V živo / Prenosi
Anketa: 13. julij 2010 ob 07:41

Kdo je največ prispeval k prvemu naslovu Španije?

Andres Iniesta - mož odločitve.
Xavi Hernandez - motor moštva.
David Villa - strelec petih od osmih golov.
Iker Casillas - vratar in kapetan.
Vicente Del Bosque - mirni in preudarni selektor.
Arhiv

Španija slavi prvi naslov svetovnih prvakov

FIFA SP v nogometu 2010

Poudarki

  • Video: Selektor Katanec v solzah
  • Video: Odhod Zahoviča iz J. Koreje
Zlatko Zahovič in Srečko Katanec
Nepozaben dvojec, ki je napisal izredno nogometno pravljico, ki pa se je končala sila bridko. Spravnega stiske roke med glavnima akterjema še vedno ni ... Foto: MMC RTV SLO
       Slišal sem, da menjam samo Štajerce, da naj še kakšnega Štajerca zamenjam z Ljubljančanom, da sem ljubljanska p****, da me lahko kupi kdor koli, da mi lahko kupi hišo, Šmarno goro ...       
 Srečko Katanec
       Nikoli nisem govoril o njegovi narodnosti in družini, sem pa rekel, da lahko kupim njega in Šmarno goro. To ni bilo prav in žal mi je, da sem to storil.       
 Zlatko Zahovič
Šmarna gora
Pred osmimi leti je Šmarna gora, na katero je 'domačin' Katanec vodil reprezentanco na naporne tekaške treninge, prešla v slovensko mitologijo. Foto: MMC RTV SLO
       Pozabite na morebitne zamere, te ne štejejo. "Če že si, bodi najboljši". To je vaše vodilo, vsakogar od vas in vseh skupaj. Zato ste tudi postali v športnem svetu legenda. Zato imate doma spoštovanje. Bili ste prijatelji in tovariši, to ostanite tudi naprej.       
 Milan Kučan
VIDEO
Kompromisna odločitev pre...
VIDEO
Katanec razkrije vsebino spora
VIDEO
Zahovič predstavi svojo p...
VIDEO
Komentar Igorja E. Bergan...
VIDEO
Zlatko Zahovič poslan s s...
VIDEO
Zahovič po sporu s Katanc...

Dodaj v

Video: Dnevi, ko se je v Koreji kupovala Šmarna gora

Osem let od spora Katanec - Zahovič
5. junij 2010 ob 08:00
Džedžu - MMC RTV SLO

Slovenija je pred osmimi leti sanjala nogometno pravljico, ki se je v daljni Koreji končala z znamenitim sporom med Srečkom Katancem in Zlatkom Zahovičem.

2. junij 2002: Slovenija je izgubila prvo tekmo na svetovnih prvenstvih. Španija je bila v Gvangdžuju boljša z 1:3 (poročilo s tekme). Za poznejše dogodke bistveni stavek opisov od minute do minute se glasi:

"63. Skorajda šokantna menjava: Ačimovič je zamenjal Zahoviča."

3. junij 2002: "Naši optimistični, zdaj v glavah le Južna Afrika" se glasi zapis v slovenski novici dneva, kjer pa ni bilo spregledano razočaranje Zlatka Zahoviča zaradi zgodnje zamenjave. Zdelo se je, da se prvi zvezdnik s selektorjem le ni pogovarjal preko medijev in da se je "obnašal kot profesionalec in modro ugotovil, da se ne splača pretirano razburjati".

4. junij 2002: Uradno povsem miren dan, a v zakulisju vre. V Slovenijo pridejo prve informacije, da je bilo dogajanje v slačilnici resnično burno. Popoldne se oglasi Nogometna zveza Slovenije in potrdi, da je prišlo do spora med obema tvorcema "pravljice". Da gre za resnično hud spor s Srečkom Katancem se razkriva v omembi možnosti, da se Zahoviča pošlje predčasno s prvenstva. Za naslednji dan je bila napovedana novinarska konferenca, kjer naj bi se javnosti predstavilo dogajanje v taboru slovenske reprezentance.

