Navdušeni gledalci so dvakrat vdrli na igrišče. Prvič v tretji minuti sodnikovega podaljška, ko so mislili, da je vsega konec. Po dodatnih treh minutah pa so le dobili 'zeleno' luč za najdaljšo noč v mestu. Foto: MMC RTV SLO
Navdušeni gledalci so dvakrat vdrli na igrišče. Prvič v tretji minuti sodnikovega podaljška, ko so mislili, da je vsega konec. Po dodatnih treh minutah pa so le dobili 'zeleno' luč za najdaljšo noč v mestu. Foto: MMC RTV SLO
Maribor - Mik CM Celje
Mariborčani in Celjani so prikazali lepo predstavo. Foto: MMC RTV SLO
Viole so natanko leto dni po odprtju prenovljenega Ljudskega vrta poskrbele za zelo glasno vzdušje. Foto: MMC RTV SLO
Dalibor Volaš
Dalibor Volaš je bil v 60. minuti na pravem mestu, odbitek je mirno spravil v mrežo. Foto: MMC RTV SLO
Darko Milanič
Darko Milanič je krstno sezono v Mariboru končal na najlepši mogoč način. Foto: MMC RTV SLO
Maribor 8. nogometni prvak Slovenije
Veliko slavje navijačev na igrišču
Predčasni vdor navijačev na igrišče
Šesta zaporedna zmaga Drave

Vijoličasti imajo tri tekme pred koncem prvenstva pred današnjimi nasprotniki zdaj devet točk naskoka, ker so v medsebojnih obračunih boljši, to pomeni, da so že osvojili osmi naslov državnega prvaka, prvega po letu 2003.

V štirih minutah štiri priložnosti
Po začetnem otipavanju se je po dobrih desetih minutah igra povsem odprla in na obeh straneh smo videli veliko zrelih priložnosti za zadetek. Najprej je Janez Zavrl v 13. minuti z glavo žogo poslal le nekaj centimetrov nad domača vrata. Na nasprotni strani je že minuto pozneje povratnik (zaradi kartonov) Zoran Pavlovič streljal nekaj decimetrov mimo desne vratnice Aleksandra Šelige.

Šeliga ustavil Volaša s parado
Celjani so spet udarili v 15. minuti, ko je sijajno priložnost zapravil Argentinec Lisandro Oscar Sacripanti. Vijolični so imeli že nekaj sekund pozneje novo izjemno priložnost, Dalibor Volaš je z desne strani z dobrih 15 metrov streljal, a je Šeliga z lepo parado žogo preusmeril v kot.

Akcijo začel Tavares
V drugem polčasu so prvi zapreteli domači. Marcos Tavares je lepo ukradel žogo, že preigral Šeligo, a ob tem igral z roko. Tavares je bil tudi začetnik akcije, po kateri so gostitelji v 60. minuti zadeli v polno. 25-letni Brazilec je na levi strani podal Dejanu Školniku, ki je nevarno streljal, Šeliga je žogo odbil do Volaša, ta pa je na noge spravil več kot 9.000 navijačev.

Ranilovič ob koncu preprečil izenačenje
Le pet minut pozneje bi lahko gostje izenačili, saj je do strela iz ugodnega položaja z dobrih desetih metrov prišel Sebastjan Gobec, a je nekoliko z leve strani žogo poslal za nekaj centimetrov mimo daljše vratnice.

Dobrih deset minut pred koncem bi lahko vse dvome o zmagovalcu razrešil Rene Mihelič, ki pa je z glavo žogo poslal čez celjska vrata. V končnici sta imela lepi priložnosti za izenačenje Celjanov Darijo Biščan in Aleš Kačičnik. Strel slednjega z glavo je Marko Ranilovič lepo ubranil.

Izjavi po tekmi

Darko Milanič, trener Maribora: "Mislim, da smo si popolnoma zaslužili ta naslov. Skozi prvenstvo smo igrali večji del odlično, na zadnjih tekmah nas je resda malce zmanjkalo, vendar nič zato. Pokazali smo veliko morale. To mesto daje veliko energije, kar se je videlo na vseh tekmah, še posebej pa na današnji, ko smo nujno potrebovali pomoč vseh navijačev. Te emocije na koncu tekme so res čudovite. Lepo je delati v taki sredini, ko imaš veliko odgovornosti na hrbtu, vendar imaš tudi veliko podpore s tribun in v okolju, v katerem delaš. Današnja tekma je bila zelo težka, nasprotnik je bil nevaren. Po zadetku smo se uspešno ubranili, kljub temu, da so bile menjave izsiljene in da smo zaradi tega mogoče malce več trpeli, kot bi morali. Tekme se bomo z veseljem spominjali. Jasno je, da je treba poleg navijačev, ki so bili skozi vso sezono fantastični, nujno pohvaliti tudi fante in strokovno vodstvo oziroma moje sodelavce, ki so delo opravili boljše kot drugi."

