Carlos Tevez je bil junak tekme - bil je nerešljiva uganka za Chelseajevo obrambo, v 59. minuti se je s fantastično individualno akcijo in natančnim strelom pod prečko vpisal tudi med strelce. Foto: Reuters
Carlos Tevez je bil junak tekme - bil je nerešljiva uganka za Chelseajevo obrambo, v 59. minuti se je s fantastično individualno akcijo in natančnim strelom pod prečko vpisal tudi med strelce. Foto: Reuters

Iz Manchester Cityja so še sporočili, da so v klub iz Evertona pripeljali Jacka Rodwella. Prestop naj bi bil vreden okoli 15 milijonov funtov (23,5 milijona evrov). To je sploh prva Cityjeva okrepitev v letošnjem poletju.

Fernando Torres
Fernando Torres je takole z levico Chelsea povedel v vodstvo, na koncu pa je zelenico zapustil sklonjene glave. Foto: Reuters
Bayern je sezono pričel z naslovom v superpokalu. Lani ga je po streljanju 11-m proti Borussii osvojil Schalke. Foto: Reuters
Mario Mandžukić
Mario Mandžukić je takole kaznoval napako Matsa Hummelsa. Foto: EPA
Robert Lewandowski
Robert Lewandowski je znova dokazal, da je najbolj nevaren nogometaš Borussie. Foto: Reuters
Manchester Cityju uvod v angleško sezono

Pri ekipi z Etihada je blestel Carlos Tevez, ki je bil nerešljiva uganka za Chelseajevo obrambo, mož odločitve pa je bil Samir Nasri, ki je po dobri uri igre zadel tretji gol za City, ki ni igral z najboljšo postavo (vrata je branil Costel Pantimilion, v osrčju obrambe je bil nezanesljiv Stefan Savić). Chelsea je igral z močno zasedbo, tekmo je začela tudi poletna okrepitev Eden Hazard.

City napadal, zadel pa Torres
V prvem polčasu so bili nogometaši Manchester Cityja precej boljši nasprotnik, vseskozi so napadali vrata Petra Čecha, že v 3. minuti je s prostega strela nevarno zapretil Carlos Tevez. V 24. minuti je novo izredno lepo priložnost za sinjemodre zapravil Sergio Aguero, ki je po predložku Jamesa Milnerja iz neposredne bližine z glavo meril nenatančno. Napadi Londončanov so bili redki, a so aktualni evropski prvaki kljub vsemu zadeli. V 40. minuti je v osrčje Cityjeve obrambe lepo prodrl Ramires in podal Fernandu Torresu, ki je žogo mirno brez težav z levico poslal mimo nemočnega Costela Pantilimona.

Po zadetku so nogometaši Chelseaja v obrambi postali zelo agresivni, v 42. minuti si je zaradi grobega prekrška nad Aleksandrom Kolarovom predčasno pot pod prho prislužil srbski branilec Branislav Ivanović, nekaj trenutkov pozneje je Milnerja z grobim štartom zaustavil še Frank Lampard.

Cityjev preobrat ob kolapsu Chelseaja
Aktualni angleški prvaki so v nadaljevanju izid hitro poravnali. V 53. minuti je po slab(š)em izbijanju Johna Terryja z roba kazenskega prostora silovito sprožil Yaya Toure in žogo ob bližnji vratnici pospravil v mrežo. Varovanci Roberta Mancinija so bili v naletu, šest minut pozneje jim je uspel preobrat. Tevez je na robu kazenskega prostora preigral Davida Luiza in Terryja, nato pa s strelom pod prečko zadel za 1:2. Kmalu zatem ja na 1:3 povišal Nasri, ki je po predložku Kolarova z leve strani zadel malo mrežico.

