Mario Ferri je izkoristil luknje v varnostnem sistemu na stadionu v Durbanu. Foto: EPA
Mario Ferri je izkoristil luknje v varnostnem sistemu na stadionu v Durbanu. Foto: EPA
Mario Ferri
"Pokrovitelja" na hrbtni strani majice sta bila lahko zadovoljna. Foto: EPA

Toda to ni bil on, temveč - Italijan. Tudi 23-letni Mario Ferri ni bil prvič v tej vlogi. Novembra lani je na zelenico pritekel na prijateljski tekmi med Italijo in Nizozemsko v Pescari, sredi maja pa v zadnjem krogu italijanskega prvenstva na tekmi med Sampdorio in Napolijem.
Velik navijač Antonia Cassana je želel znova opozoriti, da je italijanski selektor Marcello Lippi naredil napako, ko ga ni vpoklical v reprezentanco. Na prednji strani modre majice je imel nad Supermanovim S-om napisano "Mir na svetu" ("Peace in the World"), pod njim pa "Cassana v reprezentanco" ("Cassano in Nazionale") in "Lippi, sem ti rekel" ("Lippi te l'avevo detto").

"Pokrovitelja" zadovoljna
Namere v Durbanu mu ni preprečila niti visoka kazen, ki jo je dobil po majskem incidentu v Genovi, saj ima zdaj prepovedan vstop na italijanske stadione do leta 2018. Sinoči se je iz pripora rešil s plačilom 3.000 randov, kar je približno 300 evrov.
Morda pa mu bosta tudi ta znesek pomagala poravnati dva "pokrovitelja", ki sta mu sofinancirala pot v Južno Afriko in se jima je ob izletu na igrišče zahvalil z "oglasom" na zadnji strani majice. Nedvomno sta bila njegova denarna podpornika zadovoljna. Oglas je videl avditorij več sto milijonov gledalcev po vsem svetu.