5. junij 2002:
Zgodaj zjutraj po slovenskem času se na otoku Džedžu začne klopčič razpletati. "Zlatko Zahovič ostaja na svetovnem prvenstvu, Srečko Katanec pa je na s čustvi polni tiskovni konferenci napovedal, da se bo po mundialu poslovil od selektorskega stolčka. Takšen je epilog drame, ki sta ga po tekmi s Španijo uprizorila selektor in muhasti zvezdnik," se je glasil povzetek novinarske konference, ki se je vpisala v ljudski spomin. Kompromis je predstavil predsednik NZS-ja Rudi Zavrl, nato pa je besedo prevzel Katanec, ki je razkril dogajanje in besede med tekmo s Španijo, ob usodni menjavi in izmenjavo mnenj v slačilnici.

Vidno čustveni Ljubljančan ob koncu ni mogel več zadrževati solza: "Marsikaj sem moral poslušati. Slišal sem, da menjam samo Štajerce, da naj še kakšnega Štajerca zamenjam z Ljubljančanom, da sem ljubljanska p****, da me lahko kupi kdor koli, da mi lahko kupi hišo, Šmarno goro... Takšen je bil način komunikacije. Sem profesionalec na NZS-ju, reprezentanco bom vodil še na prvenstvu, nato pa se bo moja zgodba končala. To je del življenja, ki ti nekaj da in nekaj vzame. Rad pa bi rekel, da je grozno, ker se tako majhna Slovenija deli. Ponosen sem, ker sem Slovenec in ker sta moja starša Hrvata, tako oče kot mati."

Desno si oglejte šest videov iz junija 2002, ki so razvrščeni po kronološkem vrstnem redu dogodkov.


Zahovič je bil najprej kratek: "Igralci so pokazali visok nivo enotnosti. Moj komentar: Kdor drugemu jamo koplje, sam vanjo pade." Po popoldanskem treningu pa je bil član Benfice precej zgovornejši in je v pogovoru za slovenske medije Katanca obtožil, da si je nekatere stvari izmislil: "Čutim se dolžnega, da podrobno razjasnim zadevo. Po besedah selektorja sem bil šokiran, saj je bilo v njegovi izjavi nekaj laži. Nikoli nisem govoril o njegovi narodnosti in družini, sem pa rekel, da lahko kupim njega in Šmarno goro. To ni bilo prav in žal mi je, da sem to storil. Toda nekaj takega se je kuhalo od začetka priprav. V vsem pripravljalnem obdobju me je omalovaževal in ne samo mene, tudi druge. Dialog z njim je nemogoč. Če se želiš z njim pogovoriti, te prekine v prvi besedi. Naj enkrat neha tekmovati z mojimi 32 reprezentančnimi goli, z mojo slavo in denarjem. Nihče denarja ne krade, če pa smo že pri tem, bi lahko povedal kaj več o denarju pri prestopu Mileta Ačimoviča. Žal mi je, da se je vse to zgodilo. Nisem ravnal prav, toda še enkrat poudarjam. Jaz in moji soigralci si želimo samo malo spoštovanja."

Slovenija je v šoku, vse se vrta samo še okoli spora Katanec - Zahovič, javnost je zmedena in razdvojena. Oglasil se je sam predsednik države Milan Kučan. Med drugim je prvi predsednik Slovenije zapisal: "Ni idealnih kolektivov, ni idealnih ljudi. Veličina ljudi pa je prav v tem, da znajo in zmorejo živeti z razlikami. Zmagovali ste zato, ker ste zaupali drug drugemu, selektorju, s katerim ste dosegli vse velike uspehe, vodstvu in obratno. Zmagovali boste tudi na tem prvenstvu. Jaz Vam zaupam in slovenska športna javnost tudi. Pozabite na morebitne zamere, te ne štejejo. "Če že si, bodi najboljši". To je vaše vodilo, vsakogar od vas in vseh skupaj. Zato ste tudi postali v športnem svetu legenda, zato imate doma spoštovanje. Bili ste prijatelji in tovariši, to ostanite tudi naprej."

6. junij 2002:
Nov dan in dokončni razplet. NZS in Katanec nista mogla in hotela mimo mini Zahovičeve konference po popoldanskem treningu. Kocka je padla - Zlatko Zahovič zapušča reprezentanco!

