen z drugim polčasom svojih varovancev. Foto: MMC RTV SLO

To je seveda odličen obet pred povratno tekmo čez teden dni, ko bodo Celjani zaigrali pred svojimi gledalci. Varovanci Miloša Rusa tekme niso najbolje začeli, zato pa jo toliko bolje končali. Po zaostanku z 0:1 ob polčasu je Rus že do 66. minute opravil vse tri menjave, nato pa je kmalu sledil tudi gostujoči preobrat. V 75. minuti je rezervist Tadej Žagar-Knez lepo zaposlil Andraža Žureja, ta pa je z natančnim strelom zadel daljši vratarjev kot.

Po igranju z roko in rdečem kartonu norveškega branilca Hansa Norbyeja v svojem kazenskem prostoru je bil z enajstih metrov za celjsko vodstvo suveren kapetan Sebastjan Gobec.

Norvežani so povedli v v 30. minuti, ko je bil z glavo po podaji iz kota Thomasa Drageja natančen domači kapetan Miika Koppinen in kronal domačo premoč prve pol ure. Med drugim je prečko v 25. minuti s petih metrov stresel napadalec Aleksandar Prijović.

Rus: Dvoboj še zdaleč ni odločen
"Dvoboj še zdaleč ni odločen. Resda imamo boljše izhodišče, ampak Tromso je zelo močna ekipa. Mi smo odigrali zelo slab prvi polčas in smo lahko srečni, da je le ena žoga končala v naši mreži in da smo polčas vsaj približno preživeli, čeprav nas niti v enem trenutku niso presenetili, saj smo jih natančno analizirali. Je pa res, da njihove igre moči in igre z dolgimi podajami nismo nadzorovali, bili smo pod pritiskom, ustvarili so si tri, štiri velike priložnosti, dosegli še gol in res se lahko zahvalimo, da se je polčas končal tako, kot se je," je najprej povedal Rus in dodal.

"Nadgraditi drugi polčas"
"V drugem delu smo naredili nekaj sprememb v igri in tudi v načinu razmišljanja, začeli smo igrati našo igro, odločno, disciplinirano, z natančnimi podajami in hitrim pretokom igre. Vzpostavili smo ravnotežje, prišli na tekmečevo polovico, si priigrali polpriložnosti in tudi priložnosti, v zaključku pa smo tudi dve izkoristili. Imeli smo še nekaj lepih možnosti, ampak drugi polčas je bil v celoti kar dober in cilj za povratno tekmo je nadgraditi drugi polčas, ker le s tem lahko računamo na morebitni uspeh, saj se Tromso z norveško mentaliteto še ni predal in bo poskusil iztržiti čim boljši rezultat v Celju."

Evropska liga, 1. predkrog, prva tekma
TROMSO (NOR) - CELJE 1:2 (1:0)
2.100; Koppinen 30.; Žurej 75., Gobec 84./11-m
RK: Norbye 83./Tromso

Tromso: Sahlman, Norbye , Koppinen , Fojut, Ciss, Andersen ( 69./Kristiansen), Johansen, Bendiksen, Drage ( 55./Moldskred), Prijović , Ondrašek ( 81:/Pritchard).

Celje:
Kotnik, Gobec , Cebara ( 46./Korošec), Krajcer, Žitko, Vrhovec, Zajc ( 13./Plešec), Jugović, Verbič, Bajde ( 66./Žagar-Knez), Žurej .


Sodnik: Felix Zwayer (Nemčija)