Nogometaši Alžirije so v soboto na svoji zadnji pripravljalni tekmi pred SP-jem z 1:0 premagali Združene arabske emirate. Edini gol je v 50. minuti z bele točke dosegel Karim Ziani. Foto: Reuters
Nogometaši Alžirije so v soboto na svoji zadnji pripravljalni tekmi pred SP-jem z 1:0 premagali Združene arabske emirate. Edini gol je v 50. minuti z bele točke dosegel Karim Ziani. Foto: Reuters
Srečko Katanec
Srečko Katanec je bil zadovoljen s predstavo svojih varovancev, za edini gol na sobotni tekmi pa meni, da je bil dosežen po sporno dosojeni enajstmetrovki. Foto: EPA
Nadir Belhadž
Proti Sloveniji ne bo smel igrati Nadir Belhadž, poleg Zianija glavni nosilec igre 'puščavskih lisic'. Foto: EPA

Katanec, ki je Slovenijo popeljal na evropsko prvenstvo 2000 in na svetovno prvenstvo 2002, je sicer moral priznati poraz (1:0), toda igra alžirske reprezentance, proti kateri bo Slovenija v Južni Afriki igrala v nedeljo, ga ni prepričala.



Kaj menite po tekmi, kdo je bil boljši?
V slovenskih medijih sem prebral, da so imeli Alžirci veliko priložnosti. Ne vem, kje jih je dečko, ki je to napisal, videl. Bili smo absolutno boljši, imeli tri ali štiri velike priložnosti, ko je manjkala le končna podaja. Alžirci so dosegli gol z enajstmetrovke, ki jo je videl le sodnik.

Vas je kaj posebej presenetilo?
Ne, v njihovi igri ni nič presenetljivega, presenetila me je le podpora navijačev s tribun. Več tisoč jih je bilo in lepo jih je bilo videti, medtem ko našega ni bilo niti enega. Najboljši je bil levi bočni igralec. Imena ne vem, vendar pa proti Slovenija tako ali tako ne bo igral. To je bila zgolj prijateljska tekma, potrebovali so zmago in nič več.

Torej se Sloveniji prvega nasprotnika ni treba bati?
Sploh ne. Če bi bil jaz alžirski selektor, bi bil izredno zaskrbljen. Toda to ni nujno nekaj slabega, morda se bo sprožil alarm in bodo na svetovnem prvenstvu igrali drugače. Delujejo nervozno, kar teden pred prvo tekmo na prvenstvu seveda ni dobro. Morda so tudi kaj skrivali, čeprav ne verjamem v to filozofijo. Matjaž Kek ve, kaj je treba narediti, ima tudi super strokovni štab.

Kje so Alžirci nevarni?
Iz kotov in prostih strelov, treba jih je držati čim dlje od gola.

Ste bili zadovoljni s predstavo vaših varovancev?
Zelo. Bili smo brez petih standardnih igralcev, v ekipi pa sem imel pet fantov, starih 19 let. Bil sem presenečen, ker so igrali tako dobro. Če to ne bi bila prijateljska tekma, bi se verjetno razpletlo drugače. Alžirski igralec bi bil namreč v 20. minuti izključen, ker je našega igralca udaril, ko ni imel žoge, a je dobil le rumeni karton z opozorilom.