Novica, da slovenska desetica zapušča Južno Korejo, je dobila potrditev na letališču v Džedžuju, kjer so novinarji pospremili odhod najboljšega slovenskega nogometaša v Evropo (najprej v Seul, nato v Lizbono). S tem naj bi se po mnenju vodstva Nogometne zveze Slovenije neprijetne razmere umirile in reprezentanca se končno lahko začne pripravljati na sobotni obračun proti Južni Afriki.

Posebej sporna je bila za NZS Zahovičeva izjava, da so ga soigralci podprli. Izjavo za javnost je posredoval tudi Aleš Čeh. Kapetan Slovenije je v imenu igralcev povedal:
"1. Reakcij in dejanj s strani Zlatka igralci ne odobravamo in jih obsojamo; 2. igralci smo se od samega začetka ogradili od problema in dali vedeti, da mora vse odločitve glede Zlatka sprejeti NZS; 3. edina podpora Zlatku s strani igralcev je bila v smislu športnih interesov nogometne reprezentance na svetovnem prvenstvu; 4. kljub vsem dogodkom smo vsi igralci enotni in bomo dali vse od sebe, da Slovenijo prezentiramo kot do sedaj, in verjamemo, da Slovenija še naprej stoji za nami."

Zahovič je na izjave soigralcev hitro reagiral in se jim zahvalil za podporo v športnem smislu, tudi tokrat pa ni mogel mimo Nogometne zveze Slovenije: "Izjava je korektna. Zahvalil bi se igralcem, da so mi dali podporo v športnem smislu. Že v sredo sem rekel, da se soigralcem dogajanja niso zdela korektna, in jaz sem se zato tudi opravičil. NZS je ne glede na voljo Katanca odločila, da ostanem s fanti, toda na žalost je vodena tako, da nekomu omogoči novinarsko konferenco, kjer se zjoka, drugemu pa ne. Zdaj je najbolje in edino prav, da zaradi miru v reprezentanci, ki ga nujno potrebuje, odidem."

Junij 2002 - marec 2009
Najboljši igralec reprezentance je odletel v Evropo, nemirni in razdeljeni slovenski tabor je izgubil preostali tekmi. Najprej je bila z 1:0 boljša Južna Afrika, nato pa še Paragvaj s 3:1. A bolj kot trije porazi se je Slovenija nogometnemu svetu predstavila s primerom "Šmarna gora", še bolj usodno pa je bilo, da se je nogomet in javnost razdelila na "Srečke" in "Zlatke", nismo bili pa ne srečni ne zlati.

Zatem je prišla tekma in poraz s Severno Irsko. Prvi april 2009 je pomenil prelomnico v življenju selektorja Matjaža Keka in nove reprezentance in začel se je pohod proti drugemu svetovnemu prvenstvu v nogometu.

T. G.
Prijavi napako
Komentarji
tuditi
# 05.06.2010 ob 08:07
Eden najbolj žalostnih trenutkov v Slo nogometu!...Sam osebno bi tale članek kar izbrisal,a žal je to tudi del zgodovine.

Še danes se spomnim jutra ko so rekli,da je konec da gre Zaho domov,v šoli smo se vsi pogovarjali le o tem in takrat se je SP za nas že končalo.
ponudnik
# 05.06.2010 ob 08:28
Članek ni prav nič moteč, sedanja ekipa ima bistveno manj konfliktnega prvega zvezdnika (Novakovič) in bistveno manj konfliktnega selektorja. To je dejstvo in ta članek ga ne bo spremenil :)
laščan2
# 05.06.2010 ob 10:30
verjamem da sta bla kriva oba...pa za tiste ko mislite da je bil kriv samo zaho...katanc se je tut u makedoniji skregu
senninha
# 05.06.2010 ob 09:47
vsega je kriv glista Đoni Novak. Če on nebi stegnu jezika in bi vse te neumnosti ostale v slačilnici, bi javnost in v prvi vrsti požrešni mediji 3/4 manj vedeli kaj se dogaja . in bi mogoče fantje še zdržali oz. se nekako zmenli .da naj ona dva sfurata tole prvenstvo oz. preostale 2 tekme profesionalno kolikor se le da ..
ponudnik
# 05.06.2010 ob 09:02
Dobro veš, namesto koga je Ačimovič prihajal v igro, menjava Zahovič - Ačimovič ni bila standardna, bila je Katančeva "poanta" in nadaljevanje predhodnega jebanja igralca. Zahovič je bil naš najboljši igralec in brez njega nismo imeli na prvenstvu kaj početi.

