Obafemi Martins je v 90. minuti postavil končnih 3:1. Foto: EPA
Obafemi Martins je v 90. minuti postavil končnih 3:1. Foto: EPA
Džong Tae Se
Džong Tae Se se je po dobri uri igre vpisal med strelce. Foto: EPA

Prerivati so se začeli pred začetkom tekme, ko so gledalci, v želji, da ne bi zamudili prvega sodnikovega žvižga, pritisnili na vrata stadiona. Poleg tega je bilo na glavni tribuni preveč navijačev, zaradi česar so morali začetek drugega polčasa preložiti za 5 minut. V incidentu je bilo po najnovejših podatkih poškodovanih najmanj 15 ljudi. Stadion v Tembisi, predmestju Johannesburga, sprejme 10.000 gledalcev. Na voljo je bilo 8.000 vstopnic, tekma ni bila razprodana.

Najhuje jo je skupil policist
"Policista so zdrobila vrata, ki so jih navijači na silo odprli v želji, da si ogledajo tekmo med dvema reprezentancama, ki bosta igrali na bližajočem se svetovnem prvenstvu," je dejal policijski predstavnik za stike z javnostjo. Med poškodovanimi sta bila tudi dva otroka.

Prva zmaga pod vodstvom Lagerbäcka
Nogometaši Nigerije so bili za Severne Korejce pretrd oreh. Povedli so v 17. minuti, ko je po seriji natančnih podaj v vezni liniji korejskega vratarja Mjong Guk Rija. Po uri igre so "super orli" vodstvo prek Victorja Obinhe z 11 metrov podvojili, a je že minuto pozneje Džong Tae Se, ki je pred kratkim obljubil, da bo na svetovnem prvenstvu dosegel po gol na tekmo, izkoristil napako Eldersona Echiejila in žogo iz neposredne bližine poslal v mrežo.

V izdihljajih tekme je končni izid po izjemnem prodoru Kaluja Ucheja postavil Obafemi Martins. Poleg incidenta pred stadionom je tekmo skazila tudi izključitev korejskega branilca Čaja Džonga Hjoka, ki si je zaradi grdega prekrška prislužil še drugi rumeni karton. To je bila šele prva zmaga Nigerije pod vodstvom novega selektorja Larsa Lagerbäcka.

Prijateljska tekma, nedelja:

NIGERIJA - SEVERNA KOREJA 3:1 (1:0)
Aiyegbeni 17., Obinna 60./11-m, Martins 90.; T.-S. Jong 61.
RK: J. Ča 77./S. Koreja