Rezervist Bertrand zmanjšal zaostanek
Roberto Di Matteo
je v 71. minuti iz igre poklical neučinkovitega Hazarda in na zelenico poslal Ryana Bertranda, ki je dobrih deset minut pred iztekom rednega dela srečanja zaostanek po napaki Pantilimona znižal na -1 (2:3), a je modrim za povratek zmanjkalo moči. V sodnikovem podaljšku je, potem ko je iz gola stekel Čech, Ramires na nedovoljen način zaustavil vtekajočega Davida Silvo, a mu je glavni sodnik Kevin Friend pogledal skozi prste in mu ni podelil še drugega rumenega kartona. Ostalo je pri zmagi Manchester Cityja.

Bayern sezono začel z lovoriko
Bayern München je po letu 2010 osvojil prvo lovoriko. Z 2:1 so Bavarci na Allianz Areni ugnali največjega tekmeca v zadnjih letih Borussio iz Dortmunda in petič osvojili superpokal. Dortmundčani, ki so Bayern premagali petkrat zapored in so aktualni nemški državni ter pokalni prvaki, sicer imajo štiri tovrstne lovorike.

Že na prvi uradni tekmi v dresu najuspešnejšega nemškega kluba je gol dosegel Mario Mandžukić. Hrvaški napadalec, ki se je izkazal s tremi zadetki na minulem evropskem prvenstvu, je pred letošnjo sezono v München prišel iz Wolfsburga, po poškodbi Maria Gomeza, pa je priložnost v konici napada dobil že na prvi tekmi.

Izjemna podaja Riberyja
Toni Kroos
je v šesti minuti na levi našel samega Francka Riberyja. Francoz je z mojstrsko podajo z zunanjim delom stopala žogo poslal pred vrata. Zamudil je Mats Hummels, centralni branilec nemške reprezentance je celo zgrešil žogo, ki je prišla do Mandžukića, ta jo je z desnico zaustavil in z levico premagal Romana Weidenfellerja.

Müller povišal vodstvo
Vratar Borussie je pet minut kasneje še drugič moral pobrati žogo iz svoje mreže. Mandžukić je z natančno podajo v protinapad poslal Arjena Robbna, ki se je sam znašel pred gostujočimi vrati, vendar je Nizozemec zadel le vratnico. Odbita žoga je mimo Marcela Schmelzerja prišla do Thomasa Müllerja, ki jo je z močnim strelom pod prečko poslal v mrežo.

Nekaj upanja je Borussii vlil najboljši strelec nemškega prvenstva v minuli sezoni Robert Lewandowski. Poljak je z roba kazenskega znižal v 75. minuti po podaji novinca v moštvu Julian Scieber.

Community Shield, Birmingham:
Chelsea - MANCHESTER CITY 2:3 (1:0)
Torres 40., Bertrand 80.; Y. Toure 53., Tevez 59. , Nasri 65.
RK: Ivanović 42./Chelsea

Chelsea: Čech, Cole, Terry, Ivanović, Luiz, Lampard, Mikel, Ramires, Hazard (71./Bertrand), Torres, Mata (74./Sturridge).

Man City: Pantilimon, Kompany, Zabaleta, Koklarov, Savić (46./Clichy), De Jong, Milner, Nasri (77./Silva), Y. Toure, Aguero, Tevez (89./Džeko).

Sodnik: Kevin Friend


Nemški superpokal, München:
BAYERN
- Borussia (D) 2:1 (2:0)
Mandžukić 6., Müller 11.; Lewandowski 75.

Bayern: Neuer; Lahm, Boateng, Dante, Can (70./Badstuber); Luiz Gustavo , Kroos, Robben (88./Shaqiri), Ribery (80./Timoščuk); Müller , Mandžukić .

Borussia: Weidenfeller; Piszczek, Subotić, Hummels, Schmelzer ; Gündogan,
Leitner (64./Götze), Blaszczykowski (71./Schieber), Reus, Grosskreutz (64./Perišić); Lewandowski .

Sodnik:
Michael Weiner

Iz Manchester Cityja so še sporočili, da so v klub iz Evertona pripeljali Jacka Rodwella. Prestop naj bi bil vreden okoli 15 milijonov funtov (23,5 milijona evrov). To je sploh prva Cityjeva okrepitev v letošnjem poletju.

Manchester Cityju uvod v angleško sezono