Slovenski nogometaši so nastope na SP-ju opravili z odliko. Foto: EPA
Slovenski nogometaši so nastope na SP-ju opravili z odliko. Foto: EPA

Vse to si zaslužijo, hkrati pa si ponos zaslužimo vsi skupaj. Pod črto: nastop slovenske nogometne reprezentance je bil odličen, osvojili so prve točke, dosegli prvo zmago, uvrstitev v osmino finala so izzivali do konca (in še naprej). Ob koncu tekme z Angleži so bili že zelo izčrpani, tako da jim je za izenačenje preprosto zmanjkalo potrebne moči in zbranosti. Ne pozabimo, da je ta generacija na velikih tekmovanjih nastopila sploh prvič in ne smemo biti preveč začudeni, če je napredovanje na koncu uspelo prav precej izkušenejšima reprezentancama.

Borili so se častno, vedli športno
Naši niso bili oropani ničesar, niti možnosti, da bi šli naprej. Borili so se nadvse častno, na igrišču so se vedli športno. Če jim je že bilo iz kakršnega koli razloga usojeno izpasti, so se od prvenstva poslovili tako, kot se za žlahtnega športnika spodobi. Ni vse le v zmagovanju, tudi na splošno velja, da pravo veličino človeka (in ljudi nasploh) spoznaš, ko mu je težko. Najtežje ... Zatorej velja: bravo, naši nogometaši!

Ker se vkrcavam na letalo za Durban, pa več popoldne, ko bom tudi predstavil svoj predlog FIFI za uprizoritev tekme za 17. mesto pod pokroviteljstvom Didierja Drogbaja.

Igor E. Bergant