Milivoje Novakovič je  osrečil nekaj otrok, čeprav se ga je ta na fotografiji nekoliko bal in je raje stekel v naročje mami. Foto: MMC RTV SLO
Milivoje Novakovič je osrečil nekaj otrok, čeprav se ga je ta na fotografiji nekoliko bal in je raje stekel v naročje mami. Foto: MMC RTV SLO
Tim Matavž
Mladi napadalec Groningena Tim Matavž pri svojih 21 letih še ni vajen takšne medijske pozornosti, kot jo doživlja v teh dneh. Foto: MMC RTV SLO
Matjaž Kek
Tudi Matjaž Kek si je vzel čas za otroke. Foto: MMC RTV SLO

Selektor in oba napadalca so se v Hypo galeriji, kamor je prišel tudi predsednik Nogometne zveze Slovenije Ivan Simič, udeležili odprtja dobrodelne razstave fotografij. 20 fotografij s podobami reprezentantov in njihovimi originalnimi podpisi bo od 24. maja do 11. julija tudi na dražbi. Izklicna cena vseh fotografij bo 100 evrov, ponudbe pa se bodo višale po 50 evrov.
Zbrana sredstva bodo namenili organizaciji nogometnega tabora v Kranjski Gori za otroke iz socialno ogroženih družin. Vse fotografije si boste lahko od prihodnjega tedna ogledali tudi na naši spletni strani. Razstava fotografij bo do 17. julija vsak delavnik na ogled v že omenjeni galeriji na Dunajski cesti v Ljubljani.

Kek: "Pomagajmo otrokom!"
"Bodite prepričani - vsaka od teh fotografij je res nekaj posebnega in nekaj unikatnega. Vsi izrazi lic fantov dovolj zgovorno pokažejo namen in dosežek, ki je bil storjen in ki je lahko vsem nam samo v ponos. Udeležite se akcije, pomagajmo otrokom! Konec koncev je "Uresniči sanje" (ime akcije, op. a.) res tak slogan, ki ima globino in dušo," je na odprtju razstave povedal Kek.

Številni otroci so s svojimi starši nato obstopili njega, Novakoviča in Matavža ter na žoge, drese in v albume s sličicami dobili njihov podpis ali se z njimi fotografirali.

"Nova" ima izkušnje s takimi akcijami
"Otrokom take akcije veliko pomenijo. Imam veliko izkušenj s tem, ker se v Nemčiji udeležujemo veliko takšnih prireditev, recimo v bolnišnicah. Na takšnih prireditvah smo nekaterim tudi že rešili življenje, ker so imeli levkemijo. Zaradi tega vem, kako je. Hvala Bogu, da mi je dal Bog to, kar zaenkrat imam. Je pa veliko drugih ljudi, ki imajo zdravstvene težave, zato mislim, da moramo narediti vse, da jim pomagamo. Gotovo je na svetu veliko ljudi, ki bi pomagali drugim - dobrih ljudi. Takšnih prireditev bi se morali več udeleževati," je dejal Novakovič.

"Nova", ki bo do konca tedna na pripravah v Mariboru treniral po individualnem programu v manj intenzivnem ritmu, ima nekaj težav s prepono, a je prepričan, da bo na svetovnem prvenstvu vse v redu.

"Rusijo bi že videli v četrtfinalu"
"Ne bojim se, da ne bi naredili dobrega rezultata. Favorit je zame najprej Slovenija, drugo pa me sploh ne zanima. Še enkrat pravim, da tega, kar imamo mi, nima nihče. Na prvenstvo moramo iti ne tako kot prejšnja generacija, da dobimo čim manj golov, ampak tako, da nekaj naredimo. Če bi šla Rusija naprej, bi jo že videli v četrtfinalu. Mi smo jo premagali in imamo velike možnosti, da gremo naprej. Jaz sebe vidim zelo daleč," poln optimizma poudarja s petimi zadetki najboljši slovenski strelec v kvalifikacijah.