Gol Alessandra Florenzija bo gotovo kandidiral za zadetek sezone in nagrado Ferenca Puškaša. Foto: Reuters
Gol Alessandra Florenzija bo gotovo kandidiral za zadetek sezone in nagrado Ferenca Puškaša. Foto: Reuters
Luis Suarez
Luis Suarez je Barcelono, ki je v lanski sezoni petič postala evropski prvak, takole popeljal v vodstvo v Rimu. Foto: Reuters
Kevin Kampl
Kevin Kampl je v Leverkusnu podal za zadetek Javierja Hernandeza za 3:1. Foto: Reuters
Nogometaši Arsenala
Nogometaši Arsenala so nadaljevali slab niz angleških klubov v 1. krogu Lige prvakov. V torek sta izgubila Manchester City in Manchester United. Prvič v 24-letni zgodovini tega tekmovanja se je zgodilo, da so v 1. krogu predstavniki iz Anglije doživeli tri poraze. Foto: Reuters
Thomas Müller
Thomas Müller je v Pireju dosegel dva zadetka za Bayern. Foto: Reuters
Nogometaši Chelseaja
Chelsea je pozabil na slabe predstave v Premier ligi z visoko zmago nad Maccabi Tel Avivom (4:0). Foto: Reuters

Na Olimpicu je imel prvo priložnost Lionel Messi, ki pa je streljal malo čez prečko. Barca je povedla v 21. minuti. Po dolgi podaji Jeremyja Mathieuja na desno stran kazenskega prostora je žogo sprejel Ivan Rakitić in jo podal pred vrata, kjer jo je z enega metra z glavo v mrežo preusmeril Luis Suarez. Rimljani so zahtevali prekršek Messija nad Lucasom Dignejem, a se sodnik za to ni odločil.

Roma je izenačila v 31. minuti z izjemnim evrogolom Alessandra Florenzija. Na desni strani je približno 70 metrov od vrat Barcelone začel prodor ob stranski črti in se takoj po prehodu sredinske črte odločil za diagonalni strel. Opazil je, da Marc-Andre ter Stegen stoji preveč iz vrat, žoga je v idealni smeri zletela prek nemškega vratarja in se od desne vratnice njegovih vrat odbila v mrežo. Lepši zadetek bo v tej sezoni Lige prvakov težko doseči!

Tudi v drugem polčasu so gostje narekovali ritem igre. V 78. minuti je Messi zadel prečko. Barcelona je pritiskala do konca tekme, a obramba Rome na čelu z rezervnim vratarjem Morganom de Sanctisom, ki je v 50. minuti zamenjal poškodovanega Wojciecha Szczesnyja, ni več klonila.
Kampl: trije streli in podaja za 3:1
Slovenski reprezentant Kevin Kampl je v isti skupini igral vso tekmo za Bayer Leverkusen proti Bate Borisovu in se veselil zmage s 4:1. Na statističnem portalu WhoScored je bil z oceno 8,3 tretji najbolje ocenjeni igralec lekarnarjev. Poleg treh strelov je v 59. minuti prispeval tudi podajo Javierju Hernandezu za vodstvo s 3:1. Oba sta po prihodu v klub konec avgusta prvič nastopila v začetni postavi.

Igralec več olajšal delo Dinamu
V Zagrebu je Dinamo z 2:1 presenetil Arsenal. V 24. minuti je Alžirec El Arbi Hillel Sudani sijajno globinsko podal v kazenski prostor, tam je iz bližine streljal Josip Pivarić, vratar David Ospina je žogo ustavil, a se je ta odbila v pred njim stoječega Alexa Oxladeja Chamberlaina in končala v mreži. Pet minut pred koncem prvega polčasa je moral zaradi drugega rumenega kartona predčasno z zelenice Olivier Giroud. Dinamo je na 2:0 povišal v 58. minuti, ko je po podaji iz kota z glavo zadel Čilenec Junior Fernandes. V 79. minuti je Theo Walcott le ublažil poraz topničarjev.
Bavarci s tremi točkami iz vročega Pireja
Bayern je v Pireju proti Olympiacosu zmagal z 0:3 in prekinil njegov niz šestih zaporednih zmag v Evropi na domačem stadionu. Dvakrat je zadel Thomas Müller, ki je v 52. minuti načel mrežo Grkov z desne strani, ko je kazalo, da je želel pred vrata poslati predložek. Žoga je presenetila vratarja Roberta. Tudi gostitelji so imeli nekaj priložnosti, a je v 89. minuti vse dvome o zmagovalcu iz bližine razrešil rezervist Mario Götze. Müller je končni izid postavil z 11-metrovke po prekršku nad Kingsleyjem Comanom.