Je pa res, da mi je ta nova generacija še bistveno bolj všeč, ravno zaradi drugačnih razmer(ij) v ekipi.
kugla1
# 05.06.2010 ob 08:24
Iz napak se učimo :)
johnb
# 05.06.2010 ob 08:38
Vedno je bilo pri nas dosti tisith, ki so trdili, da so v naši reprezentanci sami bosanci. Tole je dokaz, da ni tako, kajti tale spor bolj tipično sloven(celj)ski skoraj ne bi mogel bit.

Upam, da smo se kaj naučili in da se ne ponovi. Očitno pa si novinarji s prekuhavanjem tega želijo, da poči še v JAR-u, da bodo imeli novo senzacijo.
*Miha*
# 05.06.2010 ob 09:08
Oba sta enako kriva!Stvar se je dolglo vlekla in ona bi morala problem rešiti že prej ne pa na tekmi oz tam sta ga še samo poslabšala.

Menjati najboljše nogometaša v 63 minuti lepo vas prosim.Vsak nogometaš,ki je top bi bil razočaran,zato pa tudi zelo malokdaj vidimo da se top nogometaša v ekipi tako hitro menja.Kdor spremlja nogomet bo to že vedel,če še ne ve pa naj bo pozoren na SP,koliko top nogometašev ki sploh ne bodo igrali na vrgunski ravni bo takoj zamenjanih.
senninha
# 05.06.2010 ob 11:11
@ laščan2

pa ne sam to .. .a so vsi pozabli spor v olympiacosu, ko je moral katanec predčasno it .. ker ni znal z zvezdniki ekipe .. .tut on ima dosti masla na glavi !!!
jack burton
# 05.06.2010 ob 08:55
Zdaj sem spet poslušal tisto konferenco od Katanca:(

OK, pravijo, da resnica je vedno, tam nekje na sredini! Sem Katanec je napravil s tem več napak! 1. Kar se dogaja v slačilnici, mora tudi tam ostat. To je sveto! Ispadu je otročiček, kaj takega od trenerjev ne vidiš lih vsak dan! Sem mislil, da vseeno človek, ki je igral v Italiji (bil tam prvak) ko je bla tam liga 10 močnejša od ostalih, ma več ponosa! 2. Zahoviča bi moral poslat tisti moment ven iz raprezentance! Dober ali ne dober...... To bi naredil vsak normalni trener!
mušica
# 05.06.2010 ob 21:37
Katanec je bil ob vseh golih Zahoviča že kar ljubosumen.Tudi splošno mnenje navijačev je takrat bilo ,da brez Zahoviča ne bi bilo takih uspehov.Se še dobro spomnim kako je Katanec na eni tekmi ko so naši igrali brez Zahota in rutinirano zmagali na vse pretege vzhičeno hvalil kako se brez tistega ,ki ga ni ,da ravno tako zmagati.In na tej tekmi je gol dal Pavlin kateremu je Katanec po tekmi siguriral ,da naj novinarjem izjavi ,da gol posveča njemu (Katancu) ,ki da kao brez njega to ne bi mogel doseči. S časoma je Zahovič postal nočna mora Katanca saj si uspehe ni mogel pripisovati zgolj svojim trenerskim sposobnostim.Na koncu je Zahovič padel na raznorazne provokacije Katanca in eksplodiral do skrajnosti kar pa je Srečko obrnil v svoj prid in na tiskovni konferenci poizkušal čustveno vplivati na ljudstvo. Po večini mu je to tudi uspelo saj zakulisnih in predhodnih dogodkov takrat ni nihče poznal.
krumpek
# 05.06.2010 ob 11:43
Tudi te članke je treba imet. Ironija na tekmo z Alžirijo bo minilo 10 let od tekme z Jugoslavijo 3:3
mušica
# 05.06.2010 ob 08:20
Brezvezno odpiranje starih in bolečih ran. Se pa vidi koliko je reprezentanca in Slovenija pomenila Zahotu ,ki je nosil kapo s Slovenskim grbom. Tako ,da za uspehe kapo mu dol ,prav tako Katancu.
celjan2
# 05.06.2010 ob 08:08
in zakaj to sedaj 1 dan pred odhodom repke predstavljate........
tuditi
# 05.06.2010 ob 08:55
Thiver res je trener je glavni.A dejstvo je da je spor bil že od prej že proti tisti tekmi s Francijo se je začelo kuhat...Sploh pa sta za spor oba kriva,govoriti da je kriv le Zahovič je otročje...Kar se tiče Messija kaj pa ti veš kako bi on reagiral če bi ga Maradonna v finalu že po 60minutah igre vrgel iz igre?!
Shady15
# 05.06.2010 ob 23:06
Pravilno da je bil objavljan ta članek! Moramo poznati svojo zgodovino, sicer lahko v nedogled ponavljamo iste napake.
TheNomad
# 05.06.2010 ob 11:35
Že zadnja dva tedna dobivam nek občutek iz raznih člankov, da si nekaj novinarjev tukaj po tihem želi, da bi prišlo tokrat spet do "Šmarne gore", da bi lahko na novo senzacionalistično poročali in imeli materiala še za 2 meseca...
No, upam, da se motim.
kunta kinte
# 05.06.2010 ob 09:19
nobeden,s tem da je bil Zahović za nas bolj pomemben kot Ronaldo in Messi skupaj
tuditi
# 05.06.2010 ob 08:42
Res je, to so tipične slovenske fore...Eden izmed sporov je bila na realciji štajerc-ljubljančan.

