Nogometaši Bayerna so ubranili zmago v Audijevem pokalu in s tem malce popravili vtis po grenkem porazu v nemškem superpokalu. Foto: EPA
Nogometaši Bayerna so ubranili zmago v Audijevem pokalu in s tem malce popravili vtis po grenkem porazu v nemškem superpokalu. Foto: EPA
Robert Lewandowski
Robert Lewandowski je iz bližine zatresel mrežo. Foto: EPA
Pep Guardiola
Pep Guardiola je bil zelo razburjen po polfinalni zmagi nad Milanom s 3:0. Foto: EPA

Ekipi sta si stali nasproti prvič po polfinalu Lige prvakov 29. aprila 2014, ko je Real Madrid slavil s 4:0. Tokrat je kraljevi klub nastopil s številnimi rezervisti. V München nista prišla Cristiano Ronaldo in Karim Benzema, Gareth Bale je tokrat sedel na klopi, James Rodriguez pa je vstopil v drugem delu.
Dve minuti pred koncem srečanja pred 70.000 gledalci na Allianz Areni je Douglas Costa s prostega strela z desne strani podal pred vrata, obrambni igralci Reala so bili prekratki, Lewandowski pa je s petih metrov z desnico zlahka zatresel mrežo, vratar Keylor Navas je ostal na golovi črti.
Müller v okvir vrat
V prvem polčasu so bili Bavarci precej boljši tekmec. V 35. minuti je Thomas Müller zadel Sergia Ramosa, žoga je močno spremenila smer in zadela vratnico. Dve minuti pred odmorom je Douglas Costa ušel po levi strani in podal v kazenski prostor, kjer je Mario Götze streljal premalo natančno in Navasu je žogo uspelo odbiti. V sodnikovem dodatku prvega dela je imel Bayern precej sreče, saj je Jerome Boateng v kazenskem prostoru odrinil Ramosa, sodnik Felix Brych pa tega ni videl.
Lewandowski s petih metrov mimo vrat
V 51. minuti je Toni Kroos s prostega strela preizkusil nekdanjega soigralca Manuela Neuerja. Po uri igre je Douglas Costa znova lepo podal z leve strani pred vrata, kjer je Lewandowski s treh metrov zgrešil prazna vrata. Ritem je v drugem delu malce padel, nevaren je bil še poskus Kroosa od daleč, na drugi strani pa je poskusil Pierre-Emile Höjbjerg.
Bale v torek zadel proti nekdanjim soigralcem
Bavarci so v polfinalu nadigrali Milan s 3:0, Španci pa so bili boljši od Tottenhama z 2:0. Madridčani so zmago dosegli po zadetkih Jamesa Rodrigueza (36.) in Bala (79.). Valižan je dosegel lep zadetek proti nekdanjemu klubu, iz katerega je leta 2013 prestopil v Madrid za dobrih 85 milijonov funtov.

Guardiola jezen na de Jonga
Bolj napeto je bilo na torkovi večerni tekmi. Prvič se je na Allianz Areni predstavil obetavni Joshua Kimmich, ki pa ga je pokosil Nigel de Jong. Odšepal je z igrišča, Pep Guardiola pa je bil besen. Ob odmoru je na poti do garderobe namenil nekaj ostrih besed de Jongu, ki je že stekel proti Špancu, in šele soigralci so preprečili kakšen večji škandal. Na novinarski konferenci je bil Guardiola izjemno slabe volje, odgovarjal je z eno besedo in grdo gledal.

Bayern je slavil s 3:0. V 23. minuti je zadel Juan Bernat, četrt ure pred koncem Mario Götze. Končni izid je s pravim evrogolom postavil Lewandowski pet minut pred koncem. Poljski napadalec je po podaji Müllerja razparal mrežo s sijajnim volejem z roba kazenskega prostora.

Pokal Audi 2015, finale:
BAYERN - REAL MADRID 1:0 (0:0)
70.000; Lewandowski 88.

Bayern: Neuer, Lahm (46./Rode), J. Boateng, Benatia, Rafinha (81./Benko), Xabi Alonso (65./Höjbjerg), Götze (46./Lewandowski), Vidal (60./Juan Bernat), Douglas Costa, Alaba, Müller.

Real Madrid: Navas, Carvajal, Ramos, Pepe (16./Nacho), Marcelo (57./Arbeloa), Casemiro (46./Asenjio), Kroos (72./Danilo), Vazquez (72./Maroyal), Isco (57./Modrić), Čerišev, Jese (57./James Rodriguez).

Sodnik: dr. Felix Brych (Nemčija)


Za tretje mesto:
TOTTENHAM - MILAN 2:0 (1:0)
Chadli 8., Carroll 71.

Polfinale:
REAL MADRID - TOTTENHAM 2:0 (1:0)
James Rodriguez 36., Bale 79.

BAYERN - MILAN 3:0 (1:0)
Bernat 23., Götze 74., Lewandowski 85.