1. krog, skupina E:
ROMA - BARCELONA 1:1 (1:1)
Florenzi 31.; Suarez 21.

Roma:
Szczesny (50./De Sanctis), Florenzi (85./Torosidis), Rüdiger, Manolas, Digne, Nainggolan, De Rossi, Keita, Salah, Džeko, Falque (81./Iturbe).

Barcelona: ter Stegen, Roberto, Pique, Mathieu, Jordi Alba, Iniesta, Busquets, Rakitić (62./Rafinha 65./Mascherano), Neymar, Messi, Suarez.

Sodnik: Björn Kuipers (Nizozemska)

BAYER LEVERKUSEN - BATE BORISOV 4:1 (1:1) Mehmedi 4., Calhanoglu 47., 76., Hernandez 59.; Milunović 13.
Bayer: Leno, Hilbert, Tah, Papadopulos, Wendell, Bender (44./Kramer), Kampl, Mehmedi, Calhanoglu (77./Brandt), Bellarabi, Hernandez (72./Kiessling).

Bate Borisov: Černik, Poljakov, Dubra, Milunović, Mladenović, Baga (60./Karnicki), Aleksijevič, Stasevič, Hleb (30./A. Volodko), Gordejčuk (78./M. Volodko), Signevič.

Sodnik: Danny Makkelie (Nizozemska)




Skupina F:
DINAMO ZAGREB - ARSENAL 2:1 (1:0)
Oxlade-Chamberlain 24./ag, Fernandes 58.; Walcott 79.
RK: Giroud 40./Arsenal

Dinamo Zagreb:
Eduardo, Pinto, Sigali, Taravel, Antolić (82./Rog), Pivarić, Machado, Ademi, Soudani, Fernandes (73./Čorić), Pjaca (88./Benković).

Arsenal: Ospina, Debuchy, Gabriel, Koscielny, Gibbs (65./Campbell), Arteta (65./Coquelin), Cazorla, Oxlade-Chamberlain (65./Walcott), Özil, Sanchez, Giroud.

Sodnik: Ovidiu Hategan (Romunija)

OLYMPIACOS - BAYERN 0:3 (0:0)
Müller 52., 92./11-m, Götze 89.
Olympiacos:
Roberto, Elabdellaoui, da Costa, Siovas, Masuaku, Salino, Kasami, Cambiasso (66./Fortunis), Dominguez (61./Hernani), Pardo (82./Seba), Ideye.

Bayern: Neuer, Lahm, Bernat, J. Boateng, Alaba, Xabi Alonso (76./Kimmich), Vidal (79./Götze), Thiago, Douglas Costa, Müller, Lewandowski (59./Coman).

Sodnik: Carlos Velasco Carballo (Španija)


Skupina G:
DINAMO KIJEV - PORTO 2:2 (1:1)
Gusev 20., Bujalski 89.; Aboubakar 23., 81.

CHELSEA
- MACCABI TEL AVIV 4:0 (2:0)
Willian 15., Oscar 45./11-m, Diego Costa 58., Fabregas 78.
Hazard (Chelsea) je v 6. minuti z 11-metrovke streljal čez vrata.



Skupina H:
VALENCIA - ZENIT 2:3 (0:2)
Cancelo 55., Gomes 73.; Hulk 9., 45., Witsel 76.

GENT - LYON 1:1 (0:0)
Miličević 68.; Jallet 58.
Sels (Gent) je v 89. minuti ubranil 11-metrovko Lacazettu.
RK: Dejaegere 41., Foket 87./oba Gent