Sedaj pa se samo vprašajte kaj se je dogajalo nekaj dni nazaj?Keka ste popljuvali ker je vzel Džiniča in Filekoviča v JAR,samo zato ker igrata v Mariboru on je pa Mariborčan...Nekateri uporabniki bi se lahko res zamislili nad sabo,verjetno so med njimi tudi takšni,ki kritizirajo Zahoviča ali Katanca sami pa niso nič boljši.
jack burton
# 05.06.2010 ob 08:40
Zaho je s tem res zabluzu! Verjetno je pozabil, da tudi Katanec si lahko kupi marsikaj, ker je bil bogat precej časa pred njim!
matejchek
# 09.06.2010 ob 11:11
miko123:

Kakšna budala je zahovič?
Če neb blo njega neb nikamor prišli!
kokica2000
# 06.06.2010 ob 15:11
V opomin vsem "srečkotom": Trener srečko je v svoji trenerski karieri nekaj omembe vrednega dosegel samo z Zlatkom! Lahko mu je zgolj večno hvaležen.
dadojc
# 05.06.2010 ob 13:21
Zanimivo pogledati tole tkole na kronološki način. Sigurno da sta oba kriva, ampak obnašanje Zahovića je bilo nedopustno. Prosim vas povejte mi, v kateri drugi ekipi kjer je bil spor selektor-igralec je igralec reagiral tako kot je Zahović??? On to opravičuje z 32 goli?! Ja pa kaj, to ti ne daje pravice da si pameten, ker selektor je tisti ki je šef. Katanec je sigurno trma in sam sem treniral nogomet in vem kako je to če te ima trener na piki, tako da Zahotu sigurno ni bilo lahko, ampak vseeno to ni način. Kar pa se tiče laganja pred kamero pa prav tako menim da si je Zahović to zmislil, ker omenjati take težke besede ni tako lahko. Če si sposoben lagati na tak način moraš biti slab človek, za Katanca pa to nihče ne more trditi.

Kakorkoli že, kriva sta za mene oba, ampak precej precej več Zahović (z svojimi izpadi kot športni direktor je kasneje kazal kakšen ego je). Vsaka mu čast za nogometno znanje, ampak kot človek je nula, žal tako je.