Slaviša Stojanovič, trener Mik CM Celja: "V prvi vrsti iskrene čestitke Mariboru, trenerju in njegovim sodelavcem, igralcem in seveda navijačem ob zasluženi osvojitvi naslova državnega prvaka. Mislim, da so v letošnji sezoni pokazali največ in se zasluženo nahajajo na mestu, kjer so. Normalno je, da smo prišli poskušati pokazati, zakaj smo trenutno na drugem mestu, in poskušati, če se nam ponudi priložnost, tudi zmagati. Na našo nesrečo je tekmo odločila ena napaka ožje obrambe, na drugi strani pa smo imeli tudi nekaj priložnosti, da bi srečanje zaključili tudi malo bolj ugodno na nas. Izenačenje nam je preprečila bravurozna obramba praktično v izdihljajih tekme v res specifičnih pogojih, ko so bili navijači skoraj na igrišču. Ampak konec koncev je bila to lepa predstava pred lepim avditorijem. Lepo je videti, ko nekdo tako živi za svoj klub in daje maksimalno podporo igralcem in strokovnemu vodstvu."

Ptujčani nanizali šest zmag
Drava je v Kopru po zaostanku zmagala z 2:1 in si tem naredila velik korak k obstanku. Ptujčani so bili še v 27. krogu v navidez izgubljenem položaju, saj so bili na zadnjem mestu, za osmim mestom, ki zagotovo pomeni obstanek pa so zaostajali za osem točk. Sledila je neverjetna serija šestih zmag, po kateri je Drava zdaj osma.

Mala mojstrovina Ipavca
Prvi polčas je sicer minil v znamenju Kopra. V deseti minuti je na levi strani kombiniral Saša Božičič in poslal predložek v sredino, žogo je sprejel Patrik Ipavec, se hitro obrnil in žogo spravil ob levo vratnico. Kanarčki so bili bliže drugemu zadetku, a so v 68. minuti sami prejeli zadetek.

Ptujčani so z leve v kazenski prostor poslali predložek, domači vratar je slabo posredoval, žoga je tako prišla do Siniše Andjeljkoviča, ki je z 2 metrov z glavo žogo mirno poslal v mrežo. Preobrat je bil končan v 88. minuti, ko je Doris Kelenc lepo stekel v protinapad in žogo mojstrsko spravil v mrežo.

PrvaLiga TS, 33. krog
MARIBOR - MIK CM CELJE 1:0 (0:0)
9.000; Volaš 60.

Maribor: Ranilovič, Mejač, Džinič (od 70. Samardžič), Kljajević, Filekovič (od 24. Popović), Nilton, Mihelič, Školnik (od 67. Tomažič-Šeruga), Pavlovič, Tavares, Volaš.

MIK CM Celje: Šeliga, Kačičnik, Zavrl, Travner, Gobec, Pokorn (od 65. Rep), Korun (od 71. Režonja), Šarić, Lovrečič (od 54. Biščan), Pečnik, Sacripanti.

LUKA KOPER - LABOD DRAVA 1:2 (1:0)
250; Ipavec 10.; Andjelkovič 68., Kelenc 88.

RUDAR VELENJE - PRIMORJE 1:1 (0:0)
1.100; Prašnikar 68.; Milenkovič 75.

HIT GORICA - NAFTA 2:1 (2:0)
450; Kršič 24., Demirovič 38.; Gerenčer 58./11-m

Ponedeljek ob 17.00:
INTERBLOCK - DOMŽALE

Lestvica:                              
MARIBOR *        33 17 11  5 62:39  62 
MIK CM CELJE 33 15 8 10 46:33 53
RUDAR 33 15 6 12 41:35 51
HIT GORICA 33 15 5 13 54:52 50
DOMŽALE 32 10 12 10 37:36 42
NAFTA 33 11 9 13 33:45 42
INTERBLOCK LJ 32 11 7 14 46:46 40
LABOD DRAVA 33 11 5 17 43:50 38
LUKA KOPER 33 8 12 13 34:45 36
PRIMORJE 33 7 13 13 32:46 34
* - že prvak


S. J./M. R.

Fotografije v galeriji: https://www.maribor-sport.com / Marko Madžarac

Maribor 8. nogometni prvak Slovenije
Veliko slavje navijačev na igrišču
Predčasni vdor navijačev na igrišče
Šesta zaporedna zmaga Drave