Fabregas je prispeval podajo za zmagoviti španski gol v finalu SP-ja proti Nizozemcem. Foto: Reuters
Fabregas je prispeval podajo za zmagoviti španski gol v finalu SP-ja proti Nizozemcem. Foto: Reuters

Arsenalov kapetan je že dolgo časa povezan s selitvijo nazaj v Katalonijo, kjer je še kot mladinec pri Blaugrani igral šest let, letošnje poletje pa je to morda celo najbolj vroča prestopna saga. Topničarji so že pred časom zavrnili ponudbo lanskih evropskih klubskih prvakov za 35 milijonov evrov.

Za igralce Barcelone ni dvoma, kaj pa za Cesca?
Barcelonina branilca Carles Puyol in Gerard Pique sta ob pomoči Liverpoolovega vratarja Pepeja Reine v ponedeljek ob sprejemu svetovnih prvakov v Madridru zanetila nove iskrice, potem ko sta Fabregasu nadela dres katalonskega velikana. Zvezdniki Barcelone in španski reprezentanti, nazadnje Andres Iniesta, vztrajno ponavljajo, da si želijo Fabregasove vrnitve. Kaj pa Cesc?

Tega ne bi smeli jemati resno
"To so takšne stvari, ki se zgodijo v posebnih trenutkih. Mislim, da tega ne bi smeli jemati resno, saj je šlo le še za eno anekdoto več tega velikega slavja, velikega večera. V teh trenutkih niti ne vemo, kaj počnemo, zato nam je lahko vse oproščeno. V resnici nisem vedel, kaj se bo zgodilo, zato sem bil nekoliko presenečen. Najprej sem mislil, da gre za zastavo ali nekaj podobnega."

Bodimo mirni, kar bo, bo
23-letni zvezdnik ima pogodbo z Arsenalom še za pet let, svoje želje po vrnitvi na Nou Camp resda ne skriva, ni pa se dokončno izrekel: "Mislim, da je bolje, če se o tem čim manj govori. Samo še slabše je, če postanejo te stvari javne in o njih razpravljajo ljudje. Za zdaj moramo biti mirni in kar bo, bo."