Je pa tole danes predvsem dobro za analizo in da se vidi kje se je grešilo, torej iz tega se fantje danes lahko le veliko naučijo, po drugi strani pa menim, da v ekipi ni takšnega ega kot je bil Zaho..Morda je temu najbližje Koren (videli smo pri denarju), ampak je to daleč daleč stran od tako velikega ega kot ga je imel Zaho, kar je za ekipo samo dobro.
ponudnik
# 05.06.2010 ob 08:50
@Thiver: ni čisto tako, na ključni tekmi noben razumen trener ne bo menjal Messija. Tako da konflikt je bil vsekakor obojestranski.
konjice
# 05.06.2010 ob 08:35
Haha ja tista novinarska konferenca je full dobra ko 2x mikrofon dol pade xD pol pa katanc tak čudn pogleda XXXXXXXXXDDDDDD
ANEL DEDIČ
# 11.06.2010 ob 10:29
zaho legenda
aki10
# 09.06.2010 ob 13:27
Dej folk zresnte se mal Zahovič je kralj bil in bo ostal za vedno v slo. nogometu, ko je pa zabijal odločilne gole sta ga pa častili kot Boga pol ga pa zdej pluvate tuki... res bolano od vas :/ Zlatko je že takrat videl, da se v NZS krade denar, isto sranje kt je blo letos (spor med Simičem in reprezentatnti) le, da si takrat noben niti v sanjah ni mogel predstavljati, da se to lahko zgodi in so obsojali Zahoviča in ga nekateri še obsojate, a ne veste prave resnice zakaj je sploh prišlo do spora. Res, da sta se skregala Katanec in Zahovič, vendar, če ste dobro slišali je Zlatko omenjal tudi NZS in Rudija Zavrla, ki je hotel pokrasti denar in ne dati premije nogometašem to je Zlatko vse opazil in v naprej predvidel kaj se bo zgodilo, zato se je tudi postavil po robu NZS, ki pa ga je nato izključila iz reprezentance samo zato, da se ne izve, kaj točno namerava storiti Zavrl. Sej ne rečm, da je Katanec tud dober trener in zahvaljujem se mu za vse kar je storil z reprezentanco, vendar sem mnenja, da je tu Zahovič imel povsem prav!!! ZAHOVIČ HVALA TI ZA VSE!!! Pozz iz LJ ;)))
mucek113
# 07.06.2010 ob 01:04
Trener je trener. Šef. On odloča igralci igrajo. Se igralcu ne zdi uredu odločitev trenerja? Naj ne igra več. Zlatko se je velikokrat skregal. V Olimpiakosu je odvrgel jezno dres na tla, ob menjavi, kar so mu zelo zamerili. Bigon je dejal, da se mu niti Maradona ni nikoli tako obnašal.

Vseno pa mislim da sta podrebna dva za prepir. Zlatko je igral za reprezentanco že prej, ko smo bili res zanič. Skoraj iste fante vključno z Zlatkom je prevzel Katanec in naredil izvrstno, predvsem pa srčno ekipo.

Oba sta legendarna in Zlatko in Srečko. HVALA VAMA ZA VSE NEPOZABNE TRENUTKE!

Sta pa res težavna karakterja in neke skromnosti ne poznata.
mihamiha23
# 05.06.2010 ob 09:19
kaj vam je zdej tega treba.slovenska destruktivnost spet na planem
U-N
# 05.06.2010 ob 14:08
Res ste bedni na RTV. Ni dovolj ostalih stvari za pisat člankov? Vse bolj rumeni postajate.
jernejzgur
# 05.06.2010 ob 12:53
Odličen članek
Matoxy
# 05.06.2010 ob 11:17
jack burton

podpis.

Obadva petelina sta bila kriva za nastalo situacijo..je pa fajn po eni strani da se je to zgodilo, in da bomo vzeli to na znanje da se ne bo več ponovilo
Thiver
# 05.06.2010 ob 08:47
Kjerkoli se pojavi Zdrahovič drama. Škoda, da ima tako dober nogometaš tako pokvarjen karakter. Trener je trener in me ne zanima če si Messi, še Messi ne ugovarja če ga menjajo, Zdarhovič je mislil da je bog ki določa kdo bo igral.
komentator11
# 05.06.2010 ob 13:30
naslov članka me je kar malce nasmejal, njuno obnašanje pred osmimi leti pa še toliko bolj

da se da katanec sprovocirat s strani enega prepotentneža in ne ostane toliko profesionalen, da mora potem jokat na tiskovki in omenjat kaj vse je blo, katastrofa

take stvari ostanejo v slačilnici, pa sej niso otroci, da bodo užaljeni zaradi takih neumnosti

