Bo Wesley Sneijder ostal v Interjevem dresu? Foto: Reuters
Bo Wesley Sneijder ostal v Interjevem dresu? Foto: Reuters
Nizozemci
Nizozemci bodo do finala večino časa namenili počitku. Foto: EPA

Sneijder je bil v letošnji sezoni ključni igralec na poti črno-modrih do trojčka: Lige prvakov, italijanskega prvenstva in pokala. Z Nizozemsko je že v finalu, morda mu uspe osvojiti celo nogometni "grand slam".

V zadnjih dneh naj bi se zanj zanimal menedžer Manchester Uniteda Alex Ferguson. Na vprašanje, ali so rdeči vragi že poslali ponudbo, je Moratti odgovoril: "Mislim, da, vendar ne vem. Nisem hotel spraševati preveč, da ne bi padel v skušnjavo."

Sneijder je bil povezan tudi s selitvijo nazaj k madridskemu Realu, zdaj ko je tam njegov trener pri Interju Jose Mourinho. Brazilski branilec Maicon je tisti, ki naj bi mu zagotovo sledil iz Milana, drugi igralec italijanskih prvakov, ki je v središču prestopnega roka, je Mario Balotelli. "Še niti za enega nisem dobil dobre ponudbe. Bomo videli," pravi Moratti.

Le še en trening do velikega finala
Selektor nizozemske nogometne reprezentance Bert van Marwijk je svoje izbrance za uvrstitev v finale svetovnega prvenstva nagradil z dvema dnevoma počitka. Nizozemci bodo tako pred nedeljskim finalom, v katerem se bodo pomerili s Španijo ali Nemčijo, opravili le še en trening. Ta bo v soboto na Soccer Cityju v Johannesburgu.

Španska moč tudi v pršutu
Nogometaši španske nogometne reprezentance so po prepričanju nekaterih gurmanov uspešni tudi zaradi uživanja slastnega španskega pršuta - jamon iberico. Tega se res ne branijo in iz španskega tabora je pricurljala novica, da so nogometaši že pred polfinalom pojedli vse zaloge, zato so morali dobroto naročiti še enkrat in jo prepeljati v Južno Afriko. Vsaj tako pomemben kot pršut pa je za razpoloženje v španski ekipi tudi branilec Sergio Ramos, ki je tudi "DJ" španske ekipe. V avtobusu in slačilnici Španije zato prevlada njegov, andaluzijski slog glasbe in po informacijah iz španskega tabora sta zelo pogosta izvajalca Paco de Lucia in Cameron de la Isla.