smešno
Thiver
# 05.06.2010 ob 08:58
Ja in kaj potem če ga je menjal ? Proti Španiji smo v 84 minuti bili oškodovani ker ni bil dosojen penal nad Ačimovičem za 2:2, tako da bi jaz rekel da je taktična zamisel dobro delovala. Nekaterim še po 8ih letih ni jasno, da je trener tisti ki določa kdo igra.
pd
# 11.06.2010 ob 11:22
Na poročni dan je vse lepo in prav ... čas pa prinese svoje.
gapek
# 10.06.2010 ob 12:53
Lahko smo srečni, da smo ju imeli. Prav takrat, istočasno v reprezentanci. Zaho je imel Srečka, Srečko Zahota... Bilo je čudovito! Hvala obema.

To kar se je dogajalo na SP, je samo potrditev da sta oba posebna, vsak na svojem področju.
Ducky
# 05.06.2010 ob 15:06
Zlatko legenda!! škoda za fore, ki jih je mel Katanec, bi naši lahko bli ful boljši...
DREADLORD
# 05.06.2010 ob 09:47
Ej a tile novinarji zato, da iščejo zdrahe in jih poskušajo ustvariti? dajte vsaj enkrat zaboga malo osebne presoje vklopit in ko gre za skupni interes nehat iskat zdrahe in obujat neumnosti, ki so se zgodile. Pa ta Gruden bi verjetno najraje videl, da se novakovič in kek malo skregala. verjetno bi se mu tako dvignu za računalnikom ko bi prebiral o zdrahah v reprezentanci, da bi mu mizo prevrnil.
blazius
# 05.06.2010 ob 10:25
''Slišal sem, da menjam samo Štajerce, da naj še kakšnega Štajerca zamenjam z Ljubljančanom, da sem ljubljanska p****''

ker debil je zahovič .. tule je zgubu moje spoštovanje
Emlyn
# 05.06.2010 ob 09:30
@ borch: Potem pa klikni na video in daj na "mute" :)
Homer S.
# 05.06.2010 ob 08:54
ja res beden članek...vsi vemo kaj se je zgodilo...in zakaj zgodovino pogrevati...

...namesto da bi brali članke o sedanji repki...
kunta kinte
# 05.06.2010 ob 08:52
tečni ste s tem že,pa zgleda malo tudi razočarani da se ni spet zgodilo
Emlyn
# 05.06.2010 ob 08:21
... no, kaj sem rekel ...
svetovljan
# 05.06.2010 ob 09:45
Zvezda, katere so se izogibali vsi veliki klubi takrat zaradi njegovega karakterja, ki ga je pokazal. Verjetno je tudi Coperju in Benitezu kaj socnega rekel, ker je v Valenciji vecinoma sedel.
stepovsek
# 05.06.2010 ob 09:18
Za koga bo navijo požigalc?

Za Švico ful :D
slovenc07
# 05.06.2010 ob 08:21
No brišite ta članek.........sramota za vas novinarje naši super igrajo in vi kaj bi jih hvalili pogrevate stare spore.

Ti spori niso vredni omembe in so ena velika sramota za naš nogomet.
golaž
# 05.06.2010 ob 10:18
Zahovič je en pokvarjen MF, to se mu vidi že na faci. Tak je človek, ki misli da je bog, ki misli, da lahko počne kar mu paše, zato, ker je dal pač največ golov. Ni čudno, da je imel v vsakem klubu kjer je igral probleme zaradi njegovega pokvarjenega gobca. Ali ronaldo ali pa messi ali pa rooney počnejo isto v svojih klubih? Pa so ene 100krat večji zvezdniki kot en zahovič. In v vseh teh letih se ni nič spremenil. Še vedno dela štalo v slo nogometu.
In ta članek je super. Da malo spomni kakšnega "zvezdnika" smo imeli v ekipi.
stewie
# 05.06.2010 ob 09:38
To so bili dnevi, ko se je v lokalih še smelo kaditi in zaradi tega so bili ljudje bolj družabni...
ogenj
# 05.06.2010 ob 22:42
absolutno moj najljubši športnik, nogometni trener in genij! pošteno srce, skromno obnašanje in ponos slovenskega naroda in športa! hvala Srečko še zdaj po osmih letih za vse, kar si nam omogočil! upam, da se čimprej vrneš kot selektor slo. repke!